Tinder-bilden som får flest att svajpa höger

Rodolfo Agency
Apr 8, 2016 · 2 min read

En mer öppen kroppshållning, med armarna i sidorna och lätt bakåtlutad, har visat sig mer attraktiv hos både män och kvinnor.

Har du svårt att få till den där Tinder-dejten? Då kanske det är dags att börja tänka på kroppshållningen i din profilbild. En ny studie visar att ju öppnare kroppshållning vi har, t.ex. armarna utåt istället för i kors och en ledig lutning bakåt, desto mer attraktiva blir vi hos andra.

Vad visade studien?

I undersökningen samlade man data från både ett inspelat speed dating-event och från dejtingappen Tinder för att testa sin tes. I båda fallen såg man att folk var mer benägna att bli valda om man hade en mer öppen kroppshållning. I Tinder-studien skapade man två olika profiler med samma person; en där personen på profilbilden hade en mer ihopkrupen hållning med armarna i kors, och en där den hade en mer öppen, självsäker hållning. Studien visade att vi tenderar att välja en person med öppnare hållning framför en person med en mer stängd hållning. En tes är att vi likt djurriket ser en dominerande, öppen hållning som synonymt med någon som kan ta hand om och försörja för oss.

Och vad betyder det?

När vi ska fatta beslut om en person är ett potentiellt framtida kärleksintresse eller inte under tidpressade förhållanden, så spelar hållningen helt klart en avgörande roll. Därför kan det vara värt att sträcka på dig lite extra och sätta händerna självsäkert i sidorna på din nya profilbild om du vill lyckas få till den där Tinder-dejten.

Källa

Rodolfo Insights

Ett bibliotek med kärnfulla fakta om mänskliga beteenden, baserat på psykologiska studier. Helt gratis. Framtagna av Rodolfo Agency.

Rodolfo Agency

Written by

Design, tech och psykologi på Upplandsgatan 14 i Stockholm.

Rodolfo Insights

Ett bibliotek med kärnfulla fakta om mänskliga beteenden, baserat på psykologiska studier. Helt gratis. Framtagna av Rodolfo Agency.