Alex spiller NieR: Automata | Fredagssnacks! [Masse spoilers!]

Alexander Eliesen
Spilltelegrafen
Published in
3 min readApr 21, 2017

--

Bilde: Square Enix.

TLDR; Alexander har spilt igjennom NieR: Automata og trenger noen å snakke med :P

SPOILERS!

Her avslører jeg:

  • Hvor mange slutter spillet har.
  • Hvor lang tid jeg brukte på de viktigste.
  • 3 av sluttene vises i videoene.

Om du har spilt, eller bare skal spille, de viktigste sluttene, kan du se videoen for Ending Y uten at den ødelegger noe for deg.

Hvorfor spoilersnacks?

Dette er en fredagssnacks for de som liker å vite hva de går glipp av. Ingen rekker, eller ønsker, å spille igjennom alle spill og her tenkte jeg å dele noen smakebiter på NieR: Automata til dere som ikke er så opptatt av spoilers.

Dette er to eksempler fra spillet jeg tenker det er verdt å få med seg. Det første viser hvordan spillets gameplay blir late game og er et godt eksempel på hvordan historier fortelles i dette spillet. Det andre viser spillets siste “egentlige” slutt, fordi jeg syns den er verdt å få med seg om du først er interessert.

Primer: Om du ikke har sett noe gameplay før

Dette er deler av første brettet til spillet og gir deg en smakebit på gameplay. Se denne først om du trenger noe å sammenligne klippene under med.

Ending Y: den hemmeligste og vanskeligste bossen

First things first: Dette spillet har 26 slutter, A-Z. A-E er spillets “good endings”, hvorav E er den såkalte “true ending”. Resten, F-Z, er såkalte “bad endings”, Game Over-varianter hvor spillet stopper og du må gå tilbake til der du lagret sist. En av dem er at du prøvesmaker en makrell og dør av det. Andre trigges av at du handler motsatt av hva historien trenger at du skal gjøre, som å drepe folk som er avgjørende senere. Ending Y er den mest omfattende og definitivt mest følelsesladd.

Dette er verdt å vise fram fordi det er den vanskeligste og mest obskure bossfighten spillet har å by på. Den er så obskur at spillets offisielleWiki per i dag ikke er helt oppdatert på hvordan du finner han. Den er også et godt eksempel på hvordan spillet driver handling fremover — selv på spillets vanskeligste så er det viktigste det som sies.

Ending E: Den “egentlige” slutten

Skal du først spille spillet, så er du ikke ferdig før du har sett sluttene A-E. Jeg spiller i et ruslete tempo og var ferdig med Ending A etter litt over 20 timer og Ending E etter litt mer enn 50 timer.

Ending E er verdt å vise fram fordi den sprenger forventningene dine til dette spillet etter noe som allerede oppleves som en lang rekke av mindfucks. Den snur også, nok en gang, perspektivet ditt på hele spillet på hodet og utfordrer måten du som spiller møtet spillet på.

Klippet over henger neppe på greip når man ser det uten kontekst. Se heller på grepet som gjøres fra slutt C og den reisen slutt E blir når du har vært igjennom 50 timer med et action-rollespill tidligere.

Når du har sett slutten — Ja, det skjedde. Virkelig.

Jeg var helt lamslått etter denne slutten. Ikke bare på grunn av det som skjer helt til sist, men fordi du blir så involvert med karakterene og problemstillingene deres at det er lett å vie en tåre til deres prøvelser når du tenker over det. Og det gjør du — det er over en uke siden jeg spilte inn klippene over og jeg tenker på spillet fortsatt.

Stakkars Emil.

--

--

Spilltelegrafen
Spilltelegrafen

Published in Spilltelegrafen

Gretne gamle gamere som snakker om spill og kultur

Alexander Eliesen
Alexander Eliesen

Written by Alexander Eliesen

I play the best games. Boardgames, videogames, mindgames, you name it.

No responses yet