Meet OMJ: Locuri de muncă pentru studenți harnici

Patricia Borlovan
Startup Survivor Education
2 min readJul 13, 2018
Echipa OMJ

Astăzi continuăm seria articolelor #MeetTheTeams cu echipa OMJ.

(Nu, nu sunt OMG! — dar idea lor este!)

Rebeca, Laurențiu, Ionuț și Mihai fac parte din echipa OhMyJob, care dorește să ofere studenților din Timișoara posibilitatea de a găsi joburi temporare în mod rapid și facil.

Care este numele echipei voastre și care a fost motivul pentru care l-ați ales pe acesta?

Numele OhMyJob vine de la subiectul ales de noi în cadrul programului educațional — one million jobs. Inițial am plecat de la o idee mult mai unică, dar mult mai abstractă — Hiperion, însă am dorit să rămânem mai apropiați de conceptul inițial.

Ce idee dezvoltați în cadrul programului?

Dorim să dezvoltăm o platformă prin care să conectăm angajatorii ce se află în căutare de forță de lucru pentru diferite joburi temporare, cu tineri și studenți harnici și doritori să câștige câțiva bănuți pe lângă studii. Vrem să oferim tinerilor posibilitatea de a „testa” diferite joburi, de a fi expuși la mai multe medii, tocmai de aceea am ales sa ne orientăm doar joburilor temporare precum ospătari, baby-sitting, barman, dar și altele.

Cui ii se adreseaza produsul/serviciul vostru?

Vrem să oferim această platformă strict pentru tinerilor din Timișoara. Pentru moment nu ne dorim să intrăm pe piața celor de la eJobs sau BestJobs, ci vrem să ne nișăm pe o categoria locurilor de muncă temporare. Din punct de vedere al angajatorilor, orice companie care are nevoie de personal sezonier pentru anumite locuri de muncă mai mici sunt bine venite să le listeze prin platformă.

De ce credeți că ideea voastră ar fi potrivită pentru piața actuală?

Mulți tineri din ziua de astăzi caută să se angajeze din diferite motive precum bani extra sau chiar statut, pentru a fi la același nivel cu colegii lor angajați deja. Credem că datorită abordării nișate a proiectului nostru și a pieței restrânse care are nevoie de o soluție, vom reuși cu OMJ.

Care este cel mai important lucru pe care l-ai învățat până acum la Startup Survivor?

Rebeca: Importanța unei echipe în dezvoltarea unui proiect.

Laurențiu: Importanța feedback-ului direct.

Ionuț: Importanța „falimentului pe foaie”

Mihai: Validarea ideii în totalitate.

Pentru a participa la prezentările susținute de supraviețuitorii acestei ediții a Startup Survivor, sâmbătă 14 iulie trebuie să vă rezervați locul aici: https://bit.ly/2L3Lgwq

--

--

Patricia Borlovan
Startup Survivor Education

Content writer for VCs | Content Repurposing Advocate. | Find me: @EUVC & @SeedBlink.