Het is eindelijk zover: er komt een nieuwe workshop Storytooling!

Waar & Wanneer?

Plaats: School of Life — Antwerpen

Tijd: 26 juni: 9:00 am — 5:00 pm

Tickets (beperkt aantal plaatsen!) --> TicketTailor


Storytooling is een interactieve workshop die vertrekt vanuit de kunst van storytelling in visuele journalistiek en je ook laat kennismaken met de laatste digitale tools voor journalisten.

Ezra Eeman van ‘Journalism Tools’ en Tim Verheyden, co-auteur van ‘How To Story’ nemen je in deze workshop mee op sleeptouw doorheen de wereld van lineair en online storytelling. Wat zijn de bouwstenen van een goed verhaal en hoe vertel ik dat voor televisie en online? Je komt te weten welke tools er zijn om hetzelfde verhaal op verschillende manieren te vertellen. En hoe je in conversatie gaat met je publiek.Opbouw workshop:

9u aankomst en koffie

9u30–12u: deel 1

Story: Wat zijn de bouwstenen van een goed verhaal en hoe vind je er die nog nooit verteld zijn? Of hoe kan je verder bouwen op bestaande verhalen om een nieuw verhaal te creëeren?

Tools: Hoe schakel je onder meer mindmapping, slimme algoritmes, sociale media en datascraping in, in de zoektocht naar verhalen?

13–16u: deel 2

Story: Nu we een verhaal hebben gevonden gaan we dieper in op de manier waarop we verhalen kunnen vertellen. Wat is het grote verschil tussen verslaggeving en storytelling. Maar ook: hoe kan je als je PR-verantwoordelijke of marketeer een verhaal maken dat verder gaat alleen maar een product verkopen.

Tools: We onderzoeken ook hoe je je verhaal het best vertelt: op de ‘klassieke’ manier met video of maak je er een interactief online pakket van en hoe verdeel je dan je informatie? We geven je concrete tools en structuren om je verhaal op de best mogelijke manier te vertellen.

16–17u: networking


Organisatie:

Tim Verheyden: Tim Verheyden (1977) is journalist, presentator (Koppen) en chef storytelling bij de VRT-nieuwsdienst.

Verheyden is co-auteur van het boek ‘How To Story’ over storytelling in broadcast and online journalistiek. Voordien was hij senior and international reporter bij vtm en maakte hij reportages in onder meer Tsjernobyl en conflictgebieden als Haïti, Pakistan en de Arabische Revolutie in Egypte, Tunesië en Libië. Hij heeft meer dan 17 jaar ervaring in de journalistiek. Verheyden was ook even correspondent in New York, een opdracht die hij combineerde met een Fulbright scholarship aan the City University of New York, waar hij zich onder meer specialiseerde in Entrepreneurial Journalism (met Jeff Jarvis) en Video Storytelling (met Bob Sacha).

Ezra Eeman: (1976) is hoofd van VRT Startup en media-expert met internationale ervaring. Hij is ook de man achter de populaire twitter-account voor journalisten: @Journalism2ls.

Eeman staat momenteel aan het hoofd van VRT Startup, een creatief digitaal innovatielab dat nieuwe formats en concepten ontwikkelt voor de digitale toekomst van de openbare omroep. Daarvoor was hij actief als journalist en documentairemaker bij VRT & VTM, ondermeer bij Koppen en Panorama, maar ook als senior verslaggever en chef van de duidingsprogramma’s Telefacts en Royalty. Eeman is afgestudeerd als meester in de cinematografie en volgde aanvullende opleidingen journalistiek en management. In 2012 kreeg hij een Fulbright-beurs om aan de City University of New York het veranderende medialandschap te onderzoeken. Hij specialiseerde er zich onder leiding van professor Jeff Jarvis in nieuwe strategieën voor nieuws en communicatie. Eeman is lid van The Guardian Media Network, Knight Mozilla Open News en het Google Glass Explorer Program.

Like what you read? Give Journalism Tools a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.