Angel Challenge-investor Lars Rinnan: Vil investere i AI-selskaper fra høstens program
Seriegründer Lars Rinnan sier at selv om det nå er “superhot” å lansere en startup, er det ikke alle som har livets rett.
--
Nå som 2020 såvidt har begynt, er både 2019 og Angel Challenge fall 2019 forbi. Tidligere har Herman Falck, Mads Nissen, og Thron I. Berg fortalt om hva de har lært og hvordan de så for seg utviklingen i programmet.
Under kan du lese mer om Lars Rinnan, en av de andre investorene i høstens Angel Challenge. Han forteller at han ønsker å gjøre investeringer i to selskaper fra høstens program, og at begge disse selskapene har en sentral AI-komponent.
Hvorfor valgte du å melde deg på programmet?
Jeg hadde allerede investert i en håndfull startups, men ønsket å gå dypere inn i psykologien og metodeverk rundt dette. I tillegg var det et ønske om å øke dealflow, samt å bygge nettverk innen investormiljøet.
Er det noen typer selskaper du er primært interessert å investere i?
Jeg investerer utelukkende i selskaper innen eksponentiell teknologi, så som AI, AR, robotics, og blockchain. Dette er feltet jeg jobber i selv, så her føler jeg at jeg har noe å bidra med utover ren investering.
Har du noen tidligere erfaring som investor?
I tillegg til å ha investert i en håndfull startups, startet 6 selskaper selv og investert i egne startups, så har det mest vært fond, PE-fond, og obligasjoner.
Er det noe du vil trekke frem som spesielt interessant fra det dere var gjennom i programmet?
Det har vært veldig nyttig med rammeverk/metodeverk rundt startup-investing. Jeg synes spesielt det var nyttig å høre Bjørn (Christensen) sine erfaringer, i tillegg til resten av gruppens refleksjoner og erfaringer.
Hvilket nivå var det på selskapene, i forhold til forventningene dine?
Det var svært varierende, og spesielt den første halvdelen som ble luket ut var veldig skuffende. Hvordan de første 70 startup’ene som ikke ble med i programmet må ha vært, er nesten skremmende å tenke på. Jeg tror dette illustrerer at det er superhot å lansere et startup, men at det kun er en liten andel som vil ha livets rett.
De fire siste (+ett) var spennende selskaper, som har potensiale til å lykkes.
Valgte du å investere i noen av selskapene?
Jeg vil nok investere i et av de fire siste pluss et som gikk ut tidligere. Begge disse har en sentral AI-komponent, samt flinke folk.