Gezocht: een functie die bij me past

Bellen met recruiters?

Studie ontwijkend gedrag

Je kent het wel, druk bezig met je scriptie. Pffffff, die laatste loodjes voor je studie wegen het zwaarst. Hoe zal het zijn als ik klaar ben? Full time job? Even kijken wat er zoal is... Ik zet mijn contactgegevens wel alvast op een vacaturesite, met als omschrijving “Programmeur met een universitaire opleiding”. Een nogal kaal profiel, maar ik vul het later wel bij…

De volgende ochtend

“Tring tring!!” Wie belt mij nou zo vroeg in de ochtend!? Ik lag nog net zo lekker te slapen. Grrr.
“Met Erik”
“Goedemorgen Erik. Je spreekt met Recruiter bladibla van bladibla! Ik zag je profiel en wil je graag uitnodigen voor een gesprek! Ik heb geweldige aanbiedingen voor je!”
“Geen interesse, sorry”

Ik werd helemaal platgebeld die ochtend. Ik wist dat er veel vraag was naar ICT’ers, maar dat het zo erg was had ik niet verwacht. De manier van benaderen van al die recruiters stond me ook niet aan. Ik kreeg echt het gevoel dat het ze, blindstarend op mijn programmeer-kennis, niets kon schelen of ik wel een geschikte kandidaat was of niet. De zogenaamde shotgun-approach: een marketing strategie waarbij zoveel mogelijk mensen benaderd worden. Daarna wordt er gekeken welke personen uiteindelijk blijven plakken. Recruiter na recruiter wimpelde ik af, totdat er een recruiter kwam die wel luisterde naar wie ik was en wat ik wilde. “Oké, ik ga naar een gesprek.” Al was het alleen om het uit te proberen.

Het gesprek

Het gesprek bij Siteworkers ging erg goed. Ze gingen ook akkoord met mijn eis, dat ik nog veel tijd nodig had voor mijn scriptie. Daarom begon het in augustus met twee dagen in de week, waardoor ik alle tijd kreeg om mijn scriptie af te ronden. In september veranderde dit al naar vier dagen in de week tot op heden, met donderdag als mijn scriptiedag. Zo vormde mijn functie zich naar mij in plaats van dat ik mij moest vormen naar een functie.

Het allerleukste bij Siteworkers

Het allerleukste bij Siteworkers zijn mijn collega’s (slijm slijm). Toch is het echt zo! Er is altijd een fijne sfeer en dat maakt het werken ook erg leuk. Het is vooral fijn dat we hier niet werken in de oude werkstijl. Het is hier lekker los, informeel en ontspannen. De eigenaren van Siteworkers staan dicht bij elke werknemer, waardoor het niet voelt alsof ze je leidinggevenden zijn. We zijn gewoon allemaal collega’s van elkaar, we luisteren naar elkaar en helpen elkaar. Eigenlijk is alles leuk hier! Kan me niets bedenken wat ik hier niet leuk vind. Het mooie is ook dat als je iets niet leuk vindt, dat er meteen iets aan gedaan wordt. Het is belangrijk dat iedereen het hier naar z’n zin heeft. Alles blijft dus leuk op die manier! Echt een functie dus die bij mij past!