Svippin om Fundraising For Startups-deltakelsen: — Svært interessant å følge med på utviklingen til deltakerne og oss selv

Glemt er de dagene da du ikke visste hvordan du skulle bruke en fridag i byen, når du har applikasjonen Svippin på mobilen.

Benedicte H. Tandsæther-Andersen
Startup Norway
5 min readAug 7, 2020

--

Svippin-gründerne Michelle Sæther og Hana Colakovic har kontoret sitt hos VIS Innovasjon i Bergen.

Hva setter man pris på i en by — og hvorfor bor man der? Det kan være den korte avstanden til kollektivtransport, eller kanskje at man kan gå til og fra jobben. Kanskje er det parkene noen setter mest pris på — at det bare tar noen minutter før man er ute av byen, og i naturen — eller hva med alle caféene og restaurantene ved byens grønne områder? Det er så mange grunner til å elske en by — for eksempel de mange markedene som skaper liv i bygatene uansett hvilken årstid det er. Og samme hva du setter pris på i den byen du bor i (eller nærmest), har du sannsynligvis en klar formening om hva man bør oppleve når man er der. Hva med den lokale quiz-kvelden der “alle kjenner alle”, eller de mange konsertene som maler nattelivet i melodier av både ny og gammel sort? En som kjenner byen sin godt vil kunne anbefale flere opplevelser enn man kan telle.

Samtidig er det langt i fra alle som er så flinke til å utforske ukjente sider ved byen: Det er lett å bli bekvem med det vante og trygge, selv om utfordringen skulle være så liten som å besøke en annen pizzeria. Nettopp derfor finnes Svippin, en applikasjon der brukerne belønnes for å delta på aktiviteter rundt omrking i de norske byene. Man kan søke etter aktiviteter innen for eksempel kultur, spor, læring, familie eller uteliv — og se resultatene i en kartoversikt. Å delta på disse aktivitetene belønnes så med poeng som kan byttes inn i produkter, tjenester eller andre aktiviteter.

På spørsmål om hvorfor de valgte å bli med på Fundraising For Startups-programmet, som arrangeres av Angel Challenge og Innovasjon Norge — forteller CEO og medgründer Hana Colakovic at Angel Challenge fikk mye ros.

Vi i Svippin ble med i Fundraising for Startups etter å ha blitt tipset varmt om programmet. Vi så på deltakelsen som en flott mulighet til å lære om hvordan man kan hente inn kapital fra offentlige og private aktører, i tillegg til å tilegne oss mer kunnskap rundt kundekontakt, presentasjonsteknikker og videre utvikling av selskapet.

(Artikkelen fortsetter under annonsen og skjermbildene fra Svippin.)

Klikk her for å finne mer informasjon om Fundraising For Startups-programmet!
Svippin-applikasjonen, med eksempel på en transaksjon: I kartoversikten ser du steder det det er aktiviteter du er interessert i, og får se nærmere på beskrivelser av hver aktivitet. Etter å ha deltatt på en av disse (for eksempel “Der Bergen ble en by”), får du en belønning i form av en kupong til for eksempel en annen aktivitet, et produkt eller en attraksjon. Screenshots: Svippin

— Lav terskel for å stille spørsmål

Colakovic forteller at også informasjons- og erfaringsdelingen fra andre gründere i programmet har vært verdifull for dem. Dette er en av de viktige verdiene for programmene Angel Challenge arrangerer — man lærer ingenting av å ikke få muligheten til å stille både store og små spørsmål.

Det var lav terskel for å stille spørsmål underveis i programmet, noe som bidro til gode diskusjoner blant deltakerne. Videre var det svært interessant å følge med på utviklingen til deltakerne og oss selv — da spesielt innenfor pitching og hvordan informasjon til potensielle investorer og kunder kan presenteres og hvilke KPI som i større grad bør fokuseres på.

Men hva med Koronaviruset? Hvordan imøtegår Svippin myndighetenes restriksjoner med tanke på begrensning av smitte, når selskapet er basert på at folk møtes? For å tilfredstille disse restriksjonene, valgte Svippin å sakte lansere applikasjonen ut i markedet. Tjenesten er i tillegg ferdigutviklet, og gründerne har tilegnet seg kunder og potensielle investorer i løpet av Koronakrisen.

Underveis i kurset ble startupenes evne til å tilpasse seg markedet diskutert , og i tråd med dette har vi har også foretatt noen pivoteringer som har gjort det mulig for oss å ta i bruk gamificationdelen og kartløsningen vår i andre markeder til samfunnet normaliseres. Vi har tatt med oss kunnskapen vi har tilegnet oss fra Fundraising for Startups videre i ulike investorsammenhenger, og har fått god respons og resultater vi er fornøyd med.

— Grip sjansen for deltakelse

Som startup kan det være vanskelig å finne tid til å tilegne seg ny kunnskap: Dårlig prioritering av når man skal lære nye ferdigheter — og når man skal bygge selskapet som trenger kunnskapen — kan bli et hinder for god vekst. For noen kan det ta en stund før de innser hvor mye tid som brukes på å gjøre feil ting (eller riktig ting til feil tid), og det er nettopp derfor kurs som Fundraising For Startups finnes. På spørsmål om hvorfor andre bør melde seg på Fundraising For Startups-kurset, forteller Colakovic om læringsutbyttet.

Vi anbefaler alle med mulighet til å delta til å gripe sjansen for deltakelse på Fundraising for Startups da vi fikk god utbytte av selve programmet, samt nettverksutvidelsen som følge av deltakelsen vår. Vi sitter igjen med god kunnskap og gode tilbakemeldinger fra kursholderne som vi tar med oss videre i både utviklingen av selskapet og innhenting av kapital. Takk for at vi fikk være med!

Svippin lanseres i de fleste norske byer fremover. Så neste gang du har en dag til overs og ikke vet hvordan du skal bruke den, kan Svippin hjelpe deg å finne den aktiviteten du ellers ville gått glipp av. Er du interessert i å komme i kontakt med gründerne fra Svippin, kan du gjerne skrive til dem på mail@svippin.com.

Klikk her for å melde deg på Fundraising For Startups!

--

--