Stå upp för framgång

Rodolfo Agency
Aug 5, 2016 · 2 min read

Nya studier visar att du blir mer produktiv på jobbet när du står upp.

Att arbeta stående i kontorsmiljö är sedan länge känt som bra för vår ergonomi. Nu visar nya studier på att det även påverkar hur produktiva vi är på arbetsplatsen.

Vad visade studien?

Vid en studie som gjordes vid Texas A&M Health Science Center School of Public Health så undersökte hur produktiviteten skilde sig åt i två olika grupper som arbetade på kundtjänst. I undersökningen, som pågick under sex månader, var grupperna indelade efter de som hade ett reglerbart skrivbord och kunde välja mellan att stå eller sitta och jobba, och de som hade ett traditionellt skrivbord som man endast sitter vid. Resultatet visade att de anställda med ett höj- och sänkbart skrivbord arbetade 46 % mer produktivt än de som hade ett skrivbord som inte gick att reglera. De anställda som kunde välja om de ville stå eller sitta, satt i genomsnitt 1,6 h mindre per dag.

Och vad betyder det?

Du kan alltså bli mer produktiv genom att stå upp när du arbetar. Däremot kan du inte vänta dig att se resultat över en natt. Studien visade att den största skillnaden i hur produktiva de anställda var inte skedde förrän efter två månader. Så att stå upp på jobbet, lönar sig i längdent.

Källa

Rodolfo Insights

Ett bibliotek med kärnfulla fakta om mänskliga beteenden, baserat på psykologiska studier. Helt gratis. Framtagna av Rodolfo Agency.

Rodolfo Agency

Written by

Design, tech och psykologi på Upplandsgatan 14 i Stockholm.

Rodolfo Insights

Ett bibliotek med kärnfulla fakta om mänskliga beteenden, baserat på psykologiska studier. Helt gratis. Framtagna av Rodolfo Agency.