Arınma ve Hazırlık Çalışmaları

Şifacılığa Hazırlık / Arınma — Bakım — Diyet Tavsiyeleri

Ömer Melih Aksoy
Şifahane
11 min readJul 22, 2017

--

Arınma çalışmaları bütüncül kapsamda ele alınmalıdır. Hastalıkların oluşmaması için bölgelerin temiz kalması önleyici bir tedavidir. Arınma yaptığınız zaman bölge temizlendiği için var olan hastalıkların da ortadan kalkması için destek olurlar.

Detoks çalışmaları her zaman vücudun üzerindeki yükleri kaldırdığı için sağlığın korunmasına ve var olan hastalıkların daha hızlı iyileşmesine yardım ederler. Bir bölgeye uygulanan temizlikler çevresindeki bölgelere de yayılırlar.

Arınma çalışmaları sezgisel durulaşma sağladığı için hem şifacılığa başlamadan önce kesinlikle hem de şifacılık yaparken ihtiyaç duyulduğu ölçüde yapılmalıdır.

Sürekli ilaç kullanma alışkanlığınız varsa bu da karaciğerinize yükleme yapar ve vücudunuzun çeşitli yerlerinde birikim yapabilir. Kendinizi ilaçsız tedavi etme, sağlığınızı genel olarak yukarıda tutma ve hastalıkları önleme yollarını kullanın.

Burada haliyle fiziksel arınma, detoks, kişisel bakım ve diyetten bir uzman derecesinde kapsamlı bir şekilde bahsedemiyorum. Ancak bu gönderi zamanla daha da gelişecek ve kapsam kazanacaktır. Eğer bu konularda uzmansanız sitemize katkıda bulunabilir ve bu makalenin eksiklerini tamamlayabilirsiniz.

Her şeyi sağlama almak istiyorsanız bir Akupunktur (Chin-Chen) uzmanına giderek özellikle orta hattaki ve cinsellikle ilgili meridyenleri iğneler ve moksibüsyon ile temizleyip açtırabilir ve varsa mevcut şikayetlerinize uygun bir tedavi görebilirsiniz. Ancak bir ödağacının veya meyankökünün ucunu çakmakla ve kömürle ısıtarak yoğunlaşmış noktalara sıcakken basıp çekerek ve ılıyınca hafifçe bastırarak da kanalları açabilirsiniz. Mikrokozmik Yörünge ile ilgili olarak bir Qi-Qong uzmanı, eğitmeninden de bilgi almanızı tavsiye ederim.

Şifa, Simya ve Cinsellikle ilgili çalışmalardan önce ve süreçle birlikte Hatha Yoga ve zaman zaman özellikle Yin Yoga seansları yapmanız oldukça faydalıdır.

Arınma çalışmaları ile birlikte bütün Simya ve Şifa çalışmalarını yaparken aceleci davranmayın ve bütüncül kapsam gözetin. Aceleciliğin de kendine özgü bir takım olumsuz yükleri (kayıtsızlık, inkar, ihmal vb.) vardır.

Burada önerdiğim uygulamaları araştırmanızı ve uzmanlara danışarak uygulamanızı tavsiye ederim.

Bu çalışmalarla açılmayan noktalardaki yükler mevcut ve geçmiş yaşamlarınızın karmasıyla ilgili olabileceğinden dolayı Regresyon Terapileri ile açılabilirler.

Ayak Detoksu ve Detoks Bantları

Önerdiğim başlıca çalışmalardan biri Detoks Bantları ve Ayak Detoksudur. Bazı kimyasallar yıllarca bedende işlenemeden kalabilir ve bunları çıkarma konusunda detoks bantları ve ayak detoksu uygulamalarından oldukça etkili sonuç aldım.

Bitkisel detoks bantları sadece ayak altına değil ense köküne, kuyruk sokumuna, bele ve omuriliğe yerleştirilerek lokal temizlikler sağlanabilir. Bu bazı ağır toksinlerin vücuttan hızlı ve rahat bir şekilde atılabilmesi için uygun bir yoldur. Özellikle ense arkası beyine ulaşabildiği ve boğaz bölgesini de temizlediği için zihinsel olarak rahatlamanıza çok yardımcı olur. Karaciğer yakınlarında bir yere de bir detoks bandı yapıştırmanız oldukça sizi ferahlatacaktır.

