Bedrijfsvoering presenteert verbeterprojecten

Hans Valkenburg
sambyhan
Published in
3 min readFeb 19, 2019

Op 12 februari vond voor de tweede keer de Projectenmarkt Ondersteuning HAN2020 plaats. Tijdens deze projectenmarkt lieten ruim vijfentwintig projectleiders zien wat de status van hun projecten is en wat de meerwaarde hiervan is voor de HAN. SAM licht er twee uit.

Jos van de Woude, programmacoördinator: “Zoals je weet, heeft het CvB op basis van het Instellingsplan een Strategische Meerjarige Investeringsagenda vastgesteld om de HAN-ambities met betrekking tot een verbeterde bedrijfsvoering in brede zin te realiseren. Deze investeringsagenda wordt in vier programma’s uitgevoerd: Onderwijslogistiek, Informatie & Interactie, Huisvesting en Bedrijfsvoering. Onder deze vier programma’s hangen in totaal ruim dertig projecten, zoals een nieuw CRM-systeem, het project Inzetplanning en budgetmonitoring, de implementatie van één roostersysteem en het verbeteren van het roosterproces et cetera.”

Om het primaire proces structureel te betrekken bij de uitvoering is een viertal Programmaraden ingesteld, dat bestaat uit instituutsdirecteuren en hoofden van service-units.

Agile-aanpak
Om het primaire proces structureel te betrekken bij de uitvoering van al deze projecten, is in 2018 een viertal Programmaraden ingesteld, die bestaan uit instituutsdirecteuren en hoofden van service-units. Deze Programmaraden zijn de eigenaren van de projecten. “Opvallend binnen de projecten is de Agile-aanpak, waardoor we in kleine en beheersbare stappen meerwaarde creëren en resultaatgericht kunnen werken,” aldus Van de Woude.

Een toekomstbestendig financieel systeem
Petra van Woudenberg, projectleider van het project Vervanging Financieel Systeem: “Ik heb in het najaar gesolliciteerd op een vacature bij het Servicebedrijf en ben in januari bij de HAN begonnen. Vanwege mijn achtergrond in bedrijfseconomie en finance past het project me als een jas.” Het project behelst het vervangen van het huidige financiële systeem, waarbij ook een aantal procesverbeteringen worden doorgevoerd.

Wat levert jouw project op?
“Een toekomstbestendig IT-platform en efficiëntere financieel-administratieve processen.”

Wat is hierbij de grootste uitdaging, volgens jou?
“Tijdige besluitvorming rondom de nieuwe academievorming en de uitwerking hiervan in besturings- en organisatiemodellen.”

Een up to date visitekaartje
Aleksandra Arent is productowner van het project HGIO (HAN-Gebruikers-Interactie-Omgeving), waar HAN.nl onderdeel van is. “Vanuit mijn marketingachtergrond en ervaring met het ontwikkelen van websites ben ik vanuit PMO benaderd om dit project te leiden.” Het project HGIO realiseert een nieuw openbaar en besloten deel van de HAN-Gebruikers-Interactie-Omgeving, ter vervanging en integratie van de bestaande website en Insite en eventuele andere communicatiekanalen.

Waarom HGIO?
“Met HGIO realiseren we een nieuwe website dat als visitekaartje van de HAN weer up-to-date is en voldoet aan de gebruikersbehoefte en technische mogelijkheden van vandaag. Daarnaast kijken we naar hoe we zowel interne als externe gebruikers via deze website van alle relevante informatie kunnen voorzien en interactie tussen de verschillende doelgroepen kunnen stimuleren.”

--

--