Kullandığım ve Faydalı Bulduğum Siteler

Yunus Emre Alpu
Turk Telekom Bulut Teknolojileri
17 min readJan 8, 2023

Merhaba!

Bir süredir kullandığım siteleri paylaşmayı düşünüyordum. Bunlar işim için her gün kullandığım siteler. Bu siteler kesinlikle bir geliştiriciye günlük işlerinde de yardımcı olacaktır…

Photo by Lee Campbell on Unsplash

Programlama yaparken genellikle işimizi biraz daha kolaylaştıracak ve daha da önemlisi daha hızlı hale getirecek araçlara ihtiyacımız var. Bir yazılım geliştiricisi olarak, her zaman günlük olarak yapmanız gereken çok sayıda göreviniz vardır. Çoğu durumda, basit görevlere çok fazla zaman harcadığınızı göreceksiniz. Bunu yapmak istemezsiniz çünkü projeler üzerinde çalışırken uymanız ve saygı duymanız gereken zaman çizelgeleri ve son teslim tarihleri ​​vardır.

Neyse ki, web’de işinizi daha hızlı ve verimli bir şekilde yapmanıza yardımcı olmak için kullanabileceğiniz birçok kaynak, araç ve web sitesi var. Bu nedenle, işinizde daha üretken olmak istiyorsanız bundan yararlanmalısınız.

Bu yazıda, bir geliştirici olarak kullanabileceğiniz harika ve kullanışlı web sitelerinin bir listesini vereceğim. Bu sitelerin çoğu, tüm dillerin geliştiricileri tarafından kullanılabilir. Hemen konuya girelim.

Yazıda yer alan tüm araçlar aşağıda yer almaktadır. İlginizi çeken araçları detaylı yazıdan inceleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz:

Giriş

  • Sunum (Presentation)
  • Canva, Slides, Prezi
  • Üretkenlik ve Takip (Productivity & Tracking)
  • Dropbox Docsend, Stack Overflow, Hacker News, Notion, Asana, Instagantt, Xmind, Adioma, Softwareadvice, DBdiagram.io, DrawSQL, Draw.io
  • Zaman Yönetimi (Time Management)
  • Microsoft To Do, Habitica, Freedom, RescueTime
  • Tasarım (Design)
  • Evernote Design, DeviantArt, Colors and Fonts, The front-end checklist, Superhero.js, App Fuel, StorySet, unDraw, Ikonate, Feather & Simple Icons, DevIcon, SVGRepo
  • Kodlama (Coding)
  • Bulut Bilişimciler, gitignore, QuickType, JSON CRACK, Hasura.io, NocoDB, PocketBase, CollectAPI, Temp Mail, nvm
  • Diğer (Entrepreneurship, Job, …)
  • Angel, AngeLList, Clerky, ProductHunt, 30 SECONDS OF INTERVIEWS, DEV, DigitalOcean Community, Roadmap.sh, Full Stack Open

Sunum (Presentation)

Sunum yapmak için kullanılabilecek birçok web sitesi vardır. Aşağıda bazı önerilerim olacaktır:

Canva

Canva, 2012 yılında Avusturalya’da kurulan web tabanlı bir tasarım uygulamasıdır. Aynı zamanda Canva; kullanıcıların herhangi bir deneyimi olmaksızın profesyonel tasarımlar oluşturmasına olanak tanıyan, çevrimiçi bir grafik tasarım aracıdır.

Canva uygulaması, içerisinde birden çok tasarım şablonu barındırır. Kolay kullanımı ve farklı şablonları ile özgün tasarımlar oluşturmanıza olanak tanır. Kullanıcı dostu arayüzü sayesinde, deneyimli ya da deneyimsiz birçok kullanıcının keyifli tasarımlara imza atmasını sağlar. Ücretsiz olan Canva, kullanıcıların sıklıkla tercih ettiği bir tasarım aracıdır.

URL: www.canva.com

Slides

Google’ın sunum yapma web sitesidir. Bu web sitesinde, Google Slides programının özelliklerine benzer şekilde slaytlar oluşturarak, resimler, metinler, grafikler ve diğer içerikler ekleyerek sunumlar oluşturabilirsiniz. Slides, çoklu kullanıcıların aynı anda çalışabildiği bir web sitesidir, bu nedenle takım çalışmaları için idealdir.

URL: https://www.google.com/slides/about/

Prezi

Prezi, slaytlar arasında gezinmeyi sağlayan bir sunum yapma web sitesidir. Bu web sitesinde de Prezi programında olduğu gibi slaytlar arasında “zoom” yaparak, daha dinamik bir sunum yapabilirsiniz. Prezi, ücretsiz ve ücretli çeşitleri mevcuttur.

URL: https://prezi.com/

Üretkenlik ve Takip (Productivity & Tracking)

Dropbox Docsend

2013 yılında San Francisco’da kurulan DocSend, işletmelerin e-posta eklerini, bağlantı tabanlı bir belge paylaşım yoluyla göndermesine yardımcı oluyor. Bu da şirketlerin, dosya indirmelerini kontrol etmesine ve erişimi herhangi bir zamanda devre dışı bırakmasına ve aynı zamanda gerçek zamanlı katılım içgörülerini toplamasına olanak tanıyor.

