İşe geç kalmanın dayanılmaz hafifliği

Alper Gökalp
SHERPA | DENEYİM TASARIM STÜDYOSU
2 min readAug 5, 2019

--

Tanıdık bir hikaye ile başlayalım: Tüm haftanın stres ve yorgunluğunu atma görevi yüklediğiniz bir hafta sonunun ardından doğan pazartesi sabahına uyandınız ve kısa bir hüzün nöbeti ardından saate baktığınızda yatakta değil; ofise gitmek üzere yolda olmanız gerektiğini fark ettiniz. Hemen hazırlanıp yola mı koyulmalı, yoksa önce yöneticinizi ya da çalışma arkadaşlarınızı bilgilendirmek için bir e-posta mı yazmalı?..

Ne kadar titiz ve dakik olursanız olun, özellikle İstanbul gibi kalabalık metropollerde yaşıyorsanız, sizi yolunuzdan alıkoyabilecek ya da uzay-zaman düzlemi hakkında bildiğiniz her şeye meydan okuyacak, türlü talihsizliklerden muaf olamıyorsunuz. Eğer bir şey engellenemiyorsa, onunla başa çıkmanın yollarını aramaktan başka çareniz de kalmıyor. Biz de, bu arayış sonucunda Sherpa’nın da bünyesinde bulunduğu Dam Startup Studio’da kullanmak üzere bir uygulama geliştirdik. 2017 yılının sonundan bu yana severek kullandığımız; Slack entegrasyonu ile telefonumuzun ekranına yalnızca birkaç kez dokunarak tüm çalışma arkadaşlarımıza gecikmemiz ve ofise tahmini intikal zamanımıza dair bilgi vermemizi sağlayan, gecikirken öğreten, mahçup ederken güldüren, ofis yolculuğunu adeta bir müsabakaya çeviren uygulamamızın ismi Horozzz.

Horozzz’la tanışın

Bir yıldan uzun süredir her gün kullandığımız; birlikte çalışma kültürümüzün anlamlı bir uzantısı olmakla birlikte, öğrenme/uygulama pratiği için de bize güvenli bir oyun alanı sunan Horozzz’umuzu artık kümesten salmanın, sizlerle paylaşmanın vakti geldi.

Hala MVP kapsamında olan Horozzz; Google authentication, Slack entegrasyonu ve gecikme verilerinin geçmişini saklayıp analiz (hatta oluşturduğumuz skor tabloları üzerinde rekabet) etmemizi sağlayan Google Sheets entegrasyonu ile birlikte üç marka altında faaliyet gösteren yaklaşık 25 kişilik ekibimizin en sık kullandığı uygulamaların başında geliyor. “#gecikiyore” isimli bir Slack kanalına atılan tohumlardan organik olarak bir web uygulamasına evrilerek kendi evine çıkan Horozzz’un, evriminde bir sonraki aşamaya geçebilmek için bizim verebileceğimizden daha fazlasına ihtiyacı var. Farklı gecikme gerekçeleri ve gecikme/gecikmeme dinamiklerine bağlı oluşturulabilecek önleyici ya da ödüllendirici kurgularla daha da zenginleşmek için yeni ekiplerle tanışması, yeni ihtiyaçlar deneyimlemesi gerekiyor.

Eğer böyle bir uygulamanın araç setiniz ve ekip dinamiğiniz için değerli olabileceğini düşünüyorsanız horozzz@sherpa.digital adresi üzerinden hemen bizimle iletişime geçebilir, Horozzz’un büyüyüp gelişmesi için ona yeni bir yuva kazandırabilirsiniz!

--

--