Den følelsen.

Åtte grunner til å delta på Stormkastkonferansen

Anders Waage Nilsen
Stormkast

--

Her er åtte gode grunner til skrive “Stormkastkonferansen, Bergen” i kalenderen din den 16. februar.

Vi vet: Det går fint an å leve et helt liv kun på konferanser, seminarer og frokostmøter. Kle seg i dress, spise fingermat, bli full av inspirasjon som varer maks i et par dager før man krasjlander i hverdagen. Det er ingen mangel på konferanser i verden. Men med Stormkastkonferansen prøver vi faktisk å gjøre ting litt annerledes. Tro det eller ei.

Her er noen argumenter du kan bruke til å overbevise deg selv, eller sjefen din.

1. Fordi bransjesiloen = døden

De fleste konferanser er bransjekonferanser. De skjer inne i en silo av velkjente problemer og tankemodeller. Men vi vet alle at den viktigste nyskapningen skjer i møtet mellom ulike bransje- og fagperspektiver. Målet med Stormkastkonferansen har helt fra starten være på tvers-konferanse, som ikke er et speilbilde av allerede etablerte nettverk.

Fra silo-perspektiver til masse interessant murstein som ligger spredt ut over.

2. Fordi digitalisering mener alvor. På ekte

Alt som kan digitaliseres, vil digitaliseres. Det er blitt så sant at det nesten slags klisjé. Og nå melder kunstige intelligens seg på. Fremtidsrettede bedrifter har for lengst inkludert prosessorkraft i organisasjonskartet. Men å skape vinneroppskriften handler om helt andre ting enn å flytte data fra papiret til skjermen. Du trenger å bygge helt nye produkter og prosesser, der data er en råvare. Du må lære deg å utforske. På Stormkast snakker vi om digitalisering i praksis, uten å late som om det er enkelt.

Og big data-tankelederne bare….

3. Fordi du trenger noen å snakke med

Det er tøffe tider i mange bransjer, og det kan være ensomt på toppen. Ledere og endringsagenter trenger påfyll av inspirasjon og pågangsmot. Stormkastkonferansen er en optimistisk konferanse. Det er tredje året vi arrangerer den. Målet er ikke å utvikle dette til et stadig mer glossy og overfladisk “event”. Poenget er å skape nettverkseffekter. Koble ekte mennesker sammen. Løfte fram viktige historier. Programmet kretser rundt positiv endring, ikke problemer. Det kommer verdensledende navn, og norske eksperter, tunge industriaktører. Du vil bli inspirert. Vi lover.

Vi trenger å forstå hverandre.

4. Fordi verden er full av muligheter

Jada. Det er trøblete forhold i mange bransjer, og verden er preget av usikkerhet. Men de store endringene skaper først og fremst nye muligheter. Stormkast sitt eneste mål er å hjelpe ledere til å gripe nye posisjoner, og utfordre tenkning som har gått ut på dato. Etter Stormkast vil du, med 73 prosent sannsynlighet, være litt bedre i stand til å skøyte i retning god skuddposisjon der pucken kommer.

Det er fortsatt håp.

5. Fordi du trenger bedre overblikk

Føles endringene fragmentert og uoversiktlige? Du er ikke alene om den følelsen. Vi starter ut Stormkast-dagen med Stormvarsel. En slags rapport, som på en svært pedagogisk måte prøver å oversette hva ulike “disruptive teknologier” og markedsendringer betyr i praksis for deg, som leder. Et slags forenklet tankekart, som oppsummerer cirka en million rapporter og fagartikler. Full av tolkning. Men som gir deg bittelitt litt mer kontroll.

Fugleperspektiv er viktig.

6. Fordi Vestlandet

Bergen er landets industrielle hovedstad, og fortjener en konferanse av nasjonalt kaliber. Det er på Vestlandet du finner ressursnær, eksportrettet industri. I en verden som er i overkant dominert av frisørsalong-apper og tøysetjenester er det naturlig at vi skaper Norges viktigste møteplass om faktisk verdiskapning nettopp her. Kortreist og praktisk. Litt halvformell, tjuagutt-aktig, men likevel er dønn seriøs og preget av imponerende foredragsholdere. Det er tredje året i år. Hvis du kommer, kan vi sikte enda høyere til neste år.

Gateway to the fjords.

7. Fordi andre kan ha nytte av dine erfaringer

Det handler ikke bare om hva du får ut av Stormkast, men hva Stormkast får ut av deg. Du har garantert erfaringer, kunnskap eller perspektiver som andre kan ha glede av å ta del i. Dette er noe av poenget med konferansen. Vi har rause pauser, og god kaffe. Alle skal møte noen de ikke har hilst på før. Det er ofte sånn det starter.

På Stormkast møter du greie folk som trenger din hjelp.

8. Fordi verden trenger nye ideer

Vi lager ikke en alvorstung redd verden-konferanse. Men vi legger ikke skjul på at noen av de store globale utfordringene ligger og murrer litt i bunnen. Ved å koble kunnskaper, kapital naturressurser og gründerkultur på riktige måter kan vi i Norge skape løsninger som får globale ringvirkninger. Eller impact som det heter i hovedstaden. Og det er nok av problemer som trenger å løses.

Disrupsjon.

Hvis du har lest helt ned hit, er vi ganske overbevist om at du skjønner poenget med Stormkast. At du kjenner en bitteliten gnist av entusiasme akkurat nå. Hverdagen din er garantert travel. Du har sikkert viktige møter. Men det er lov å prioritere. Det viktigste først.

Om du fortsatt er i tvil, sjekk programmet. Husk at det er begrenset med plass, fordi masse folk fra disse selskapene begynner å fylle svært mange av setene.

Påmeldingsknappen finner du her.

--

--

Anders Waage Nilsen
Stormkast

Entrepreneurial activist and tech-writer. Co-founder Fri Flyt, Netlife Bergen, Stormkast, Myldring, NEW, WasteIQ. More to come.