Hemingway leeft voort in AI: September lanceert HemingwayGPT voor webcopy.

Matthijs Roumen
September
Published in
2 min readMar 31, 2023

Digital Agency September lanceert HemingwayGPT om marketeers te helpen om gemakkelijk het juiste verhaal te vertellen op hun website. Vertel HemingwayGPT je merknaam en wat je doet, vervolgens wordt de copy geschreven door niemand minder dan Ernest Hemingway, voorzien van de beste tone of voice. Voor de beste uitkomst gebruikte September een archief van 100 websites.

Goede copy is de fundering van je website. Dankzij nieuwe technologie is het mogelijk om in een handomdraai de juiste snaar in toon te raken. Het schrijven van de juiste copy, met de juiste lengte en voor de juiste doelgroep kan een uitdaging zijn. September maakt het simpel om een quickstart te maken.​ Tegelijkertijd wil het bureau met de tool de discussie aangaan over de inzet van AI als hulpmiddel in processen.

Digital Director Jan-Maarten Schot ligt toe: “De inzet van AI is ongekend populair en we weten dat veel beroepsgenoten spelen met de manier waarop bijvoorbeeld ChatGPT kan worden ingezet om flink te snijden in tijd. Tegelijkertijd zien we dat de uitkomst van dit soort tools erg generiek en onopvallend is. We experimenteren met GPT om te zien of we hiermee niet een grijze massa van het web creëren in plaats van dat het vernieuwende en creatieve content oplevert. We adviseren in ieder geval om áltijd te redigeren, herschrijven en personaliseren of de copy puur als dummy te gebruiken. We geloven daarnaast dat het maken van de interfaces voor dit soort technieken een van de belangrijkste manieren is om het voor een brede doelgroep bruikbaar te maken.”​

Laat HemingwayGPT jouw copy schrijven op https://hemingwaygpt.september.digital

--

--