Enerji Kanallarını Tütsüleme

Ayrıca bir toprak konulmuş bir güvecin içinde veya bir buhurdanlıkta kolay yanan nargile kömürü (tercihen hindistan cevizinden yapılan) yakıp üzerinde bitki ve reçine koyarak sıcak/ılık dumanla el ve ayak parmaklarınız, avuçlarınızı/tabanınızı, bileklerinizi, topuklarınızı, dirseklerinizi, dizlerinizi, cinsel kanallarınızı, kulaklarınızı, yüzünüzü, kulaklarınızı, dil kemiğinizi, omurga hattını ve orta meridyenleri tütsüleyebilirsiniz.

Bu çalışma için meridyenleri ve enerji kanallarını gösteren enerji haritaları ile birlikte refleksoloji haritalarına bakmanızı tavsiye ederim. Bu konuda yardımcı mobil uygulamaları telefonunuza/tabletinize indirebilirsiniz.

Bir bölgeyi tütsülerken derin ve kapsamlı bir rahatlama hissettikten sonra 15–20 saniye kadar sonra başka bir bölgeyi tütsüleyebilirsiniz. Örneğin yüzük parmağınızı tütsülerken buradan çıkan meridyen kulaklarınızın arkasına kadar ulaştığı için meridyen yolu boyunca rahatlama hissedebilirsiniz. Topuğunuzu tütsülerken bir kaç dakika boyunca bedeninizde bir çok kanal açılabilir ve sırtınızda/belinizde rahatlamalar olabilir.

Tütsü dumanını mümkünse solumayın. Odanın havalandığından emin olun.

Tütsüleyebileceğiniz bitkiler, tohumlar ve reçineler; pelin otu, yeşil çay, beyaz çay, mate, kırkkilit otu/at kuyruğu, safran, kişniş, kakule, anason, defne yaprağı, damla sakızı, günlük, öd ağacı, cavi, mürsafi ve ejder kanı.

Bu çalışmanın bir benzerini esansiyel yağlar (okaliptüs, gül, sandal, yasemin) kullanarak üzerine su altına mum koyduğunuz bir yağdanlıkla da yapabilirsiniz.

Bu çalışma esnasında nefesinizle birlikte yaklaştırdığınız noktayla bağlantılı meridyen ve kanalların içine dumanın ve bitkinin içindeki şifa enerjisini çekin.

Yapabileceğiniz bir başka teknik de ödağacı, meyankökü ve misvak gibi çubukları, ağaç dallarını, bazı yaprakları veya taşların/kristallerin uçlarını kömür veya çakmak ile ısıtıp veya ısıtmadan noktalara ve kanallara bası uygulamaktır. Uçlarını ısıttığınızda derinizi yakmamak için ılıyana kadar tekrar tekrar basıp çekebilir ve ılıdığı zaman rahatlama tamamlanana kadar hafifçe basılı tutabilirsiniz ve bu esnada ihtiyaç hissederseniz dairesel hareketler ve döndürme yapabilirsiniz.

Yoga Shatkarmaları

Bunlar için bir Yoga öğretmenine danışın. Ancak linklerden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Link verdiğim farklı sitelerde bütün bu shatkarmalar bulunmaktadır ve bilgileri karşılaştırmanızı tavsiye ederim.

Neti — Burun Temizliği

  • Jala — Tuzlu su, süt veya idrar ile bir burun deliğinden içeri gönderip diğer delikten akıtarak yapılan burun temizliği. Bunun için neti pot, demlik veya besleme şırıngası kullanabilirsiniz.
  • Sutra — Balmumu kaplı sicim ile burun temizleme
  • Sinüzit, nezle, grip, soğuk algınlığı, göz tansiyonu, göz iltihapları gibi durumlarda faydalıdır.
  • Ajna çakra üzerindeki yükü azalttığı için meditasyonu kolaylaştırır.
  • Jala Netinin

Kapalbhati — Sinüs, burun kanalları ve frontal lobun temizliği.

