2024 Yılında Struct: Boğa Yılı

Caesar
Struct Finance
Published in
4 min readMar 13, 2024

--

Boğa piyasası geri döndü! Her yerde grafik mumlarının yükselişe geçtiği bu dönemde, Struct Finance’in 2024 yılına kadar olan süreçte başına gelenleri özetleme anı geldi.

Yalnızca iki ay geçmesine rağmen çok şey oldu ve sizlerle başlıca başarılarımızı paylaşmaktan gurur duyuyoruz.

Bu makale, 2024 güncellememiz olarak, şimdiye kadar ulaştığımız kilometre taşları, Struct Yazıtlarımız ve yılın geri kalanında neler planladığımız hakkında daha fazla bilgi paylaşıyor.

Milestones ve Vault’lar Üzerine

Ürünlerimizin başarısına tanık olmak inanılmaz heyecan verici: Struct Finance, Şubat ayında 10 milyon doların üzerinde TVL’ye ulaştı ve şu anda 9,4 milyon doların üzerinde TVL’ye sahip.

Bu, özelleştirilmiş getirilerin kullanıcılarımızın bireysel risk tercihlerini nasıl daha iyi yansıtabileceğini göstermede uzun bir yol kat ediyor.

İlk USDC vault’larımızdan BTC.B tanıtımına ve Autopool Vault’larımıza kadar, Struct Finance sürekli olarak Avalanche’daki en iyi getiri sağlayan ürünlerin üstüne inşa etmek için çalışıyoruz.

Bugüne kadar 82 Vault başlattık, bunların 21'i Trader Joe ile işbirliği içindeki Autopool Vault’lar olmak üzere toplamda 2255 yatırımcıya ulaştık.

Kuruluşumuzdan bu yana tam bir inşa modundayız ve kripto tarihinin en zor dönemlerinden birinde direncimizi gösterdik.

Şimdi gelgit dönüş yaparken, kullanıcıların boğa piyasasında getirileri nasıl yönlendirebileceklerini konusunda heyecanlıyız!

Avalanche Rush Teşvik Programı

2024'ün ilk başarılarından biri Avalanche Rush programına dahil edilmemiz oldu, bu program Avalanche yerli protokollerinin ekosisteme olağanüstü katkılarda bulunan büyümesini teşvik etmek için tasarlandı.

Bu programın bir parçası olarak, protokolümüz 1 milyon dolara kadar AVAX aldı, kesinlikle kutlanacak bir hedef. Bu kilometre taşı, Avax Vakfı ile yakın işbirliğimizi ve Avalanche ekosistemi içindeki rolümüzü pekiştiriyor.

Bu aynı zamanda Struct Finance’in eklediği değeri de doğruluyor:

  1. Avax’taki altta yatan getiri sağlayan varlıkların likiditesini artırma;
  2. Kullanıcıların risk tercihlerine göre farklı getirilere erişimini sağlama;

Bu ürünler genellikle sadece kurumsal yatırımcılara sunulurken, Struct Finance bunları Avalanche’da herkese sunuyor.

Avalanche Rush teşvikleri, Trader Joe ile Auto-Pool entegrasyonumuzda konuşlandırıldı. Bu teşvikleri, AVAX ve BTC.B Auto-Pool vault’larımızın değişken tarafına yatırım yapan kullanıcılar için bir tampon sağlamak üzere kullanmaya karar verdik.

Vault’larımızın değişken tarafı, yüksek getiri için daha büyük bir risk almaya istekli yatırımcıları hedefleyen, kaldıraçlı getiriye benzer bir şekilde düşünülebilir.

Vault’un performansına göre, Rush Teşvikleri ya Geçici Kaybı absorbe etmeye yardımcı olacak ya da havuzun APR’sini artıracak.

Struct Inscriptionları Üzerine

Sürekli ürün geliştirmenin yanı sıra, diğer alanlarda da denemeler yaptık.

En heyecan verici keşiflerimizden biri Avascriptions hakkında.

Bitcoin’deki Ordinals’ın başarısı, ekibimizi topluluk etkileşimini ve sadakatini teşvik eden bir mekanizma olan Inscriptionlar konusunda daha fazla araştırma yapmaya itti.

Bu çabanın bir parçası olarak, Avax’taki ana inscription platformu olan Avascriptions ile ortaklık kurduk.

Avascriptions, ASC-20 inscriptionlarını dağıtma, transfer etme ve ticaret yapma konusunda öncü bir pazar yeri olarak, inscription indekslemeyi merkezsizleştirmede önemli bir rol oynuyor.

Bu ortaklık sayesinde, STRC inscriptionlarını başarıyla dağıttık, bu yazıtlar 25 Şubat Cuma günü Fair Launch ile piyasaya sürüldü.

8,888,888 inscriptionumuzun tümü, fair launc ile 8294 katılımcıya basıldı.

Herkesin katılıp kendi inscriptionlarını alabilmesi ve Struct Finance’in başarısında yer alabilmesi için Fair Launch yöntemini seçtik.

Struct Inscriptionları, Avalanche’daki en iyi DeFi protokollerinden biri olan Struct Finance tarafından desteklendiği için, sadece sahip olmaktan öte faydalar sunuyor.

Struct Inscriptionlarının sahipleri, yaklaşan Struct airdrobunda uygunluk ve Struct Lider Tablolarımızda daha iyi bir konumlanma gibi birçok avantajın keyfini çıkaracak.

Mint’e katılamayan kullanıcılar, Struct Inscriptionlarını Avascriptions’da ikincil piyasadan edinebilirler.

Ne Gelecek?

Ürünümüzün inanılmaz başarısı sadece bir şeyden kaynaklanıyor: topluluğumuz.

Büyümemiz boyunca, her zaman her pazar koşuluna ve bireysel risk tercihlerine uygulanacak ürün geliştirmeyi önceliklendirdik.

Kullanıcılarımızla uyum içinde kalarak, sürekli olarak geri bildirimleri dahil ettik ve ürünlerimizi tatlı noktalarını bulmak ve kullanımlarını maksimize etmek için tekrar tekrar geliştirdik.

Gelecekteki gelişmelerimiz de bunu yansıtacak, nihai vizyonumuz DeFi’deki herhangi bir getiri sağlayan varlığı tranching yoluyla genişletmek.

Gelecek ne getiriyor? Struct, bir Avalanche Subnet’inde tamamen yeni bir L1 DeFi ekosistemi geliştirmeyi planlıyor.

Bu süreçte, token oluşturma etkinliğimiz, tokenomimizi gelecekteki başarımızla uyumlu hale getirecek yeni bir mekanizma tasarımı oluşturmada önemli olacak.

Hava atışımız hakkında daha fazla bilgi için bizi takip etmeye devam edin.

Çabalarımızın getirileri, kilometre taşlarımız ve başarılarımız gibi hızla birikmeye devam ediyor.

Topluluğumuza destekleri ve çabaları için son derece minnettarız.

Bu sadece bir başlangıç, 2024'ün geri kalanı için çok daha fazlasını planlıyoruz.

--

--