2021 er året for finansiell analyse og rådgivning

Tone Grotmoll
Stacc
Published in
4 min readJan 11, 2021

--

En nedtur har aldri kommet så fort og rammet så urettferdig. Vi har nettopp lagt bak oss et krevende år med korona pandemi som har hatt en inngripende effekt i vår hverdag ingen kunne forutse for ett år siden.

Et stort antall bedrifter har måttet stenge ned virksomheten i lengre perioder, nødvendige investeringer er lagt på is, en rekke ansatte er permittert eller sagt opp, mange har måttet avvikle eller har gått konkurs. Som følge av dette har også mange husholdninger fått problemer med å betjene gjeld og andre kostnader «over natten» og opplever at fremtiden er usikker.

2021 er året der vi sammen må tilrettelegge for ny optimisme og vekst, skape innovasjon og nye arbeidsplasser. I tillegg må vi lære av pandemien og sørge for at bedrifter og privatpersoner er bedre rustet til å kunne møte fremtidige og uforutsette hendelser som kan påvirke selskapets eller husholdningens økonomi og betjeningsevne.

Det er nettopp her finansiell analyse og rådgivning kommer inn i bildet
Bank- og finansnæringen har nå en viktig samfunnsrolle og fantastiske muligheter for å markedsføre kvalifisert finansiell analyse og rådgivning som en del av sitt verdibudskap. Mange bedrifter og privatpersoner trenger nå hjelp for å nå sine mål, ta kloke valg når det gjelder betalingsevne på lån, eller å velge den rette typen sparing, investering, pensjonsordning eller forsikringsprodukt.

I tillegg til å tilby lån, kreditter og tilskudd som hjelper bedrifter på bena igjen og får fart på innovasjon, forskning, ny teknologi, bærekraftige produkter og tjenester som kan skape ny vekst og arbeidsplasser, har finansiell analyse og rådgivning kanskje aldri vært viktigere.

På den ene siden trenger mange bedrifter hjelp til å dypdykke i likviditet og kontantstrømmer for å analysere evnen til å betjene mer gjeld, simulere hvordan ulike scenarier vil påvirke kort- og langsiktig risiko, samt å vurdere om en ny investering vil øke veksthastigheten. På den andre siden er det mange privatkunder som ønsker å bli guidet gjennom ulike livssituasjoner eller hendelser som vil påvirke deres økonomi og behovet for individuelt tilpasset rådgivning har økt kraftig.

360-grader finansiell analyse og rådgivningsløsninger fra Stacc
Visste du at Stacc har markedets største og mest erfarne fagmiljø innenfor utvikling av løsninger for finansiell analyse og rådgivning for bedrifter og privatpersoner og at løsningene allerede benyttes av mer enn 100 norske banker?

BM Analyse er den eneste løsningen i markedet som håndterer finansiell analyse av små og mellomstore bedrifter, datterselskaper og enkeltpersonforetak, scenarier som startups, innovasjon og vekst, geografisk ekspansjon, krise og nedgangstider i samme løsning. Løsningen omfatter også en unik bransjemodul der man kan foreta en økonomisk benchmark av ulike typer kunder og bransjer, for eksempel i forbindelse med en lånesøknad til fiske, jordbruk eller et eiendomsprosjekt.

Eksempel på sensitivitetsanalyse etter at en prognose er dannet

Rådgiver PM er vår bransjeledende rådgivningsløsning som håndterer finansiell analyse av privatpersoner, husholdninger og kausjonister. Løsningen er tilrettelagt for å kunne bistå kunder i ulike faser av livet, enten det gjelder oppstart av studier, førstegangs kjøp av bolig, samboer- eller ekteskap, familieforøkelse, skilsmisse eller dersom en av ektefellene blir pensjonist, arbeidsledig, ufør eller faller fra.

Felles for løsningene er søkelyset på automatisering og effektivisering av rådgivningsprosessen på tvers av alle kanaler. Løsningene kombinerer import av bankens egne kundedata med tredjeparts informasjon fra eiendoms-, motorvogn- og kart register, skattemyndigheter, offentlige gjeldsregistre, ulike regnskapssystemer og offentlige regnskaper. All informasjon sammenstilles, analyseres og presenteres i et 360-graders kundebilde som utgangspunkt for finansiell rådgivning.

Mer enn 30 år med erfaring sitter i veggene og over 30 eksperter bidrar daglig til at løsningene ivaretar automatisk innhenting av regnskaper og data fra en rekke offentlige registre og bransjeledende aktører, foretar en 360-grader finansiell analyse, beregner og sammenstiller data og håndterer krav til compliance som MiFID, KYC og AML. I tillegg ivaretar de at løsningene tilfredsstiller dagens krav til arkitektur og kan leveres som skytjenester, enten i form av ende-til-ende løsninger levert som SaaS, som frittstående komponenter eller microtjenester.

Løsningene bidrar til å redusere tid, kostnader og risiko, øke kvaliteten, forbedre kundetilfredsheten og frigjøre verdifull tid for rådgiverne som kan benyttes til andre og inntektsbringende aktiviteter. All data og dokumentasjon lagres både i kjernesystemet og i skyen, og vil være verdifullt i ettertid for revisjon eller ny analyse.

Følg Stacc sine sider i resten av januar for å lese mer om våre rådgivningsløsninger for både bedrifts- og privatmarkedet og om noen av våre kunders erfaringer ved å tilby finansiell analyse og rådgivning som del av sitt verdibudskap, kombinert med å benytte Stacc sine rådgivningsløsninger.

Få tilsendt whitepaper om våre rådgivningsløsninger.

--

--