Ruhsal Hukuk — Murat

Muradın Açılımı ve Gerçekleşmesi

Ömer Melih Aksoy
Şifahane
4 min readJul 29, 2017

--

Herkesin kendine özgü bir muradı vardır ve bu murat üzerinden Tanrı ile doğrudan sağlıklı bir irtibat kurması mümkündür. Herkes özgür iradesi ve özgün muradı üzerinden Tanrıyla birleşebilir. Bunda kişiyi kısıtlayan bir durum yoktur. Aksine muradımız herkesin açıldığı ve tekamül ettiği yoldadır. Muradınız kendi özünüz ve esasınızdan ortak ideallere doğrudur.

Muradınızda ilerlediğiniz ölçüde tekamül edersiniz. Kendi muradınız bireysel gündelik ego merkezli iradenizden farklı olarak Ruhsal bir husustur ve Ebediyetteki durumunuz üzerinden açılır.

Muradınızın belirginleşebilmesi için ruhsal farkındalığını geliştirecek meditasyon, regresyon ve holistik şifa çalışmalarında bulunmanız nefes almak kadar önemlidir.

Muradınızdan saptığınız zaman gündelik iradenizle kontrol edemediğiniz ve olumsuz durumlar ile karşılaşabilirsiniz. Muradınız sizi evren ile uyumlu hale getiren bir doğrultudadır ve hakikattedir. Özünüz muradınızın açıldığı merkezi bir önem, işlev ve konuma sahiptir.

Olumlamalar, telkinler ve dualar muradınızla uyumlu oldukça daha güçlü olurlar.

Murat Esas bir değerdir. Her Esas değer gibi Temel-Yüksek ve İlahi boyutları vardır.

Muradınız süreçler içinde açılır, belirginleşir, form kazanır ve gerçekleşir.

Bütüncül muradınız Gönlünüzde kayıtlıdır. Bu yüzden Gönül — Kalp Çakrada muradınızın keşfi bütün çakralarınızda ve ilgili boyutlarda şifalanma, aydınlanma ve açılım süreci başlatır.

Muradınız içinde tek bir seçiminiz veya tek bir kaderiniz yoktur. Özgür iradeniz yine özgürdür ve seçenekleriniz her zaman vardır. Ancak muradınızı gerçekleştirmeye yönelik bir yemin etmek fazla ve gereksiz seçenekleri ortadan kaldırır

Muradımız üzerinden Tanrıyla birleştiğimizde bu yüzden hakiki bir yolda emin adımlarla ilerleyebiliriz ve evrenin gücünü içinde bulunduğumuz koşullar ne kadar zor olursa olsun arkamıza alırız.

Murat konusunda herkes bir ağacın yaprakları gibidir. Hiçbiri bir diğerine gölge yapmaz. Muradında olan birisi de başkasının muradını tıkamaz, ancak başkasının art niyetlerinin önüne geçmelidir.

Başkasının muradını engellemek o kişinin hem kendisi hem de bütün için en yüce hayrını engellemektir. Her bütün ve parçanın kendine özgü muradı vardır. Herkesin kendi özgün bir yolu olduğu kadar herkesin bir arada seyrettiği bir yol da vardır ve burada kader örüntüsünü bozmamak gerekir. Başkalarının muradını engellemenin Tanrı nezdinde cezai yaptırımı vardır.

Muradınız doğaldır ancak aşkınlığa açılır.

Murada bağlılık özgürleştiricidir.

Herkes kendi muradını açığa çıkarmak ve gerçekleştirmekten sorumludur. Ancak bireysel muradımızın gerçekleşmesinde Allah da sorumludur ve bu hususta yardım, ilham, içgörü, rehberlik, kudret ve yetki sağlar.

Muradınız üzerinden Allah ve Melekler ile iletişim kurduğunuz zaman net cevaplar alırsınız.

Allah’ın insandan muradı insanın kendisini bilmesi ve insanın tamamlanması-kemaliyetine ermesidir. Bu bize haliyle genel ancak nihai bir çerçeve verir. Ancak Tanrının insanlardan muradı sadece bununla sınırlı değildir. Her birey ile kişisel bir murat durumu mevcuttur.

Muradınızda yalnız değilsinizdir, muradınız insanların muratlarıyla gerektiği ölçüde uzun ve kısa vadelerde birleşir, kesişir, uyumlanır ve tamamlanır.

Kendi yalnızlığınızda muradınızdan ziyade iradeniz vardır. Toplumla ve İlahi değerler ile doğrulandıkça hür iradeniz ile muradınızı açarsınız.

Muradınıza hizalandığınız ve takip ettiğiniz sürece Sırat Köprüsünde seyredersiniz.

Muradın çeşitleri vardır ve Ruh boyutunda ruhun kendiliğinden veya iradi hareketlerini koşullandırır. Bütünüyle ele alındığı zaman Murat bütüncül kapsam taşır. Murat konusunda her zaman parça ve bütün ilişkisi gözetilmelidir.

