Tengbom väljer SthlmConnection som digital partner

Tengbom och SthlmConnection — så olika men ändå så lika. Tengbom är en av Sveriges största arkitektfirmor och SthlmConnection en mindre digitalbyrå. Men storleken spelar ingen roll; nyckeln till vårt blomstrande samarbete är vår gemensamma syn på hur vi bäst jobbar med kreativa och innovativa projekt.

– Tillsammans med SthlmConnection jobbar vi som ett samlat team av specialister istället för att hålla på den klassiska byrå/kund-settingen. Den typen av samskapande och teamwork tror vi är vägen till framgång — i allt vi gör, säger Emelie Mannheimer, marknads- och kommunikationschef på Tengbom.

Det är inte bara inställningen till kreativt projektarbete som förenar oss, utan även den starka viljan att bidra till en positiv samhällsutveckling: Tengbom genom att skapa rum och mötesplatser i det fysiska rummet, SthlmConnection genom att skapa dessa digitalt.

– Det är tydligt att vi är två företag som aktivt jobbar för att göra världen till en lite bättre plats. Vi jobbar med kreativitet, transparens och humor för att få människor att må bra hela vägen: från samarbetet i vårt team till dem som möter Tengbom i det digitala rummet och i förlängningen de som får ta del av Tengboms arkitektur och design. Vi tror att Tengboms kunder och medarbetare kommer att känna av att det är samma vibe hos Tengbom digitalt som det är att möta dem öga mot öga, säger Sofia Sundström, digital strateg och projektledare på SthlmConnection.

Första steget i vårt samarbete var att ta fram en digital strategi som vi nu utgår ifrån när vi arbetar med en omgörning av tengbom.se. Den nya webbplatsen kommer att bli ett ännu bättre verktyg för den som vill samarbeta med eller ta del av Tengboms kunskap, och ge en ännu starkare känsla av vilka Tengbom är som företag. Lanseringen kommer att ske gradvis med sista pusselbiten på plats under hösten 2018.


Tengbom är med sina över 600 arkitekter i Sverige och Finland ett av landets största och mest meriterade arkitektkontor. 2016 utsågs Tengbom till det fjärde mest innovativa arkitektkontoret i världen av Fast Company.

SthlmConnection är en strategisk digitalbyrå som arbetar med design, innovation och empati för att utveckla ledande digitala tjänster. SthlmConnection är Rocket Fuel Partner på Norrsken, en hubb för teknikbolag som arbetar för att lösa vår tids största samhällsutmaningar, och sponsor till Tech for Good, ett nätverk av bolag som arbetar för en mer hållbar värld med hjälp av teknik.

Arbetsgrupp Tengbom: Emelie Mannheimer (projektägare), Ida Nilsson (projektledare), Christoffer Skogsmo (AD), Nina Lindgren (AD), Frida Jeppson Prime (webbredaktör)

Arbetsgrupp SthlmConnection: Sofia Sundström (projektledare), Clas Bohman (UI-designer), Olle Axelsson (UX-designer), Hannes Lilljequist (systemarkitekt), Joakim Lundberg (utvecklare)