We hebben een nieuwe auto.

Soms, slechts heel af en toe, wordt er iets revolutionairs gemaakt. Ontwerpen zoals de Nintendo Wii of de eerste iPhone. Ontwerpen waarbij oude ideeën overboord worden gegooid. Van zulke ontwerpen worden we hebberig. Die dingen willen wij hebben.

De nieuwe Siteworkers BMW i3

Zo ook de BMW i3. Er zijn natuurlijk al elektrische auto’s in allerlei vormen en maten. Degenen die een beetje betaalbaar zijn echter, kun je eigenlijk geen auto noemen (Renault Twizy) of zijn aanpassingen op een bestaand model (Volvo C30). Benzinemotor eruit, elektromotor erin en klaar is Kees. Lekker makkelijk. De ontwerper van de i3 heet geen Kees maar Adrian van Hooydonk. En dat is te merken.

Deze Nederlander staat aan het hoofd van de designafdeling van BMW en wilde een revolutionair andere auto. Eentje die al vanaf de tekentafel bedoeld was als elektrische auto en daarnaast zo duurzaam mogelijk ontwikkeld. Over het uiterlijk van de auto valt te twisten, maar dat zijn missie geslaagd is, dat is duidelijk. De auto is volledig elektrisch en is helemaal op de computer ontworpen. Er is geen schaalmodel of windtunnel aan te pas gekomen. Dit alleen al zorgt ervoor dat de auto stukken duurzamer is in het ontwerp dan anderen. Ook zijn de techneuten van het Duitse autobedrijf al in een veel vroeger stadium bij het ontwerp betrokken. Dat zorgt voor slimme oplossingen die de auto efficiënter en lichter maken.

Wij vinden dat deze auto perfect bij ons past. Waarom? Eigenlijk om een heel logische reden. Omdat deze auto vanaf de basis al is ontworpen als een elektrische auto en geen aangepaste benzineauto is. Doorontwikkelde oude modellen zullen altijd kleine problemen geven en zijn inefficiënt gebouwd. Simpelweg omdat ze bedoeld zijn voor een brandstofmotor die heet wordt en dus koeling nodig heeft, die uitlaatgas produceert en die een brandstoftank nodig heeft. Een elektrische auto heeft dat allemaal niet. Je kunt niet zomaar accu’s plakken op de plek van de brandstoftank.

De basis van de BMW i3 is dus doordacht en stabiel, net als de webapplicaties die wij ontwikkelen. Dat vinden we het beste uitgangspunt. Als je vanaf het begin ontwerpt en bouwt met een duidelijk doel voor ogen zal het eindresultaat dat reflecteren. Dan maak je een product dat werkt. Nu en in de toekomst.

Deze auto is slim gemaakt en bijzonder duurzaam. Beide heel belangrijk maar de i3 is stiekem ook gewoon heel erg leuk. Hij trekt op van 0 naar 100km/u in 7,2 seconden. Dat is snel, dat is heel erg snel. De dikke benzineslurper naast je weet niet wat hem overkomt als je wegstuift en hij je uitlaatgassen mag opsnuiven. Als je die had gehad. Maar ja, elektrisch hè?

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.