Stormberg er kåret til Norges fremste på sosiale innovasjoner

I dag kom resultatene fra Norsk innovasjonsindeks, og for andre år på rad topper Stormberg listen over bedrifter som oppleves som drivere av positive samfunns- og miljøendringer.

Ida Kristine Moe
Stormberg

--

- Vi er stolte og takknemlige over å komme så høyt opp på kåringen, og vil rette en stor takk til alle våre Kunder, sier daglig leder i Stormberg, Hege Nilsen.

Norsk innovasjonsindeks er verdens første kundebaserte rangering av innovative virksomheter. Indeksen er utviklet ved Norges handelshøyskole (NHH), og måler både sosiale, kommersielle og digitale innovasjoner.

Stormberg er kåret til Norges fremste på sosiale innovasjoner, og blant de ti beste på kommersielle innovasjoner. I toppen av de to listene finner vi også merkenavn som Toyota, IKEA og Finn.no. Se alle resultatene på NHH sine nettsider

Med kunden i sentrum
Tor W. Andreassen, professor på NHH og grunnleggeren av Norsk innovasjonsindeks, mener sosiale innovasjoner er noe kundene legger mer vekt på i sine valg av leverandører, og knytter det til firmaverdi.

- Å være ledende her, sender klare signaler til markedet og gir samfunnsansvarlige kunder mulighet til å opprettholde et ansvarlig konsum, sier Andreassen.

Andreassen forteller at det i 2021 er en rekke virksomheter som har flyttet sine ressurser og innovasjoner over til panikk-innovasjoner for å overleve.

- Når Stormberg ikke har noen vesentlige endringer i opplevd innovasjonsevne, relativ attraktivitet, og kundelojalitet fra 2020, tyder dette på en kraftig forretningsmodell med fokus hvor det skal være: hos kundene.

Andreassen har tidligere sagt dette om Stormberg:

- Det spesielle med Stormberg er at de i tillegg til å være kommersielt innovative også oppleves som «en god nabo» gjennom sine miljø- og samfunnsmessige innovasjoner. Stormberg har jeg, som konsument og forsker, alltid beundret for deres sosiale og samfunnsmessige engasjement. Det som gjør dem unike er verdigrunnlaget som preger dem.

- Det er ingen tvil om at det er alle de dyktige menneskene i Stormberg som tar oss fremover, og mangfoldet blant oss er vår styrke. Ulike bakgrunner gir oss flere strenger å spille på, bredere perspektiv og innsikt. Denne plasseringen skyldes over 250 dyktige medarbeidere som hver dag går på jobb med fokus på vår visjon og misjon, å gi turglede til alle og bidra til å gjøre verden til et litt bedre sted, sier Hege Nilsen.

--

--