Hon sparar flera tusen på sina inköp: här är hennes tips

Malin Persson.

Sedan 2012 driver Malin Persson, baserad i Kristianstad, den populära bloggen Gratisprinsessan. Efter att ha fått upp ögonen för erbjudanden och rabatter ger hon dagligen sina läsare tips på hur man kan göra vardagen billigare och spara smart på sina inköp. ShopGun har talat med henne för att få konkreta tips på hur man kan planera och spara och således få mer tid över till annat.

Då det finns ett hav av erbjudanden kan det vara svårt att hitta rätt. Du samlar många av dessa på en plats så att läsarna kan finna det direkt. Har du fått mycket positiv återkoppling från läsarna om just detta och för den som vill börja spara på sina inköp, har du några tips och knep på hur man kan spara tid?

Jag får många positiva kommentarer och uppskattning från mina läsare. Varje vecka får jag mail från läsare som är glada att de har hittat min blogg och att de har kunnat spara mycket pengar genom mina tips!

Vill man spara tid så gäller det att vara organiserad. Det behöver inte ta lång tid att spara pengar på sina inköp om man bara vet hur man ska göra och vet var man ska leta. Några konkreta tips är att följa bloggar som tipsar om rabatter och kampanjer, kolla reklamblad en gång i veckan och följ företag på sociala medier för att vara med när det dyker upp gratisutdelningar. Gör det till en vana så går det snart snabbt!

Både i en intervju i Expressen och på bloggen nämner du att du bläddrar igenom reklamblad varje vecka för att ta del av erbjudanden. Använder du dig av både fysiska och digitala reklamblad och får du inspiration av dessa innan du genomför dina köp? Är det någon särskild shoppingkategori du nyttjar mest när det kommer till erbjudanden?

Jag läser inga fysiska reklamblad längre! Jag har en ”Ingen reklam, tack”-skylt på brevlådan. Det sparar både på miljön och tiden att sopsortera. Jag läser bara digitala reklamblad och det finns flera sidor som har samlat alla reklamblad på samma ställe. På måndagar brukar jag gå igenom alla bladen för att få koll på var jag får det bästa priset på det jag behöver. Det är livsmedel, tvätt & städ och hygien & skönhetsprodukter som jag brukar nyttja mest.

Planerar du mycket innan du handlar och hur ofta skulle du säga att du är i butiken? Sedan du startade bloggen, känner du att du får mer tid över att lägga på annat?

Jag gör min planering i samband med att jag kollar reklambladen och skriver ner en lista på det jag behöver som det är bra erbjudanden på. Finns det rabattkuponger lägger jag fram dem samtidigt så att allt är förberett innan jag åker iväg. Jag storhandlar en gång i veckan och handlar allt på listan då. Eventuellt brukar jag kompletteringshandla en gång senare i veckan också.

Sedan jag startade bloggen så har det bara blivit mindre tid att lägga på annat. Jag lägger ner mycket tid på att skriva alla inlägg och svara på frågor och ge tips till de som vill komma igång. Men det är bara roligt tycker jag!

Vilka smarta inköp har du gjort nyligen och är det något särskilt man kan tänka på just denna månad, när många har en snålare budget efter jul?

Mitt senaste inköp som jag är supernöjd över var en servis som skulle ha kostat 4200 kr ordinarie pris. Men i butikens julkalender var det halva priset och sedan fick jag ner summan ännu mer genom rabattkod, bonus och gratis presentkort. Summan landade på 43 kronor!

I januari brukar det eka tomt i plånboken hos många. Jag brukar tipsa om att rensa i skafferi, kyl och frys. Gör matlådor på allt och ta med till jobbet. Man kan också sälja prylar man inte behöver. Annars är det bra att se upp för de små utgifterna som lätt kan dra iväg. Se till att jämföra priser och gör smarta genomtänkta inköp och skulle man behöva göra inköp över nätet så se till att använda en återbäringssida för att få pengar tillbaka.