  • Vyutkrama — Tuzlu suyu kaseden burunla çekip burundan geri veya ağızdan ileri püskürterek sinüsler ve burunla ilgili bölgeler temizlenir. Aklı durulaştırır.
  • Elleri yumruk yaparak koltuk altlarına yerleştirdikten sonra nefesi körükleme. Böylelikle beyine giden enerji kanalları, boyun sinirleri/kanalları, yüz ve göğüs bölgesine kadar bütün damarlar uyarılarak temizlenme süreci başlatılır. Kendinizi çok zorlamamaya dikkat edin.
  • Meditasyon için oldukça faydalıdır.

Trataka

  • Bir mum alevi ya da bir yantraya (kutsal geometri, tılsım, obje) gözü hiç kırpmadan gözler sulanana ve yaşlar dökülene kadar bakmak.
  • 2 ayda bir yapılmasını tavsiye ederim.

Nauli — Abdominal masajı ve karın bölgesinin temizliği

  • Uddiyana Bandha yaptıktan sonra karın kaslarını serbest bırakıp, dizlere saat yönünde ve tersinde ellerle baskı uygulanarak karın kaslarını hareket ettirerek masaj yapmak.
  • Uddiyana Bandha ve Nauli kesinlikle aç karnına ve nefes tamamen boşaltıldıktan sonra yapılmalıdır.
  • Uddiyana Bandha yaparken çenenizi göğsünüze bastırarak Jalandhara Bandha yapmanız gerekir.
  • Video — Nauli Hazırlık Çalışması
  • Video — Nauli Tam Rehber
  • Haftada birkaç kez yapılabilir.

Dhauti — Mide ve dahili temizlikler

  • 1,5–3 mt uzunluğunda 4 parmak kalınlığında bir kumaş şerit tuzlu su dolu bir kasede ıslatıldıktan sonra yutularak (yutmada zorlanılırsa su içilebilir) en son ağızdan biraz kumaş sarkacak şekilde mideye ulaşıp biriktikten sonra 15–30 kere Nauli Kriya yaptıktan sonra çıkarılması ile yapılabilen bir mide ve yemek borusu temizliği mevcuttur. (Bu uygulamayı bir uzman gözetiminde yapmanızı tavsiye ederim.)
  • Kunjal Kriya — Aç karına 1 ila 1,5 litre tuzlu su hızlı bir şekilde içildikten sonra karın kasları Nauli ile aktifleşip ardından elimizle küçük dilimizi biraz uyararak kusma refleksi tetiklenerek bütün tuzlu su ile birlikte midedeki toksinler ve fazla balgam temizlenebilir. (Ardından tuzlu su ile burun temizliği yapılmalıdır)
  • Bu anlattıklarım yanı sıra çok çeşit Dhauti vardır, bunlar için yukarıdaki linke bakın.
  • Dhautiler arasındaki Varisara Dhauti (shankhaprakshalana) ile de kapsamlı bir sindirim sisteimi, kolon ve bağırsak temizliği yapılabilir. Ayurveda ya da Yoga uzmanı ile birlikte yapılması tavsiye edilir.