Sunumlarınızı bu site üzerinden gönderdiğinizde, sunuma bakanları raporlayabiliyorsunuz.

Ayrıca DocSend, şirketlerin paylaştıkları herhangi bir dosyanın sürümünün güncel kalmasını da sağlıyor. DocSend’in 17 binden fazla müşterisi bulunuyor. Platformun kullanıcıları iş anlaşmalarını tamamlamak, müşterileri dahil etmek, hassas finansal belgeleri paylaşmak ve daha fazlası için DocSend’in ürünlerini kullanıyor.

URL: https://www.docsend.com/

Stack Overflow

Bilişim sektöründeki insanları buluşturan ve sorunlarına derman olmaya çalışan başarılı bir soru-cevap platformudur. Tasarımcısından tutun Yazılımcısına kadar herkesi barındırır. En temel amacı forum mantığıdır. Kullanıcıların soru sorduğu ve yine kullanıcıların yanıtladığı bir platformdur. İşe yarayan yanıtlar ve işe yaramayan yanıtlara olumlu ve olumsuz yönünde oy verilebilmektedir.

Ayrıca Stackoverflow’da iş imkanı da bulabilirsiniz. Profilinizi doldururken iş imkanları ile ilgili tercihlerinizi de içeren bir bölüm daha dolduruyorsunuz. Bu platform üzerinden sizin becerilerinize sahip ve sizin çalışabilme bölgenize uygun iş olduğunda tercihlerinize göre bildirim alıyorsunuz veya almıyorsunuz.

URL: https://stackoverflow.com/

Hacker News

En basit anlamda bir haber ağı lakin haberler YC girişimlerinden ziyade web, bilgisayar, internet sektöründe olan biten haberlerle ilgili oluyor ve önemli haberler verilen oylarla ana sayfada uzun bir süre kalabiliyor. RSS ile takibe alınamasada gün içinde en az 2 kere(mesai başlangıcında ve bitişinde) girilip top news göz gezdirilmesi gereken bir ortam.

URL: https://news.ycombinator.com/

Notion

Bir not alma uygulaması, bir proje yönetim aracı ve kişisel bir veritabanının özelliklerini birleştiren bir üretkenlik ve düzenleme aracıdır. Kullanıcıların notlar, wiki’ler ve veritabanları oluşturmasına ve bunları çeşitli özelleştirme seçeneklerini kullanarak düzenlemesine olanak tanır.

Notion, bir web uygulaması ve iOS ve Android için mobil uygulamalar olarak mevcuttur. Zengin metin ve medya oluşturma ve düzenleme, başkalarıyla gerçek zamanlı işbirliği yapma, görev atama ve hatırlatıcı ayarlama ve diğer araç ve hizmetlerle entegre etme gibi bir dizi özellik sunar.

Notion, bireyler ve ekipler tarafından not alma, proje ve görevleri düzenleme, veritabanlarını yönetme ve wiki’ler ve belgeler oluşturma dahil olmak üzere çeşitli amaçlar için kullanılır. Esnekliği ve özelleştirme seçeneklerinin yanı sıra temiz ve sezgisel arayüzü ile bilinir.

URL: https://www.notion.so/

Asana

Kullanıcıların işlerini organize etmelerine ve takip etmelerine yardımcı olan bir proje yönetimi ve ekip işbirliği aracıdır. Ekiplerin düzenli kalmasına ve çalışmalarının zirvesinde kalmasına yardımcı olmak için görev listeleri, proje panoları, takvim görünümleri ve dosya paylaşımı gibi özellikler sunar. Asana ayrıca, görevlere yorum ve ekler ekleme ve ekip üyelerini etiketleme ve bunlardan bahsetme gibi iletişim ve işbirliği özellikleri içerir. Ekip üretkenliğini ve koordinasyonunu geliştirmek isteyen işletmeler, kar amacı gütmeyen kuruluşlar ve diğer kuruluşlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

URL: https://asana.com/

Proje yönetimi için çok fazla araç var. Notion ve Asana’nın yanında Jira, Monday ve Trello gibi araçlar da vardır. Kullanım kolaylığına göre istediğiniz araçları kullanabilirsiniz.

Instagantt

Kullanıcıların projeleri planlamasına, izlemesine ve üzerinde işbirliği yapmasına yardımcı olan bir proje yönetimi ve zamanlama aracıdır. Kullanıcıların, bir projenin görevlerinin ve bunlar arasındaki ilişkilerin grafik temsilleri olan Gantt şemaları oluşturmasına olanak tanır. Instagantt, Trello, Asana ve Google Drive gibi bir dizi başka araçla entegre olarak kullanıcıların verileri içe ve dışa aktarmasına ve ekip üyeleriyle işbirliği yapmasına olanak tanır. Ayrıca, kullanıcıların projelerinin zirvesinde kalmasına yardımcı olmak için kaynak yönetimi, görev bağımlılıkları ve ilerleme izleme gibi özellikler sunar.

