Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü Projesi Trabzon’da Yapıldı

Emre Göroğulları
sec402
Published in
1 min readApr 20, 2017

İnternet hayatımıza girdiği günden itibaren birçok alanda değişiklik yaşandı. Bu değişimden zaman içerisinde habercilik de nasibini aldı. Sanayi devriminin ardından matbaanın da gelişimiyle yazılı basın altın çağını yaşamıştı. Ancak günümüzde geleneksel medya, teknolojinin gelişimi ve internet kullanımının artması ile birlikte yerini dijital ortama bırakıyor.

Çağa ayak uydurmak ve bu gelişimden uzak kalmamak adına, Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü Erasmus+ programı kapsamında ‘’Gençlerin Katılımı İle Yazılı Basının Dijitale Dönüşümü’’ projesini harekete geçirdi. Türkiye’nin yedi ayrı bölgesinde yapılacak olan projenin dördüncü ayağı Trabzon Zorlu Grand Otel’de gerçekleştirildi.

Karadeniz Bölgesi çalıştayına katılmak için başvuran adaylar arasından seçilen 25 genç, moderatörlüğünü İstanbul Ticaret Üniversitesi öğretim üyesi Ahmet Oğuz Demir’in yaptığı çalıştayda bir araya geldi.

Basın İlan Kurumu proje koordinatörü Cenk Koray Doğan, yaptığı konuşmada yazılı basının dijitale dönüşmesindeki önemine değindi. Doğan ‘’Kurumumuz tarafından gerçekleştirilecek bölgesel çalıştaylar kapsamında, Türkiye’de yerel basının dijitalleşme ve bu süreçte en önemli gelir kalemlerinden biri olan resmî ilân gelirlerinin dijital mecrada da devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelere öneriler hazırlanması amaçlanmaktadır” dedi.

Bu tür projelerin yazılı basına yansımalarından bahseden Doğan “Basın İlan Kurumu bu tür projelerle yazılı basın sektörünün yapısal dönüşümüne katalizör olmaktadır. Esasında tüm kamu kurumlarının hedefinde toplumun refahına katkı için dijital dönüşüm var’’ diyerek konuşmasını sürdürdü.

Dört oturumdan oluşan Trabzon çalıştayında katılımcılar kendileri için ayrılmış masalarda, moderatörler eşliğinde “Yeni Medya Ve Yeni Gazetecilik” ile “İnternet Gazeteciliğinin Yeni Standartları” başlıklı konularda fikir alışverişinde bulundular.

https://youtu.be/5h9eZk4y6AY

--

--