A TOP 10+7 Startup naptárodba illesztendő esemény 2017-ben

Websummit Liszabon

A TOP 10+7 Startup naptáradba illesztendő esemény 2017-ben

Visszatekintve 2016-ra, kollégáim és jómagam végig látogattuk a legjobb eseményeket és konferenciákat Európában és most ebből gyártottam egy kis összegzést hogy melyek azok a szignifikáns események melyeket egy startup részéről nem érdemes kihagyni.

Európa egy kicsit telített rengeteg eseménnyel, expóval különösen azoknak akik nem ismerik még a jelentősebb startup piaci szereplőket itthonról. Minden országnak megvannak a helyi vagy lokális tech startup eseményei és jó előre eldönteni, hogy a saját innovatív ötletünkkel, startupunkkal hova jelentkezzünk.

De miért is érdemes elmenni ezekre az eseményekre?

  1. Mert nagyon könnyen szerezhetsz ingyen PR-t nem csak lokálisan, de globálisan is a termékednek
  2. A legkönnyebb és leggyorsabb lehetőség megismerkedni a számodra potenciális befektetőkkel startupokkal
  3. Nagyon könnyen találhatsz ott jövőbeli partnereket, viszonteladókat vagy ami a legfontosabb követőket.

A listánk nem tartalmazza a helyi meetupokat, fejlesztői eseményeket, workshopokat és a hackathonokat. Olyan eseményeket helyeztünk előtérbe ahol egy startup legkönnyebben talál előadási lehetőséget a befektetők vagy jövőbeli partnerek előtt.

És természetesen nem tartalmazza kizárólag helyi eseményeket sem. Például a Women Startup Competition szintén tart helyi eseményeket Berlinben, Prágában, Kotkában, Bécsben, Varsóban és Londonban februártól március elejéig. Ugyanúgy ahogy a Central European Startup Awards szeptembertől decemberig tartó eseményei sincsenek itt a fenti listában.

#Javaslom ha megvan a kiválasztott versenyek, konferenciák mindenképp nézd meg a weboldalát és tájékozódj, hogy van-e olyan elődöntő, vagy unplugged esemény ami plusz lehetőséget biztosíthat neked lokálisan.

Ami még fontos egy kicsit magamból kiindulva — sorozatvállalkozóként, bloggerként és számos startup mentoraként — mindig szeretnék a munkával is tölteni időt a sok-sok konferenciázás közben. Így amit kényelmesen tudok javasolni 1–1 startupnak az maximum 6–10 nagyon szintű esemény egy évben.

Ha pedig már eldöntötted hogy hova mész akkor javasolok 1–2 dolgot is hogy mit érdemes ott tenni:

  1. Próbáld megnyerni valamelyik versenyt ott. :)
  2. Ha nem megy legalább próbálj felkerülni a pódiumra.
  3. Csekkold az előadói listát és ha van olyan ami számodra érdekes (és kapcsolódik a startupodhoz) hallgasd meg és a végén KÉRDEZZ úgy hogy azzal kezded hogy milyen startuptól vagy.
  4. Csekkold a látogatói listát előre -ha tudod — és egyeztess a legpotenciálisabb emberkékkel — minimum 1–2 héttel előtte — 1–1 pár perces bemutatkozó találkozott ott.
  5. Beszélj minél több emberrel startupodról max 2–4 perces pitchben és hallgasd meg, értékeld és használd a válaszokat, reakciókat.
  6. Gyűjts minél több névjegyet, vcardot, Bump-ot és írj memot arról ott a helyszínen memot hogy kivel mit beszéltél meg.
  7. Amikor pedig megérkezel haza küldj mindenkinek akivel találkoztál bővebb válaszokat és memokat, továbblépési lehetőséget ( 1–2 nap munka attól függően miket ajánlottál)

Akár csak készülsz valamivel kilépni a piacra akár már komoly a szándék mindenképpen érdemes látogatni ezeket az eseményeket ha másért nem arról is ezeken tájékozódhatsz a legkönnyebben, hogy mik lesznek a jövő tendenciái, fejlesztési és fejlődési irányai mi az amire leginkább trendi lesz és mire lesznek leginkább vevő a közönség és a befektetők.

Íme a lista. Használjátok egészséggel és találkozzunk 2017-ben valamelyik eseményen.

2017 Legjobb startup eseményei Európában

Startup események 2017 januárban

DLD17, Január 15–17, Munich, Németország | Digitális életforma és design köré szervezett globális konferencia. Főbb területek az innováció, digitalizáció, tudományok és kultúra. Találhatsz itt magától világító génmanipulált növénytől kezdve automata kerti robotokig mindent.

Startup események 2017 februárban

Mobile World Congress, Február 27-Március 2, Barcelona, Spanyolország | Évente megrendezésre kerülő legnagyobb esemény mobil- és mobil kommunikációhoz kapcsolódó iparágak cégei köré.

Startup események 2017 márciusban

CeBIT, Március 20–24, Hannover, Németország | Világszinte az egyik legnagyobb kiállítás ahol a Big Data, digitalizáció, Internet of Things és közösségi üzletek vállalkozói tudnak prezentálni.

