We’re hooked on Facebook Instant Articles

Sneller artikelen lezen, yes please!

Je zit op de trein en je wil een artikel met een sprekende titel lezen. Het duurt frustrerend lang om het item te laden omdat je een slechte internet connectie hebt. Is dit een herkenbaar scenario? Hebben we daar vandaag nog geduld voor? Nope… Facebook Instant Articles ruimt dit probleem van de baan.

Meer snelheid, meer visibiliteit, meer interactie!

Facebook Instant Articles is een tool om interactieve content snel te verdelen naar de gebruikers van de Facebook mobile applicatie. Snel, praktisch en betrouwbaar. Daar houden we van. Je kan Facebook Instant Articles herkennen aan een bliksemschicht icoontje links onderaan je post.

In de plaats van een web browser te gebruiken laadt Facebook Instant Articles op dezelfde manier zoals foto’s en videos. Dit zorgt ervoor dat de content tot 10 keer zo snel weergeven wordt dan bij de standaard mobile web artikels. De lezer nemen jouw artikel door, in plaats van geërgerd te swipen naar de volgende story.

Vervelend é zo’n wieletje?

Stel jezelf even in de plaats van jouw lezer. Jij wil niet wachten op Godot terwijl je een artikel opent en jouw audience ook niet. Lezers willen snel hun leesvoer voorgeschoteld krijgen.

Wachten op de laadtijd van een artikel is zoals een fysieke winkel binnenwandelen waar je niet meteen wordt geholpen of onbeleefd onthaald wordt. Kom je dan nog terug? Misschien niet, want jouw eerste indruk was niet denderend. Mis je kans niet om een good first impression achter te laten.

Facebook Instant Articles in action

Andere features van Facebook mobile web artikelen, kan je ook bij Facebook Instant Articles terugvinden

  • eigen advertentieruimte invullen
  • inkomsten genereren
  • gebruik maken van real-time tracking
  • jouw eigen huisstijl verwerken in het artikel
  • het weergeven van gerelateerde artikels

Oh goody, en nu nog implementeren

Het proces om Instant Article op te zetten verloopt nu niet super vlot. Er is een review process waarbij je eerst 5 artikels moet posten en dan pas zullen ze als Instant Article weergegeven worden. Daarnaast moet jij ervoor zorgen dat jouw formaat overeenstemt met dat van Facebook Instant Articles. Voor sommige publishers is dat een probleem omdat ze hun huidige html structuur niet zomaar kunnen wijzigen. Maar eens opgezet dan werkt het voor elk type artikel, van dagelijks nieuws tot uitgebreide in-depth artikelen. Geen reden dus om deze efficiënte manier van story sharing niet toe te passen, toch?

Check zeker deze case, een interview waarin een Zweedse publisher vertelt hoe hun engagement omhoog schoot door Facebook Instant Articles in te zetten.

“Instant Articles is the embodiment of our philosophy at KIT, which is to be fully distributed by providing a great reading experience in the place where readers actually get news.” Fredrik Strömberg, KIT

Instant Articles met Story Chief

Met Story Chief is het ook mogelijk om content als Facebook Instant Article te posten. Met één klik activeer je Facebook Instant Articles waardoor het review proces automatisch start, het format matcht en na 5 gepubliceerde artikels zullen ze automatisch verschijnen. So don’t be shy, try it out. Heb je support nodig bij deze lancering? Dan helpen we uiteraard een handje terwijl je andere channels configureert in Story Chief.

Take away

Bekijk ook de statistieken in Story Chief en volg nauw op. Cijfers liegen niet. Meer reads en views betekenen meer interactie en meer interactie zorgt voor een hogere betrokkenheid met jouw brand, jouw verhaal en jouw product.