Változások

Mint észrevehettétek a blog elég ritkán frissül. Sajnos egyre több a más jellegű elfoglaltságom (pl: a család és persze a Pokemon vadászat :) :) ).
Ezért elnézést is kérek. De azért remélem az eddigi anyagok között is találtok még hasznosat az új tartalmak elkészültéig.

Az ezt a blogot is kiszolgáló VPS-en (ami egyébként az Aruba Cloud-ban fut) mostanság gyakran kisérletezem valami új dologgal. Ezért tapasztalhatjátok, hogy néha eltűnik a blog, nem elérhető, vagy épp darabjaira esik.
A régi háttérbeli kialakítás sem volt naprakész, így a blogot a mára oly divatossá vált Docker-el futtatom, mostmár valóban “micro service” módban. :)
Ha valakit érdekel, a hogyanról itt a Letsencryptes konténerem Wiki oldalán írok.
(az angolságomért bocs, még tanulom :( )

Sajnos a Wordpress tartalmak költöztetése sem úgy ment, ahogy gondoltam. Az alap export-import funkció nem is volt használható, helyette rövid keresés után találtam egy All-In-One WP Migration plugint. Ez már jóval okosabb, de így sem lett tökéletes a végeredmény. :( Sajnos hiába hozta át ez a tool a pluginek beállításait is, például a Facebook-os comment-ek sem jelennek meg, és sok egyéb apróság sem az igazi.
Mivel sajnos nincs rá időm, és őszintén elismerem, hogy kedvem sem, így ezúton is elnézést kérek, de ezért inkább ezen problémás plugin-ek kikapcsolása mellett döntöttem.

Jövőben pont a hasonló költözéses-import-export problémák miatt, majd lehet “blog motor”-t is váltok. Még nem tudom akkor épp mit fogok jobbnak tartani.
Jelenleg is a Ghost, a Wordpress.com és más nagyobb site-ok között örlődöm. Mindegyiknek van előnye, hátránya bőségesen.

Szóval nem vesztem el, csak nincs épp ide illő/férő tartalom. Nem vagyok egy “TheVR”, hogy ezt olyan profin toljam :)

Ha bármi kérdésetek van, akkor emailben az eddig megszokott “sandras kukac sharkfishweb pont com” címen elértek.
Ahogy eddig is, akinek csak tudok megpróbálok mihamarabb válaszolni illetve ha tudok akkor persze hasznosan segíteni is.

Addig is lehet nézegetni a Github repo-im, hátha találtok ott is hasznos dolgot :)
Némelyik a Docker Hub-on is fenn van, így direkt tölthető, kipróbálható.

Sok sikert!

Like what you read? Give SAndras a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.