Önleyici Şifa #1

Yaşam Boyu Sağlık ve Gelişim

Ömer Melih Aksoy
Şifahane
7 min readAug 18, 2020

--

Şifa sadece değerli değil aynı zamanda değer üreticidir. Şifa hem sağlığımız hem de hayatımızın diğer önemli alanlarına (Aile, İş, Komşuluk, Aşk, İlişkiler, Eğitim vs.) pozitif değer katar.

Şifa bütüncül bir alandır ve Şifa çalışmaları sadece sağlığımızdan kaybettiğimiz zaman değil sağlıklı olduğumuz zamanlarda da yapılabilir ve yapılmalıdır. Sağlığımızın değerini onu kaybetmeden önce bilebilmemiz ve hiç kaybetmeden uzun ve güzel bir ömür geçirebilmemiz için Bütüncül kapsamda Şifa çalışmalarını ömrümüz boyunca düzenli olarak yapmamız ziyadesiyle önemlidir. Şifa Hayata bütüncül olarak tutunduğumuzda Hayatı ve Evrensel Yasaları anladıkça mümkün hale gelir.

Şifa çalışmaları sağlıklı iken yapıldığı süreçte Ruhun sağaltımı ve güçlenmesi üzerinden beden, can, akıl ve diğer yönleriyle yaşamımızın kalitesi artar ve ilk öncelikli olarak bağışıklık sistemimiz güçlenir ve fizikötesi olumsuzluklara karşı direncimiz artar. Ruh yeterince güçlenip daimi bir Nur akışı sağlanması durumunda bu direncin içine bir de dönüşüm güçleri eklenir.

Simya ve Şifa nihayetinde İlahi Sevgi ile İnsani Sevginin birleştiği alanda yapılan uygulamaları içerir ve Sevgi daima iyileştiricidir. Hayat Kutsaldır ve Simya hem bireysel hem de evrensele açılan ölçeklerde Hayatımızı kutsar.

Bütüncül Şifa ve Simya çalışmaları özellikle hastalık yokken yapıldığı zaman tekamüle, gelişim sağlamaya, sağlığı korumaya, yaşam kalitesini arttırmaya ve yaşamsal olarak güçlenmeye yöneliktir. Bu nihayetinde bütüncül etki gösterdiğinde sağlıklı bir bireyi daha da sağlıklı hale getirir. Bu durumda olağan seviyede sağlıklı bir bireyden daha sağlıklı bir bireyin hastalıklara yakalanma veya bozukluklar yaşama ihtimali daha azdır.

Yaşlılıkta aciz ve muhtaç duruma düşmememiz için en önemli garantileyici sağlığımızı korumanın ötesinde olağan üstü bir sağlık seviyesinde yaşamımızı sürdürmektir. Bu yönüyle de Şifa çalışmaları yaşlılık döneminden önce garantileyici bir değere sahiptir.

Hayata dair olumsuzlukları gerçekçi bir şekilde olumluya çevirebilen türden bir olumlu bakış açısına sahip olmamız neticede hastalıkları iyileştirdiği kadar kötü veya iyi giden bir hayatı da daha iyi hale getirerek hastalıkları da uzak tutabilir.

Önleyici Şifanın önemli bir dayanağı rahatsızlıklar oluşmadan önce bütüncül olarak mevcudiyetin Ruhsal ve Manevi algılar ile gözlemlenerek olası sorunların oluşmadan önce teşhis edilerek işlenmesine dayanır. Ajna çakraya dair meditasyonlar yaparak bu çakranın fizikötesi algıları ve hakimiyet melekeleri açılmasıyla birlikte Tanrı ile Muhabbet ederken tarama yaparak derinleşilir ve olası sorunlara dair sebepsel ağlar okunup çözümlenerek Tanrı’ya makul şifa taleplerinde bulunarak gerçekleşmelerine şahit olunabilir.

Önleyici Şifanın diğer bir önemli dayanağı ise gündelik meditasyon, nefes ve enerji pratiği yapmaktır. Şifacılar Bütüncül Şifanın Önleyici özelliğini en iyi şekilde gözlemleyen gruptadır. Keza bir Şifacı yetkinleşme sürecinde kimi aylarda her gün kendisi için en az bir Şifa çalışması yapar. Çoğu Şifacı her gün düzenli meditasyon veya enerji çalışması yapar ve özellikle hayata olumlu bir perspektif geliştirir. Bu süreç içinde çoğu Şifacı hiç hastalanmadığını veya hastalansa dahi ilaç kullanmadan bunu rahatlıkla geçirebildiğini farketmiştir. Bunun sebebi yaşamsal enerjisinin ve sinerjisindeki nicel ve nitel iyileşmelerdir. Sağlıklı birisi ile sağlıksız birisi arasında Ruh gözüyle hem nitel hem de nicel olarak gözlemlenebilen bariz enerji ve sinerji farkları vardır.