Basti — Kolon temizliği

  • Geleneksel Basti uygulaması bir küvet dolusu su veya bir nehirde Uddiyana Bandha ve Nauli Kriya tekniğinin uygulanarak anüsten içeriye su çekilmesine ihtiyaç duyar. Ancak bu zor tekniği uygulamak yerine medikallerden bir lavman kiti alarak evinizde rahatlıkla kolon temizliği yapabilirsiniz. (Kitin içinden çıkan castille sabununu kullanmayın.)
  • Su, bal, kaya tuzu/pembe tuz, yağ, bitki karışımları ve/veya kaynatılmış idrar (tercihen 3 gün-1 hafta kapalı fermente olmuş) ile lavman yapılarak kolon temizliği yapılabilir.
  • Yeşil çay, gül yaprağı/dalı/çiçeği, sarımsak (toz veya ince dilimlenmiş) ve limon ile yapılan 1,5–2 litrelik bir karma infüzyon (çay) 4–6 dakika içinde süzülerek vücut sıcaklığına kadar ılıdıktan sonra lavman torbası/pompası kullanarak lavman uygulaması. Dilerseniz infüzyona bal, gingko biloba ve ginseng de ekleyebilirsiniz.
  • Karışım içerideyken Aşağı Bakan Köpek, Viparita Karani — Yarım Mum Duruşu pozlarını yaptıktan sonra yüz üstü uzanıp kalçalarınızı sağa sola sallayarak lavmanın iyice yayılmasını ve bağırsaklarınızı ve enerji kanallarınızı temizlemesini sağlayabilirsiniz. Bileklerinizi ve boynunuzu sakatlama tehlikesi konusunda baştan uyararak duvara dayanarak amuda kalkma ve/veya tam mum duruşu tekniklerini de tercihen uygulayabilirsiniz, eğer bunları yapacaksınız boyun probleminiz olmadığından emin olun ve ısınma hareketleri yapın.
  • Şaşırtıcı derecede faydaları vardır. Kök hücrelerinizin kalitesini ve sağlığını olumlu yönde etkiler.
  • Tavsiyem bu çalışmayı katı gıda tüketmediğiniz bir oruç veya perhiz içinde yapmanızdır. Oruçlar ve perhizler sırasında kalın bağırsak boş olduğu için lavman karışımı her yere ulaşabilir ve bağırsaklarda biriken toksinlerin atılmasını sağlar. Tercihen 3+ günlük bir orucun 3. gününde dışkılamadan sonra yapılabilir.
  • Vejeteryanlar, veganlar ve sık sık perhiz/oruç tutanların senede bir tekrarlanması öneriririm.
  • Et yiyen ve ilaç kullanan kişiler için senede iki defa yapmasını öneririm.

Ağız Bakımı

  • Florürlü diş macunları kullanmanız pineal (epifiz) bezinizde birikim yapar. Sezgisel ve ruhsal yetilerinizin kapanmaması için kullanmamanızı tavsiye ederim.
  • Bunun yerine Hindistan Cevizi Yağı, Misvak Özü, Esansiyel Yağlar (Nane, Okaliptus vs. yenilebilir kalitede olmasına dikkat edin), Karbonat, Tatlandırıcı (Stevia) kullanarak kendi ev yapımı diş macununuzu hazırlayabilirsiniz.
  • Florürsüz ve doğal beyazlatıcı, mine güçlendirici, hassasiyet giderici ve çeşitli türleriyle diş macunları da mevcuttur.
  • Titreşimli diş fırçaları dişlerden çıkarak bütün vücuda dağılan meridyenleri uyarırlar. Titreşimli fırça kullanırken çok baskı uygulamayın.
  • Genel olarak kimyevi, kalay florür ve sodyüm florürlü diş macunlarını ağzınızda bekletmeyin ve yutmayın.
  • Manüel fırça kullanarak da bu meridyenlere masaj yapabilirsiniz. Uyumlandığınız şifa enerjilerini fırçanızdan dişlerinize yollamayı unutmayın.
  • İdrarla dişinizi fırçalayabilirsiniz. Enfeksiyon ve çürüklere karşı iyi gelebilir.

Kişisel Bakım

  • Bakım ve Kozmetik ürünlerinin içeriklerine dair bilgilerin olduğu sitelere bakarak bu ürünlere dair alışverişinizi yapın. Katkı maddeleri de vücutta birikim ve tıkanıklıklar yapabilir. Bazı katkı maddelerinin baştan ürünlere konmaması gerekiyor.
  • Hayvanlarda denenmemiş, doğada rahatlıkla çözünebilen malzemelerle üretilen bir kişisel saç-cilt bakım veya kozmetik ürünü sizin için de zararsızdır.
  • İdrarınız bir çok açıdan harici yolla kişisel bakım için uygulayabileceğiniz en kapsamlı bakım toniğidir. Cildinizde birikim yapan kalıntıları temizleyebilirsiniz. Makyaj çıkarıcı olarak idrar kullanılabilir.
  • Bitkilerle ve doğal-esansiyel yağlarla hazırlayabileceğiniz bir çok bakım ürünü vardır.
  • Hindistan Cevizi, Zeytin, Jojoba, Avocado, Tatlı Badem yağları ile de makyaj temizleyebilir ve cilt bakımı yapabilirsiniz. Kuru veya alerjik ciltlerde Cadı Fındığı yağı kullanılabilir.