Startup események 2017 áprilisban

SeedStars Summit World , április 6, Lausanne, Switzerland | Speciális szekciók és panel beszélgetések, specializálst workshopok többek közt Fintech, EdTech, Digitális egészségügy, Argotech, IoT, hardware, űrkutatás, közösségi hálózatok és clean tech területeken.

WEBit Festival , április 25–27, Szófia, Bulgária | Közép- és Kelet Európa leglátogatottabb digitális és tech expó és konferencia eseménye.

Startup események 2017 májusban

The Next Web Europe Conference, május 18–19, Amszterdam, Hollandia | A legnépszerűbb esemény ahol az üzleti világ és a kultúra kapcsolódik össze.

Nordic Startup Awards Grand Finale, május 31, Reykjavik, Izland | A Nordic Startup Awards eseménysorozat ahol az északi régióból legtehetségesebb startupok, vállalkozók és startup piaci szereplők kerülnek kiválasztásra és díjazásra.

Startup események 2017 júniusban

Pioneers Festival , június 1–2, Bécs, Ausztria | 2 500 tech guru elmélkedik a jövőről 2 napon keresztül. Tele üzleti találkozokkal, inspiráló előadásokkal, alapítói sikertörténetekkel, iparági betekintésekkel, versenyekkel. Kitűnő lehetőséggel kapcsolatteremtésre, befektetőszerzésre.

Brain Bar Budapest , június 2–4, Budapest, Hungary | Egy konferencia, ahol bepillantást nyerhetsz a jövőbe:Gondolatébresztő témák, világhírű előadók, előremutató zenei fellépők, interaktív workshopok több témában.

Startup események 2017 júliusban

Women Startup Competition Europe — Final Demo Day , július 1, London, UK | Az idén 7 országos elődöntőivel legnépszerűbb európai Női Startup verseny amely egyrészről nem csak technológiai startupok vehetnek részt és — nevével ellentétben — nem csak hölgyeknek szól, hiszen a követelmény csak annyi, hogy az alapítók vagy a csapat 50%-a legyen hölgy.

Startup események 2017 augusztusban

Startup Fest, augusztus 26–27, Hyderabad, Telangana, India* | Az egyik legnagyobb ázsiai startup fesztivál. Több mint 12000 startup hívő, több száz előadó és több mint 300+ befektető és akcelerátor.

*Sajnos augusztus hónapban nem találtunk olyan eseményt ami bele tudna kerülni a listánkba, ezért választottam ezt az Indiai eseményt.

Startup események 2017 szeptemberében

Pirate Summit, szeptember 6–7, Köln, Németország | Startupverseny sorozat döntője teljes kalóz stílusban. Ha a helyi versenyekre nem sikerült bejutni érdemes a döntőre akár nézőként elmenni, mert rengeteg helyi befektetővel lehet találkozni.

Startup események 2017 októberben

Os!o Innovation Week, október TBA, Oslo, Norvégia | Az Oszlói Innovációs Hét (OIW) az egyik legnagyobb szakmai konferencia az innovációs technikák és technológiák köré és gyakorlati útmutatók hogy hogyan növelhető ennek a innovatív szegmensnek piaci hatása.

Startup események 2017 novemberben

Web Summit, november 6–9, Lisszabon, Portugália | A legnagyobb technológiai és üzleti szakmai expó kiállítás Európában. Több mint 30 000 résztvevővel Lisszabont teljesen ellepik különböző országok startupperjei, befektetői, inkubátorok és akcelerátorok tulajdonosai. Pitch versenyek mellett inkább hasznosabb itt mini standokat használni és ott teremteni minél több kapcsolatot a járó kelő közönséggel.

Slush, november 30 — December 1, Helsinki, Finnország | Slush egy érdekes mix ami összehozza a legjobb előadókat, színészeket a világ tech gurujaival. Néhányan úgy írták le hogy olyan mint amikor a Burning Man fesztivál keresztezték volna a TED elődásokkal. 17ezer résztvevőből a tavalyi évben 2 300 startupper, 1 100 venture capitalist, és 600 újságíró vett részt közel 120 országból.

Startup események 2017 decemberben

Startup Battlefield Disrupt London, december 5, London, UK | Ez az esemény a Techrunch Distrupt startup versenye. 15 team ad elő a zsűri, sajtó és online közönség előtt. A 6 kiválasztott döntősből kerül ki a győztes aki 30,000 fonttal lesz gazdagabb.

LeWeb, TBA december 2017, Paris, France | Anno az egyik legdrágább konferencia éppen ezért koncentráltan sokkal inkább azok a befektetők, üzletemberek jelennek meg akik nagyobb összegekkel rendelkeznek.

Central European Startup Awards 2017, december TBA | A verseny sorozat a Közép- Kelet Európai országokra koncentrálódik. Nevezéssel és közönség szavazással kiemelve a legtehetségesebb vállalkozókat, befektetőket, akszelerátokat, coworking és más startup kiszolgáló egységeket.

Ha kihagytam valamit, vagy úgy érzed még lenne javaslatod, akkor ne fogd vissza magad. Kérlek hagyj/küldj egy visszajelzést vagy megjegyzést.

Köszönöm,

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.