Ruhsal Nikah

Cinsellik ve Aşk İlişkilerinin Kutlanması

Ömer Melih Aksoy
Şifahane
3 min readApr 9, 2018

--

Aşk ve cinsellik doğal ve insani bir ihtiyaç olduğu için evlenmeden önce iki kişinin birlikte olması namussuzluk, haram veya günah değildir. Ancak çiftler aşk ilişkilerini ruhsal nikahlar ile kutlayabilir.

Ruhsal nikahlar Tanrı’nın huzurunda kıyılabilir. Ruhsal nikahları kıymak için başka kimseye ihtiyaç yoktur, ancak şahitlerin olmasının oldukça faydası vardır. Ruhsal nikahlar evrenseldir. Çift ilişkilerini kendi mahremiyetlerinde yaşayabilirler. Ancak topluma açık yaşanan ilişkilerde çiftin birbirinden razı olduğunu insanlara göstermesi önemlidir. Ruhsal nikahların gerçekleşmesi için çiftin Tanrı’nın huzurunda saf niyetleri ile ortak dua ve yeminler ile aşk ve sevgi ile birleşmesi yeterlidir. Adalet, Samimiyet, Dürüstlük ve Sadakat yeminlerinin edilmesi oldukça önemlidir. Bunların yanı sıra başka İlahi ve İnsani değerler üzerine de yeminler edilebilir. Çift birbirleriyle hayatlarını paylaştığı için takdir ve rıza göstermelidir.

Ruhsal nikahlar sayesinde çiftin arasında manevi, ruhsal ve İlahi bağlar kurulur ve kapılar açılır.

Ruhsal birlikteliklerin süresi çiftin anlaştığı süre boyunca geçerlidir. Bir ay da bir ömür de sürebilir, eğer çift ileriki yaşamlarda da birlikte olmak isterlerse ruhsal nikahlar ile aşk ilişkileri ebediyete intikal edebilir ve böylelikle çift birbirinin Ruh Eşi olabilir. Geçmiş yaşamlarda da birlikte olmuş çiftlerin hali hazırda bir Ruh Eşliği durumu söz konusudur, ancak bu türden ilişkilerde anlaşmaların ve yeminlerin bütünün hayrı doğrultusunda gözden geçirilmesi ve yenilenmesi tavsiye edilir.

Ruhsal nikahlar ilişki devam ettiği sürece istenildiği zaman tazelenebilir. Tanrı’nın huzurunda yapılan her nikah tazeleme sırasında Nur kapıları açılır ve birliktelik tekrar tekrar kutlanabilir. Her tazelemede çiftin kendi arasında yaptığı anlaşmalar yenilenebilir.

Ruhsal birlikteliklerde boşanma tek taraflı olabilir ancak anlaşma gözetilmesi daha doğrudur. Boşanma kararını ve eylemini isteyen taraf gerçekleştirebilir, bunda cinsiyet ayrımı yoktur. Boşanmalarda ilişkinin sonraki hayatlarda sürdürülüp sürdürülmeyeceği konuşulabilir. Ruhsal ilişkilerde kurulan manevi ve İlahi bağların doğası gereği bu türden ilişkilerin sevgi ve saygı çerçevesinde bitirilmesine dikkat edilmelidir.

Ruhsal nikahlar aşkın ve cinsel muhabbetin şehvet ve duyarsızlıkla kirlenmesini önler. Cinsel birleşmenin bir sevgi ve aşk eylemi olarak yaşanmasını öne çıkarır.

Cinsellik bir şifa ve hayat kapısıdır. Ruhsal nikah sırasında çift hem kendileri hem de bütün için hayırlı sağlık, sıhhat, bereket, şifa, dönüşüm, gelişim ve muhabbet niyetleri edebilir. Böylelikle cinsel ilişki sırasında ortaya çıkan enerji güzel niyetlerle koşullandırılır. Cinsellik böylelikle tatmin edici ve şifalandırıcı bir yön kazanabilir.

Ruhsal nikahlar her cinsel birleşmeden önce yapılabilir. Sevgililerin bu nikahı birleşmeden önce yapmaları birleşmelerine bir amaç ve doğrultu kazandırdığı kadar birleşme anını kutlar. Birleşme sırasında Tanrı’nın varlığını onaylamak ve O’nu da muhabbete katmak şifa ve güzellik kapılarının açılmasını sağlar. Cinsel birleşme sırasında çiftler olumlu niyetlerini birbirlerine belirtebilirler ve şifa için Tanrı’ya dua edebilirler. Böylelikle cinsellik saf ve güzel niyetlerle sevgi ve aşk ile yaşandığı zaman kutlu bir eyleme dönüşür.

Cinsel ilişkilerde erkeğin boşalmaması ve çiftlerin birbirlerini her boyutta tatmin etmesi gözetilmelidir. Boşalma bir orgazm değildir, değerli cinsel enerjinin dışarı atılmasıdır ve sadece çocuk sahibi olmak istendiği zaman yapılmalıdır. Boşalma ile yaşanan enerji kaybı aslında bir tatminsizliğe sebep olur. Tatmin hayati bir ihtiyaçtır. Aşk ve cinsellikle sağlanan şifanın bütüncül olarak tesir edebilmesini sağlar.

Aşk ilişkilerinde tatminin önemli bir koşulu doğal, manevi ve ruhsal bağ kurabilmektir. Bu anlamda iki taraf da birbirlerinin bedensel, duygusal, zihinsel ve ruhsal ihtiyaçlarını gözetmeli ve karşılamalıdır.

Cinsellik sağlıklı ve güzelliği ile yaşandığı zaman yaşanan orgazmlar genellikle eşzamanlı olurlar. Bunun için cinselliğin fiziksel ve nefsani yönlerinin ötesinde insani, manevi ve ruhsal yönlerinin de gözetilmesi gerekir. Cinsel ilişkiler sırasında Başmelekler ve Melekler de çağırılabilir. Cinsel eylem sonucu açığa çıkan enerjiler böylelikle topluma yararlı da olabilirler.

--

--