Diyet

  • Diyet ile arınma konusunda diyetisyen ve uzmanlara danışın. Ancak burada bazı tavsiyeler verebilirim.
  • Et ile bitkisel proteinleri aynı öğünde almayın. Kültürümüzde en yaygın hali Etli Kurufasülye ve aslında zararlıdır, kokunun bir sebebi var. Bu yüzden baklagillerin ve amaranth-kinoa gibi proteini yüksek tahılların yanında et, balık, yumurta veya tavuk kullanmayın. Enzimler birbirlerini iptal ettikleri için bir protein türü sindirilmek yerine, bağırsaklarda çürüme yapar. Bu türden toksinler lavman ile temizlenebilir.
  • İşlenmiş gıda, paket gıdalar ve fast-food bir çok besin dışı katkı maddesi içerdiği için günlük tüketimi birikim yapar. Bu birikimi dışarı atmak için bol su, amaroli, dhauti, basti gibi çalışmalar yapmanız gerekir.
  • Düzenli enerji çalışmaları yapan birisinin vejeteryan olması daha sağlıklıdır. Mide çakra ve Kalp çakra bu diyet değişiminden dolayı enerji verimi ve işleme kapasitesi artar. Vücut et yokken daha rahat beslenir. Nefes rahatlar. Vicdani yük oluşmaz.
  • Amaroli (Harici-tonik veya dahili-içme gibi yollarla idrar terapileri) ile çalışma yapmak için et, tavuk, balık gibi besinlerden kaçınmanız gerekir. Yumurta, tereyağı, ghee, süt, yoğurt, kaymak ve peynir tüketebilirsiniz. (Yumurta yine de çok tercih edilmez)
  • Sütü çok hızlı ve büyük yudumlar halinde içmeyin. Mideye düştüğü zaman büyük peynir topları haline gelebilir. Bir bardak süt en az 6–7 seferde içilmelidir.
  • Simya işlemlerinden geçtikten sonra insan karaciğeri ihtiyacı olan proteinleri et tüketmeden de üretebilir. Kompleks proteinler içeren maş fasulyesi, amaranth, kinoa gibi yiyeceklere de çok sık ihtiyaç duymazsınız.
  • Vejetaryen diyette yapılan en sık hatalardan biri et proteini olmadığı için kişilerin sürekli baklagil gibi protein kaynaklarını aşırı tüketmesidir. Ancak bu fazlalık yapar ve biriken azottan dolayı bünye zehirleebilir veya hastalanabilir. Protein ihtiyacımız sanıldığı kadar fazla değildir ve döngü içinde verim varsa vücut kaybetmeden tutabilir, ancak yeni yapım faaliyetlerinde ihtiyaç duyar. Vejetaryenlerin besin ihtiyaçları besin dışı enerji kazanma yollarıyla (Güneş, Nefes, Kozmik Enerji) azalır.
  • Aslında ihtiyaç duyduğunuz daha çok kök sebze (pancar, kereviz, turp, havuç, soğan), tam tahıl, pirinç ve çeşitli sebzeler ve meyvelerdir.
  • Buharda pişirme veya fırınlama enerji ve besin açısından daha verimlidir. Ancak pişirmeden tüketmek de faydalıdır. Bu konuda diyetisyenlere danışın.
  • Sadece salatalara yönelmek de K vitamini fazlalığı yapar. Salata ağırlıklı beslenmek de vejetaryen diyette önemli açıklıklar oluşturur.
  • Eti sindirecek enerjiyi sağlamak için yanında ekmek yemeniz gerekir. Bunu yaparken ekmeği direk çiğneyip yutmak yerine bekleterek eritmeniz daha iyidir. Et yediğiniz zaman sindirimi kolaylaştırmak için baharat veya şarap kullanabilirsiniz.
  • Etleri pişirmeden önce enerjetik ve manevi temizliğini de yapmak için mutlaka terbiye edin. Sirke, süt, şarap, zeytinyağı, soğan, sarmısak gibi malzemelerle terbiyelenmemiş etlerden uzak durmanızı tavsiye ederim. Bu etin üzerinde kesim sırasında hayvanda kalan negatif duygu ve enerjilerin de çözünmesini ve size aktarılmamasını sağlar. Terbiyesiz et yemek korku ve tedirginlik gibi duyguları çoğaltır. Ancak eğer gerçekten temelleri sağlam bir duygusal, düşünsel ve ruhsal temizlik istiyorsanız, yediğiniz her canlı için önce onunla empati yaparak ve Tanrı’dan şifalanmasını isteyerek ve siz de bu şifalanmayı gözeterek bir cenaze kıyın ve ruhunun esas varlığına dönmesini sağlayın.
11 Detoxing Foods To Help Naturally Rid Your Body of Harmful Toxins | Detox Tips | Holistic | Natural Remedies
1) Yeşil Çay 2) Sarımsak 3) Soğan 4) Zencefil 5) Limon 6) Elma 7) Greyfurt 8) Ananas 9) Karalahana 10) Kuşkonmaz 11) Pancar — Listeye ekleyebileceğimiz başka besinler arasında Ahududu, Dereotu, Maydanoz, Biberiye, Fesleğen, Yaban Mersini, Böğürtlen, Nar, Kızılcık, Salatalık, Kırmızı Lahana

