Norge rundt: Sogndalstrand

Hege Nilsen Ekberg
Stormberg
Published in
2 min readMay 12, 2020

--

Det er virkelig annerledes måneder, uker og dager for oss. I år vet vi at ekstra mange av våre Kunder planlegger norgesferie, og vi i Stormberg har bestemt oss for å samle noen av våre favorittsteder i Norge på bloggen vår. Kanskje finner du nye steder, inspirasjon eller feriemål gjennom serien?

Mellom fjell og fjord på det vakre sør-vestlandet ligger nydelige Haua, eller Hauge i Dalane som det heter på kartet og lengst mot havet finner du Sogndalstrand.

Sogndalstrand betegnes som et «kyst-tettsted av nasjonal verdi» og er fredet for å beskytte tettstedet mot utbyggingspress. Det er et av de sju fredete kulturmiljøene i Norge og den eneste «byen» i Norge som er fredet

På Sogndalstrand finner du norges fineste bobilparkering, og et koselig kulturhotell med flotte matopplevelser. Her kan du rusle gjennom gaten, finne roen og oppleve et sted som har stått stille i tiden.

I tillegg til at Haua/Sogndalstrand byr på uendelige turmuligheter, så anbefaler jeg spesielt å besøke
- Ruggesteinen på 70 og 80 tonn, som en klarer å bevege med håndkraft! En annerledes og fasinerende turopplevelse med masse supermann-mestring
- Laksefiske i en av norges beste elver
- Tur til Blåfjellgruvene, disse ble drevet i perioden fra 1863 til 1876. Malmen fra gruven ble skipet ut i Rekefjord. Det ble bygget en jernbanetrasé fra Blåfjell til Rekefjord. Dette er i dag en fin gang- og sykkelsti. Flott tursti fra badeplassen Linepollen og videre innover til Blåfjellet.

Omgivelser er som tatt ut av et postkort fra 50-tallet

Ønsker du litt mer fart og spenning på ferie, prøv havrafting! Fellesnevneren i et og alt er at det lille tettstedet ønsker deg hjertelig velkommen, du kommer tett på naturen og får sett litt av Norge på sitt absolutt vakreste, uansett vær. God tur!

--

--