Özellikle Regresyon Terapisi gibi Ruhsal odaklı terapiler esnasında gerçekleşen Travma Terapisi ve Bütünleme/Entegrasyon çalışmaları Varlığın bütününe yaygın bulunabilen enerji kaçaklarını, yorgunluklarını, yüklenmelerini, hasarlarını ve ataletini giderebildiği için hayat tatmini ile gelir. Hayat tatmini ile sağlık doğru orantı gösterir.

Tanrı ile Muhabbet ve Dua ile Şifa çalışmaları yapan bireyler İlahi İlhama açıldıklarında Tanrı’nın önerilerini de dinleyerek hayatlarında uygularsa sadece Sağlıkları değil Yaşamın Bütün Alanlarında iyileşme görebilir.

Önleyici Şifa’nın önemli bir alanı Koruyucu çalışmalardır. Hakikat gözle görünenin ötesinde gerçekleri içinde barındırır. Gözle görülmeyen varlıklar ve majikal tesirlere karşı korunmak da ziyadesiyle önemlidir. Ölüm ve Hastalık büyüleri kişiye ölüm veya hastalık getirecek şekilde çalışırlar. Demonik, Ruhsal veya Enerjisel vampirizm kişinin yaşamsal güçlerinin düşmesine sebep olacağından hastalıklara karşı daha açık hale getirir. Majikal olarak oluşan blokajlar, bozmalar ve zehirlemeler majikal niyete göre kişinin organ, çakra, kanal ve unsurlarındaki enerji akışını olumsuz etkileyeceği için hastalıklara ve bedensel rahatsızlıklaa davetiye çıkarabilirler. Çoğu büyü ve görünmez varlık çalışabilmeleri için kişilerin enerjilerini emmeye ihtiyaç duyduğundan enerjinin emilimi esnasında kişinin bedensel rahatsızlıklar yaşaması çok olasıdır.

Düzenli meditasyon pratiği bizim hayatta mevcut olan her şey hakkında daha doğru düşünmemizi sağlar. Bir olgu veya kavramı ne kadar iyi tanımlayıp manalandırıyorsak o olgu veya kavram hakkında o derece etkili çözümler üretebilir ve daha tatmin edici şekilde yaşayabiliriz. Ayrıca düzenli meditasyonla oluşan akli ve ruhsal gelişim hayatta problemleri yaşamadan önlememizi de sağlar.

Yanlış düşünceler enerji içeriğini ve akışını olumsuz etkilediği için bedensel rahatsızlıklara ve hastalıklara sebep olabilir.

Ruhumuz beden üzerinden kendimizi ifade eder.

Bedende ve akılda mevcut olan her olumsuzluk bir illet, bir ileti olarak yorumlanabilir. Bütün hepsi Ruhsal/Esasi seviyeden Nefs seviyesine aktarılan bir mesajdır ve bütüncül bir içeriği olabilir. Nefs Esasa/Ruha direndiği, Esas/Ruh Nefsi işleyemediği yerde Ruhun mesajı bir hastalık, bozukluk, dengesizlik, eksiklik, aşırılık, kusur veya zaafiyet olarak katılaşabilir, bunlar bedensel biçim, renk, sima ve postür üzerinden de gözlemlenebilir.

Ruh Canın kaynağıdır ve Nefs Ruha uygun yaşamadığı zaman Candaki nicel veya nitel kayıplardan ötürü can üzerinden bir mesaj aktarmak için hastalık oluşturabilir. Bir hastalık beden seviyesinde katılaşmadan önce Ruh hem akıl hem de can seviyesinden kişiyi bedensel bilinç seviyesinde uyarır. Bu yüzden yaşlılık öncesi görülen çoğu hastalık psikosomatik veya kaderseldir. Kim olduğumuzu regresyon terapileri üzerinden hatırlamak neticede Can’ın kaynağı olan Yaşama Devam etme veya Ölme seçimini yapan Ruha saygı duymaktır. Ruhsal muradımızı bilmemiz ve gerçekleştirmek için adım atmamız daima bizi yaşamsal olarak besleyecektir.

Regresyon Terapilerinin kimi zaman Tıbben teşhisi konulamayan, sebebi açıklanamayan veya çaresi olmayan hastalıklara çare olduğu çokça yerde literatüre geçmiştir. Daha önceki yaşamlarında evlatları öldüğü için travma yaşayan bireyler bu ömürlerinde kısırlık yaşarken, Regresyon Terapisi ile geçmiş yaşamlarını hatırlayıp bu travmayı şifalandırdığı zaman tekrar doğurgan hale gelmiştir. Bu durumda Regresyon Terapisi kadersel tetiklenmelerden önce yapılırsa kişi kadersel kaynaklı hastalıkları yaşamadan atlatabilir. Kadersel tetiklenme sonucu hastalık katılaştığında yapılan Regresyon Terapilerinin etkileri hali hazırda görülmüştür.

Bazen işlediğimiz günahlardan veya insanlara verdiğimiz zararlardan ötürü hissettiğimiz vicdan azabı hastalıklar ile birlikte hayatta yaşadığımız envai çeşit olumsuzluğa davetiye çıkarabilir. Ancak içinde yaşadığımız topluma, doğaya, gezegene ve evrene kendi yetenek ve imkanlarımızla yaptığımız muteber hayırlı katkılar ile topladığımız hayır ve rıza duaları bizim sağlığımızı koruyabilmemizi sağlar.