İdrar — Amaroli

Harici kullanımlar dışında Amaroli (idrar ile ilgili) çalışmalarının Şifa ve Simya çalışmalarının başlangıcında yapılması uygun olmayabilir. Diyetiniz tam olarak oturmadan ve arınma çalışmaları yapılmadan idrarda toksinler olabilir. Sağlıklı beslenen bir kişinin idrarının orta bölümünde toksin bulunmaz. Böbrek kişiye ilacını hazırlar gibidir.

İdrarın dahili kullanımlarda (içme, burun temizliği, lavman) temiz olması için beslenmeye dikkat etmek gerekir.

İdrar ile çalışmadan önce laboratuvara giderek mümkünse idrarda toksin raporu alması yerinde olur.

İdrar içmek özellikle vejetaryenler ve veganlar için çok uygundur. Et içinde antibiyotik ve ilgili metabolitler barındırabileceği için idrarın kalitesini ve tadını önemli ölçüde bozar. Et bu ve başka sebeplerden ötürü idrarda toksin oluşturabilir. Fermante peynir, çürümüş ve küflenmiş gıdalar kullandığınız zaman idrarınızda toksin olabilir.

Hızlı gıda, katkı maddeleri ve zirai ilaçların yoğun olduğu durumlarda idrarda toksin bulunabilir.

