Breaking News: LG TV és Netflix

Wow, végre, Yuppiiii! :)
Most, épp pár perccel ezelőtt jelzett az LG TV-nk (32LB5600), hogy van új software és lehet frissíteni. Nosza, nyomtunk is rá azonnal, éééééés végre lett rajta Netflix App!

Az App-ba bejelentkezés után már lehet is a Netflix profilok között váltogatni és nézni a filmet közvetlenül a TV-n. :)
Ahogy azt már több magyar oldalon is írták érdemes alprofilokat létrehozni, így ha többen használnak egy előfizetést, akkor a film ajánlatok nem keverednek és mindenki személyre szabott ajánlatokat kap. Ezért is hoztam létre egy-egy profilt magamnak és az asszonkámnak is. :)

Ha nem annyira lenne kényelmes a TV távirányítójával válogatni a filmek között, vagy keresni a virtuális billentyűzettel gépelve, akkor akár egy Android-os telefonról is indítható a lejátszás. Az ilyen “távlejátszáshoz” elsőnek el kell indítani a TV-n a Netflix App-ot (és ha szükséges bejelentkezni), majd ez után lehet az Android-os telefonon a Netflix App-al indítani a lejátszást.
Az “távlejátszáshoz” — ahogy a Youtube App-nál — a jobb felső sarokban lévő “screencast” ikonra kell bökni, majd ott kiválasztani a listából a Netflix-es eszközt.
Az alábbi képen a pirossal bekarikázott ikon. Ez nálam azért kék, mert épp aktív a screencast és megy a lejátszás a TV-n a droid-mobilomról :)

[caption id=”attachment_1078" align=”aligncenter” width=”1280"]

Netflix - Android

Netflix — Android[/caption]

Igen, a Netflix hátránya még mindig megvan. Sajnos még mindig viszonylag szűk a kínálat itt Magyarországon, és még mindig nincs se magyar hangsáv, se magyar felirat. Nekem ez utóbbi fájóbb inkább, bár így legalább jobban rá vagyok utalva, hogy tanuljam az angol nyelvet :)

Mindenkinek jó szórakozást!