Сучасні бенди для бугі

Кого можна послухати на сучасних boogie-woogie фестивалях.

Taras Novokhatko
Sing in Swing
Published in
4 min readFeb 6, 2021

--

Гуртів, що грають музику 40–50х років минулого століття дуже багато. Є безліч великих тематичних фестів (принаймні так було до карантину), інтернет переповнений відеокліпами та живими виступами цих гуртів (наприклад, є канал на ютюбі bopflix і він далеко не єдиний). Але здебільшого на таких івентах танцюють рокабіллі джайв (впере почула про такий танець. Отут можна подивитись як він виглядає. У Москві кажись є ціла школа, а у нас нема. Так шо народ, не зайнята ніша, налітай! — Прим Ред.).

Якщо ж говорити про танець бугі-вугі та музику для нього, варто почати з гуртів, які запрошують саме на танцювальні івенти. Це не обов’язково бенди для танцюристів, але можна з упевненістю сказати, що їх музика підходить для бугі вугі. Виключно бужних танцювальних таборів або фестів не так багато, мабуть, наймастшабніший із відомих мені — це Boogie feets в Норвегії. Але є і змішані фести, де бугі є серед представлених напрямків. Наприклад, Rock That Swing (RTSF), Boogie Baeren Dance Camp, SwingAout, Herrang (хоча в останньому потрохи відходять від бугі). Тож не буду приховувати, я почав з перевірки лайн-апів цих фестів за минулі декілька років.

Отже, бенди, під які ми танцювали бугі на фестах і тепер можемо потанцювати вдома!

Ray Collins’ Hot-Club

Мабуть найпопулярніший сучасний гурт, який крутять майже на всіх бужних івентах. Пісню Barefoot із однойменного фільма Тіля Швайгера точно всі чули. RCHC гості різноманітних рокабіллі фестів, особисто я їх вживу бачив разів 6 (якщо не помиляюся), три з яких в Україні. Заглядають також на танцювальні фести, наприклад неодноразово були на RTSF, що не дивно, адже команда з Німеччини.

Website

Youtube Music

Spotify

Si Cranstoun

Про цього виконавця з Англії (а звучить дуже по-італійськи — прим.Ред) я дізнався на RTSF у 2013 році. Пізніше почав впізнавати його голос на бужних вечірках також. Для мене його музика трохи “приторна”, але я досить часто бачу його в лайн-апах танцювальних фестів, тож мушу згадати.

Website

Youtube Music

Spotify

Silvan Zingg

Бугі-вугі — це ж в першу чергу музичний напрямок, тому треба згадати про Сілвана Зінга. Цей виконавець з Швейцарії — засновник міжнародного (музичного) фестивалю бугі-вугі в Лугано. Мені траплялось чимало його відео з чемпіонами з бугі (тепер вже мова про танці). Також вже вкотре Сондре запрошує грати на своєму бугі фесті в Норвегії (Boogie feets)

P.S. Зацініть контрабасиста з відео :)

Website

Youtube Music

Spotify

Cherry Casino & The Gamblers

Ще один крутий рокабіллі та джамп блюз проект з Німеччини. Мені їх творчість дуже подобається і я часто ставлю ці композиції на вечірках. Як можна здогадатися, були учасниками RTSF, але я познайомився з їх творчістю в Україні на фестивалі Украбіллі Вибух :)

Website

Youtube Music

Spotify

Cat Lee King & His Cocks

Ці музиканти щось не дуже люблять піаритись в інтернеті: ні сайту, ні бендекемпу, лише відоси на ютюбі. Судячи з того, що відбувається на відео, можливо у них просто немає на це часу :) Так чи інакше, вони досить часто потрапляють на афіші музичних фестивалів, а також вже встигли виступити на тому ж славнозвісному RTSF цього року перед самісіньким локдауном.

Facebook

Spotify

Jive Aces

Яскраві представники британської сцени неосвінгу. Досить часто співпрацюють з танцювальними школами та івентами різних напрямів. З тематичного зокрема були помічені у лайн-апі Polish Boogie Woogie Festival. В інтернеті є багато інфи про їхню співпрацю також з церквою саєнтології. Не знаю, добре це, чи погано.

Website

Youtube Music

Spotify

Mike Sanchez

Ще один британський музикант іспанського походження, колишній учасник Big Six, особисто мені подобається його спільний альбом з Імелдою Мей, який досить часто потрапляє у мої танцювальні плейлисти. Мав нагоду зацінити його вживу на тому ж самому RTSF, але ми сильно запізнилися на початок тої вечірки, тому так і не склалося. Завжди приходьте вчасно, бо раптом пропустите щось важливе!

Website

Youtube Music

Spotify

JD McPherson

Мелодії з першого альбому цього виконавця досить часто чую на танцювальних вечірках та відео, хоча знайти його присутність на саме танцювальних івентах мені не вдалося. Із задоволенням послухав би його вживу, але оскільки бенд базується в Штатах, треба буде не прогавити їх присутність у Європі. До речі, зацініть їхній різдвяний альбом, мені дуже подобається :)

До речі, саме в цього виконавця найбільша кількість прослуховувань на Спотіфай. У пісні з відео — 11 мільйонів. Навіть у RCCH максимум 900 тисяч. — Прим ред.

Website

Youtube Music

Spotify

А тепер слухаємо!

Для зручного прослуховування редакція зібрала невеликий ПЛЕЙЛІСТ на Spotify з бонусом від редактора. І якщо ви ще нє, підписуйтесь на All That Swing в телеграмі.

--

--