  • İdrara vücut laboratuvarınızda yaptığınız bir iksir gibi bakabilirsiniz.
  • Vücudunuzun içsel durumunu idrarınızdan anlayabilirsiniz.
  • İdrar antiviral, antibakteriyel, antifungal ve antiseptik özelliklere sahiptir.
  • Günlük sivilce, akne, siyah nokta bakımınızı idrarınızı cildinize uyguladıktan sonra 5 dakika bekleterek yapabilirsiniz. İdrarınız bir çok açıdan bulabileceğiniz en iyi saç ve cilt toniğidir. İdrar içeriğindeki çoğu bileşen saç ve cilt bakım ürünlerinde etkin malzemeler olarak bulunabilmektedir.
  • Duşta idrarınızı bütün vücudunuza harici yoldan uygulayıp emilip kuruyana kadar bekledikten sonra normal temizliğinizi yapabilirsiniz.
  • İdrar’ın en önemli hayati fonksiyonlarını anladığımız konu, anne rahminde bulunan bebeğin plasenta ortamının büyük kısmının bebeğin fermante olmuş idrarından olması üzerinden anlaşılır. Bu yönüyle Rahim ortamını oluşturan en önemli unsurlardan biridir ve bir çok hormon, mineral, feromon, faydalı bakteri, meni, sperm barındırabilir.
  • İdrarın kokusu kişinin anne rahmine dönmesini sağlar. Burun ve ciğerleri rahatlatır. Gece yatmadan önce bir bardak idrarı başucunuza veya kalorifer üzerine koyarsanız, rahat bir uyku uyumanıza yardımcı olur.
  • Amaroli çalışmalarında ağır metalleri, radikalleri ve uçucu toksinleri ayrıştırmak için idrara çıktığınız zaman baş ve sonunda bulunan kısım dökülür ve orta kısım alınır. İdrarın başı ve sonu içmek için uygun değildir (3+ gün süren katı gıda tüketilmeyen perhiz ve oruçlar dışında).
  • İçildiğinde ya da haricen uygulandığında (Amaroli) suyla atılan vitamin, enzim, mineral ve metabolitlerin geri kazanılmasını sağlar. İdrar içmek hipotalamusun ve bedensel aklın eğitilmesini ve böylece vücut veriminin artmasını sağlar; ör. vücutta tutmanızın faydalı olduğu bileşenler vücudunuzdan atılmaz.
  • Tadı başta kesif gelebilir ama bir kaç gün diretirseniz tadına alışırsınız. Tadına tepki vermeniz aslında psikolojik ve toplumsal koşullandırmadır.
  • Tadını kırmak için suyla. tonikle veya bitki çaylarıyla karıştırabilirsiniz.
  • Kokteyl bitterleri de idrarın tadını kırmak için uygundur.

Bitter hazırlamak için istediğiniz baharat ve bitkileri %65 oranında alkol-su karışımında 1 hafta kadar bekletebilirsiniz. Arada çalkalayın. Bir kaç damla damlatmanız yeterlidir. Ayvadana, adamotu, pelin, meyankökü, yeşil çay, beyaz çay, ginseng, nane, kekik, mate, adaçayı gibi bitkilerle bitter hazırlayabilirsiniz. Kokteyl bitterleri miksolog-barmenlerin kokteyllere kattıkları sıvı baharatlar gibi düşünülebilir.

  • Bir çok hastalığın iyileştirilmesini ve genel sağaltım/arınma/şifayı desteklemek için idrar kullanılabilir.

Kanser, artrit-eklem iltihabı, mantar, kireçlenme, egzama, diyabet, sedef, sarılık, skleroz-doku sertleşmesi ve bir çok hastalığa karşı faydalı olduğu ve tedavi desteklediği görülmüştür. Araştırmanızı ve literatürü okumanızı tavsiye ederim.

  • Sebze ve meyvelerin ilk yıkaması spreyle idrar sıkma veya idrar-su karışımı ile yıkama olarak yapılabilir. Böylelikle suyla gitmeyen endüstriyel tarım ilaçlarının besinlerinizden temizlenmesini sağlar.
  • Yılan, arı ve deniz anası sokması gibi durumlarda idrar haricen uygulanabilir.
  • Burun ve Sinüs (Neti, Kapalbhati) temizliği için uygundur. Sinüs ve burun bölgesinin temizlenmesini sağlar. Dilerseniz önceden kaynatabilir ve biraz tuz karıştırabilirsiniz.
  • İdrar haricen ve lavman olarak kullanılmak için açık veya kapalı şişelerde bekletilerek fermante edilebilir. Açık şişede aerobik bakteriler, kapalı şişede anaerobik bakteriler ürer. Ancak burun temizliği ve lavman için kullanılan idrar uygulamadan önce kaynatılması yerinde ve doğru olandır. Fermantasyon idrarın şifa gücünü çoğaltır. Fermantasyonu durdurmak için idrarı buzdolabına veya buzluğa koyabilirsiniz.

--

--