Fiziksel beden ilk etapta zehirleri tutarken Şifa ve Simya çalışmalarının başından itibaren vücut zehirlerden arındırmaya başlar. Şifa ve Simya ile daha ileri seviyede işlendiğinde daha önce zehirli olan maddeleri nötr ve hatta faydalı maddeler haline de getirebilir. Nihayetinde bir zehiri işleyebilmek kromozomlara o maddeyi işleyebilecek enzime dair uygun bir genetik içeriğin eklenmesine bakar. Bu Şifa ve Simya çalışmaları bütüncül olarak genetik seviyeye de işlenecek şekilde yapıldığı zaman gayet mümkündür, ancak bu sav yeterince klinik araştırma olmadığı için şu anda hipotez niteliğindedir. Bu savın önemli bir dayanağı Soy Tarihi boyunca Ataların ve Doğal Evrim Tarihinde Homo ve öncül canlı türlerinin yaşadığı olumsuz deneyimlerin Şifa çalışmalarıyla işlenmesi ve yapılan hayati / toplumsal / bedensel / psikolojik / kadersel / evrimsel seçimlerdeki hataların ayıklanması ve düzeltilmesi ile birlikte genetik yüklerin dönüştürülmesi de mevcuttur. Kalıtsal hastalıkların da kadersel veya majikal bir sebebi olabilir.

Genetik Şifa ve Gelişim alanındaki çalışmalar aynı zamanda antikor üretme için de kullanılabilir. Fizik Ötesi yollarla Aşı yapabilmek Şifa alanında mümkündür. Bir patojeni etkisiz hale getirecek antikorun üretimi ve çalışma mekanizmasına dair genetik bilgi İlahi Kayıtlarda (Levh-i Mahfuz) mevcuttur ve bu yolla Akaşa seviyesinden hücresel genetiğe katılaştırılabilir. Bu durumu Corona Pandemi sürecinde Fizik Ötesi Şifahane üzerinden sağladığımızı duyurmuştum. Şayet bu hizmetten faydalananlar varsa Pandemi sürecinde kendilerine faydalı olup olmadığını yorumlarda belirtebilirler.

Cinsel enerjinin korunumu, yükseltilmesi ve varoluş seviyelerinde dağıtılması sonucunda kişide bütüncül sağlık kazanımı olur. Özellikle erkek şifacıların cinsel eylemlerini Vajroli Mudra (İdrar akışını kesme hareketi) ve Kegel Egzersizleri yardımıyla ejakülasyon olmadan bitirmesi veya ejakülasyon refleksi tetiklenmeden önce parmaklarıyla perineum ve prostata baskılı bir masaj yaparak injakülasyon tekniği ile spermlerini içeride tutması hem sezgisel gelişimleri için hem de sağlıklarını korumaları için gereklidir. Cinsel enerjiler yaşamsal enerjilerden paketlenerek üretilir ve eğer korunur ve süblimleştirilirse tekrar yaşamsal enerjilere dönüştürülerek Şifa ve Simya çalışmalarında somut işlevsellik kazanabilirler.

Ek — Önleyici Şifa Çalışmaları için Önemli Sorular

  • “Ben niye sağlıklıyım? O niye sağlıksız?” / “O niye sağlıklı? Ben niye sağlıksızım?”
  • Beni daha sağlıklı yapacak olan düşünce, iş ve alışkanlıklar nelerdir?
  • Nerede hastalığa davetiye çıkarıyorum? Neyi yanlış düşünüyorum?
  • Kendimi sevdiğimi kendime gerçekçi bir şekilde nasıl kanıtlayabilirim?
  • Soyumdaki kalıtsal hastalıkların enerjisel, psikolojik, kadersel veya majikal sebebi nedir?
  • Hayatta daha başka ne güzellikler var?
  • İhtiyaçlarımı karşılıyor muyum? Göz ardı ettiğim ihtiyaçlarım var mı?
  • Farkındalığımdaki kör noktaları nasıl giderebilirim?
  • Zayıf kaldığım yerler var mı?
  • Hangi parçamın bakıma ihtiyacı var?
  • Uyumsuz bir parçam var mı?
  • Ruhumda bütünlemem gereken nedir?
  • Nefsim nerede Ruha direniyor?
  • Tanrı’nın bana sunduklarını alabiliyor muyum?
  • Hissettiğim bu olumsuzluk hakkında Tanrı bana ne anlatıyor?
  • Hissettiğim bu olumsuzluk üzerinden Ruhum Nefsime dair ne anlatıyor?
  • Vaktimi daha iyi nasıl değerlendirebilirim?
  • Bırakmam gereken ne?
  • Değiştirmem gereken ne?
  • Daha iyi öğrenmem gereken ne?
  • Hayatta sorun yaşadığım konuları, durumları, arzuları daha doğru nasıl yorumlayabilirim?
  • Dış görünümümde Ruhum ne ifade ediyor?

Ek — Konu Hakkında Sohbet Bağlantısı

--

--