Bir sembol olarak tohumdan olgunlaşmış ve meyve veren bir ağaç Murat açılımı ve gerçekleşmesi üzerine çok uygun bir benzetmedir.

Bir kişinin muradı parçası olduğu bütünün genel yargı ve kanısından farklı olabilir ancak üstün bir bireyse bu yargı ve kanıyı değiştirmek için de bu kişinin gerekliliğini toplum gözetmeli ve kendisine uyum sağlamalıdır. Birey de toplumun kendisine uyum sağlamasını kolaylaştırmalıdır. Murat konusunda her zaman hayra yönelik yenilik, gelişim ve aşkınlık bulunduğu için muradını takip etmiş bir kişi her zaman toplum ve çevredeki genel-geçer yargılarla uyumlu olmak zorunda değildir. Ancak muradındaki birisi Hakikat ve Tanrı ile uyumlu ve tutarlı olması mantıksal ve ruhsal bir gerekliliktir.

Muradındaki birisi kimsenin murat ve öz değerleri önemsemediği bir yerde tek başına da kalabilir, karalama, itham ve zan altında kalabilir. Ancak Tanrı ve İlahi Nizam yine onunla birliktedir.

Murat Tanrı’dan Ruhsal bütünlüğüyle bireye ve toplumlara, birey ve toplumlardan evrene daima bütüncül hayır yönünde açılır. Muradın bütün çeşitleri Maddi, Enerjetik, Manevi (Duygusal-Zihinsel), Kadersel, Ruhsal ve İlahi bütünlük içinde hem Ömür sınırları hem de Ebediyet içinde hem bireylere hem de toplumlara uygun bir şekilde yorumlanmalıdır.

Murat sadece bireyin Allah ile arasındaki bir meselesi değildir, Allah’ın herkesle meselesidir. Tanrı’nın gözettiği her konunun bir muradınca işleyişi vardır ancak hayattaki bütün varlıklar için geçerli olan Özgür İrade yasasından ötürü Muradın gerçekleşmesi sadece Tanrı’nın işi değildir, bireylerin de katılımı ile Murat gerçekleşir.

Muratların içindeki çoğu maddelerde karşılıklılık ve geçişlilik ilkesi vardır. Örneğin birilerinin belli konularda Rehberlik Alma yönünde muradı varken muhtemel başkalarının da aynı konularda Rehberlik verme muradı vardır ve buluşmaları ile başlayan Rehberlik alışverişi ile Rehberlik muradı gerçekleşir. Bir kişinin belli konularda Rehberlik alma muradı varken aynı zamanda hem bu belli konularda daha üstün hem de daha başka konularda Rehberlik verme muradı olabilir. Yaratan, Vareden ve Yaşatan yönüyle her şeyi bütün incelikleri ile bilmesi üzerinden Tanrı’nın daima Rehberlik verme muradı vardır. Ancak her birey Tanrı’nın rehberliğini bütün kapsamıyla doğrudan almak için yeterli imkanları tekamül sürecinde geliştirmediği için Azizlik ve Nebilik seviyesine ve ötesine tekamül edebilmiş bireylerin bir yandan Tanrı’dan Rehberlik alırken bir yandan da bütün varlıklar için Tanrı adına Rehberlik verme muradı, icazeti ve vekaleti vardır.

Yaşama Muradı

Büyüme
Olgunlaşma
Sağlık
Cinsellik
Güvenlik
Refah — Bereket

Özgürlük Muradı

Hürriyet
Masumiyet
Özgür İfade
Vicdani Özgürlük
Temel Haklar

Sevgi Muradı

Dostluk
Birlik
Uyum
Merhamet
Aşk
Paylaşım
Katkı
Ortaklık

Benlik ve Kimlik Muradı

Güzellik
Özgünlük
Öz Kabul
Toplumsal Kabul
Gelenek ve Kültür
İletişim ve İlişkiler
Bireysel Sınırlar
Ruhsal Benlik
Yaşam Gayesi
Hayatın Anlamı

Güç Muradı

Kudret
Yeterlilik
Yoğunluk
Yetkinlik
Sorumluluk
Aşkınlık
Fayda
Adalet
Denge

Dönüşüm ve Gelişim Muradı

Olumsuzdan Olumluya Dönüşüm
Detay
Üretkenlik
Nurlanma
Koşulsuz Hizmet ile Gelişim
Bütüncül Dönüşüm ve Gelişim
/ Genetik, Fiziksel, Eterik, Duygusal, Sezgisel, Zihinsel, Karmik, Ruhsal, Bilinçsel

Hakikat Muradı

Netlik
Eğitim
Rehberlik
Hidayet
İrfan
Anlayış
Hikmet
Nedensellik
Duyusal Algı
Duyu Ötesi Algı
Zeka
Bilinmeyenin Bilinmesi

Ebediyet Muradı

Kalıcılık
Tarihe Katılım
Eser Bırakma
Kalıtım ve Miras

İlahi Murat

Öz
Erginlik
Taçlanma
Kemaliyet
Mutlakiyet

--

--