Stormberg
Published in

Stormberg

Trolltunga- Norges mest spektakulære fjellformasjon!

1100 moh strekker den fantastiske Trolltunga seg utover Ringedalsvatnet. Det er en krevende tur (11,4 km én vei), som tar omkring 10 timer tur/retur, dersom man beregner pauser og bildetaking. Turen anbefales å gå på sommerstid.

Vi kjørte fra Stavanger en torsdags ettermiddag sent i juni og overnattet på Odda camping, som er en opplevelse i seg selv.

Våknet opp kl.06 fredags morgen og kjørte oppover til parkeringsplassen i Skjeggedal ved Tyssedal. Man må belage seg på å betale for parkering her. Løypa starter like ved og er godt merket.

Vi gikk denne turen siste helg i juni for noen år siden og det var fortsatt masse snø på de høyeste partiene. Det var i overkant av 20 varmegrader, så en del omkledning måtte til. Ullundertøy og skalljakke på vei ned, var gull verdt, da det ble noe kaldere på ettermiddagen. Godt med mat og drikke hadde vi også, men det var flere muligheter å fylle vann fra bekker oppover langs stien.

Ringedalsvatnet- ett av turens store høydepunkt!

Vi hadde en god blanding av alle årstider på denne turen!

Upåklagelig utsikt på toppen. Vi måtte stå i «kø» i 1 time for å ta bilde ute på Trolltunga, men det var absolutt verdt ventetiden.

Turen nedover ble ganske seig, da den siste kilometeren består av nokså høye steintrapper. Man kjenner det godt i knærne ned den kneika! Det anbefales å ha med et ekstra par sko, bare for litt forandring på føttene eller hvis man skulle være så uheldig å bli våt på beina. Vi kjørte hjemover til Stavanger på kvelden etter turen var ferdig.

God tur!

Maren Therese Carr

--

--

--

På Stormbergbloggen treffer du Stormbergmedarbeidere og våre samarbeidspartnere. Du kan lese om vårt samfunnsengasjement, få nyheter og informasjon om produkter, samt se hva som foregår på innsiden av Stormberg.

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
maren therese carr

maren therese carr

Stormberg turambassadør

More from Medium

Branding as Storytelling

I don’t know how to make a blog

Designing a local restaurant webpage from scratch

Week 12 Critical Practice