Nijmeegse RAGweek 2019 haalt recordbedrag op

Foto: Ralph Schmitz

Gisteravond werd met tromgeroffel de opbrengst van de Nijmeegse RAGweek bekendgemaakt; “29.015,38 euro, een record! We zijn ontzettend trots.”

Tijdens de jaarlijks terugkerende RAGweek zetten leden van Nijmeegse studie-, studenten- en sportverenigingen zich in om geld in te zamelen voor het goede doel. Dit jaar koos het bestuur voor Villa Pardoes, een vakantieverblijf voor ernstig zieke kinderen en hun familie, en de milieuorganisatie Plastic Soup Foundation. 
 
Om zoveel mogelijk geld op te halen, zijn er eind februari allerlei ludieke acties op touw gezet. Van het verkopen van pannenkoeken, boeken en ‘Sexy met Stijl Bestuurskalenders’ tot voetbalwedstrijden, bingo, trash hunting en karaoke. SV Sturad haalde met een veiling en pubquiz op één avond maar liefst 1200 euro op.

Foto: Ralph Schmitz

RAGweek-voorzitter en student Leraar Engels Ikara Hassan: “In totaal zijn er honderd activiteiten georganiseerd. Het RAGweek-bestuur rolde van het ene naar het andere event. Het was een intense week met weinig slaap, maar het was het waard. Tot gisteravond was de opbrengst werkelijk een verrassing, en wat voor een. Het afgelopen jaar is er 26.550,- euro opgehaald, dus met 29.015,38 euro zijn we heel blij.”