2022 őszi esemény ajánló

Csillag Peter
Szilícium Grabowski
3 min readSep 2, 2022
Photo by Florian Klauer on Unsplash

Nyárvége, iskolakezdés, a nyári szezonban felszedett kilók konstatálása. Hétvégén még csobbanunk a Balcsiban, még egyértelműen jobb a teraszon sörözni, mint bent a kocsmapultnál, de már figyeljük a naptárat, mik lesznek a startupoknak, angyalbefektetőknek izgalmas események idén. Részleges de nagyon szubjektív őszi eseményajánló következik:

  • Szeptember 5.-én erős felütés a nyár utáni első First Monday a Startup Hungary szervezésében. Ide még fürdőruhában, naptejjel lekenve érkezzünk.
  • Szept 6.-án a Startup Maffia Startup Piknik nevű eseménye kényszeríti le rólunk a fürdőruhát. Szabadtéri rendezvény, ha jó idő lesz, akkor azért lehet short-ban nyomni.
  • Szeptember 8.-án HunBAN Pitch Night. Nagyrészt a nyáron beérkezett jelentkezőkből válogatunk, ezért nem hirdettük meg az eseményt startup-oknak nyilvánosan, de azért ha épp tőkét vonnál be, írj az info@hunban.eu -ra. Feketeöves és wannabe angyaloknak is kötelező esemény. Megjelenés szigorúan bármilyen öltözékben, pitch nézésre és networking-re némileg alkalmas állapotban.
  • Szeptember 21.-én lesz a HunBAN következő meetup-ja arról, hogyan érdemes gazdasági krízis alatt angyaltőkét bevonni. Regisztráció itt
  • Itt elérhető az event page az Október 6.-án délelőttre, a BMC-be tervezett AngelFest-re, a HunBAN első szélesebb néprétegeket megcélzó rendezvényére. Ez egy angyaloknak, M&A szakembereknek, mindenféle startup szolgáltatóknak, korai fázisra fókuszáló VC-knek és hasonló kétes elemeknek, na és persze a befektetőt kereső startupoknak szóló esemény lesz. Infók a weboldalon, regisztráció hamarosan indul, többet most nem spoilerezek. Tán csak annyit, hogy sok nemzetközi befektető várható, ezért az esemény nyelve angol lesz.
  • Ugyan azon a napon (Okt 6.-án) délután lesz jóbarátaink, az Absolvo-sok rendezvénye, a ScaleUpFest, ráadásul ugyanott, a BMC-ben. Ki se kell menned az épületből ha mind a korai- mind az érettebb fázisú startupok világa érdekel, és egész nap skálázódással, üzlettel, cégépítéssel és tőkebevonással, finanszírozással és ilyesmikkel kapcsolatos tudást akarsz az arcodba kapni meg izgalmas befektetőkkel, alapítókkal és egyéb csodabogarakkal akarsz network-ölni. Az Absolvo csapat profibb, mint mi, nem csúsztak meg az esemény weboldal és regisztráció létrehozásával
  • Ha tudsz ennyi izgalom után még aludni (amit nehezít, hogy illusztris nemzetközi angyal és intézményi befektető csapattal kell Okt. 6.-án este elmenni egy örök-barátság sörözésre…), akkor másnapra is regisztrálj - a Portfolio.hu és HVCA által szervezett 2022-es Investment Conference-re
  • Egy kis szusszanás, hétvégén séta a családdal a jólevegőn, aki kultúremberként inget hord a konferenciákon az vasal, aki a punk design-ban hisz, az sörrel a kezében keres egy lehetőleg tiszta pólót.
  • A következő héten lesz a közösségi befektetéseket demokratizáló Tőkeportál, az innovációs platform Pozi.io és a remek LunarProgram közös rendezésében egy Ökoszisztéma fesztivál. Infók itten. Természetesen a HunBAN is képviselteti magát, hiszen kevés autentikusabb szereplője lehet egy startup ökoszisztémának, mint az angyalbefektetők vidám kis csapata.
  • Sajnos én pont máshol leszek, mert Okt 11–12.-én tartja az anyaszervezetünk (European Business Angel Network — EBAN) az éves nagygyűléssel és kötelező belga sörkostolóval egybekötött konferenciáját Brüsszelben. Itt találkozunk az európai xBAN szervezetek képviselőivel, megosztjuk egymással örömeinket, bánatainkat, hősködünk egymásnak a sikeres portfolio cégeinkkel és felsőerjesztésű sört iszunk az elbukott befektetéseink emlékére. Az EBAN rendezvényeken angyalbefektetőként nagyon sokat lehet tanulni és még több értékes kapcsolatot szerezni — és hát kevés konferencia fejeződik be NEM a Delírium-ban. Az érdeklődő jelenlegi és leendő HunBAN tagok jelentkezését szeretettel várom. (Ki tudja megszámolni, hányszor szerepelt eddig a “sör” szó a bejegyzésben?)
  • És az ősz nagy dobása, a legnagyobb létszámú magyar startup / befektető konferencia, az Untold Stories Conference November 29–30. 1000 fölötti résztvevő, neves előadók a Startup Hungary, Startup Europe Networks és a Europe Media Group szervezésében.

És biztos van még egy csomó magyar meg régiós / EU-s esemény, amikről nem tudok, vagy elfelejtettem — kommenteljétek be nyugodtan.

--

--

Csillag Peter
Szilícium Grabowski

Exploring the borderlands of people, tech, and business. I worked in every position a growing tech company may have, now I mentor, invest and advise.