URL: https://instagantt.com/

Xmind

Kullanıcıların bilgileri, fikirleri ve kavramları hiyerarşik bir şekilde düzenlemesine ve yapılandırmasına yardımcı olan görsel bir düşünme aracıdır. Planlama, problem çözme ve karar verme gibi çeşitli amaçlar için kullanılabilir.

Xmind, kullanıcıların düşüncelerini ve fikirlerini temsil etmek için zihin haritaları ve diyagramları oluşturmasına izin veren bir yazılım uygulamasıdır. Windows, Mac ve Linux için bir masaüstü uygulaması olarak mevcuttur ve xmind.net web sitesinden erişilebilen bir web sürümü de vardır. Xmind, zihin haritalarına notlar, bağlantılar, resimler ve ekler ekleme yeteneğinin yanı sıra başkalarıyla gerçek zamanlı olarak işbirliği yapma yeteneği dahil olmak üzere bir dizi özellik sunar.

URL: https://xmind.app/

Adioma

Kullanıcıların hızlı ve kolay bir şekilde profesyonel infografikler oluşturmasına yardımcı olan bir görselleştirme aracıdır. Kullanıcıların görsel olarak çekici ve anlaşılması kolay infografikler oluşturmak için özelleştirebilecekleri bir dizi şablon ve grafik öğesi sunar. Adioma, Excel veya Google E-Tablolar’dan veri içe aktarma ve çizelgeler ve grafikler oluşturma gibi veri görselleştirme özellikleri de içerir. Sunumlar, raporlar ve diğer amaçlar için yüksek kaliteli bilgi grafikleri oluşturması gereken işletmeler, eğitimciler ve diğer profesyoneller tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

URL: https://adioma.com

Softwareadvice

Software Advice, işle ilgili uygulamalara odaklanarak farklı yazılım türlerinin incelemelerini ve karşılaştırmalarını sağlayan bir web sitesidir. Kullanıcılara proje yönetimi, müşteri ilişkileri yönetimi ve insan kaynakları gibi çeşitli kategorilerde yazılım ürünlerini arama ve karşılaştırma olanağı sunar. Software Advice ayrıca yazılım seçimi ve uygulamasıyla ilgili çeşitli konularda makaleler ve kaynaklar sağlar. Web sitesi, kullanıcıların ihtiyaçları için doğru yazılımı bulmalarına ve hangi ürünleri satın alacakları veya kullanacakları konusunda bilinçli kararlar vermelerine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

URL: https://www.softwareadvice.com/

DBdiagram.io

Veritabanı şemaları oluşturmak için web tabanlı bir araçtır. Kullanıcıların basit bir sürükle ve bırak arayüzü kullanarak veritabanları tasarlamasına olanak tanır ve MySQL, PostgreSQL ve Microsoft SQL Server dahil olmak üzere çok çeşitli veritabanı türlerini destekler.

URL: https://dbdiagram.io/home

DrawSQL

Veritabanı şemaları oluşturmak ve değiştirmek için görsel bir araçtır. Kullanıcıların tabloları ve sütunları sürükleyip bırakarak ve tablolar arasındaki ilişkileri ayarlayarak veritabanı şemasını tasarlamasına ve düzenlemesine olanak tanır. MySQL, PostgreSQL ve Oracle dahil olmak üzere birden çok veritabanı platformunu destekler.

URL: https://drawsql.app/

Draw.io

Ücretsiz bir çevrimiçi diyagram oluşturma ve akış şeması oluşturma aracıdır. Kullanıcıların akış şemaları, organizasyon şemaları, ağ şemaları ve daha fazlasını içeren çok çeşitli diyagramlar oluşturmasına olanak tanır. Diyagramlara şekil, metin ve resim ekleme ve biçimlendirme ve düzen seçeneklerini uygulama dahil olmak üzere bir dizi özelleştirme seçeneği sunar. draw.io ayrıca Google Drive, Microsoft OneDrive ve GitHub gibi bir dizi başka araçla da entegre olarak kullanıcıların diyagramları kolayca içe ve dışa aktarmasına olanak tanır.

URL: https://app.diagrams.net/

Zaman Yönetimi (Time Management)

Zaman yönetimi çok önemli bir konu bu yüzden çok fazla araç kullanıyorum. Kullandığım araçlar:

Microsoft To Do

Bulut tabanlı bir görev yönetimi uygulamasıdır. Kullanıcıların görevlerini bir akıllı telefon, tablet ve bilgisayardan yönetmelerini sağlar.

Microsoft To Do, kolay bir kullanıma ve sade bir arayüze sahiptir. Kısaca tanımı; yapılacaklar listesidir. İş hayatı ve günlük hayatta; not almak, günlük yapılması gereken işlerin planlamasını sağlamak gibi bir çok alanda kolaylıkla kullanılabilir. Arayüzü üzerinde; kişiselleştirmeler yapılabilir ve yapılacak işleri belirli listelerde tutabilirsiniz. Bu işlere anımsatıcı koyabilir, notlar yazabilir, işlerin bitiminde ise tamamlandı olarak işaretleyebilirsiniz. Sunduğu bu gibi birçok özelliği sayesinde kullanıcılara yapılacak işlerini ve planlamalarını kolaylıkla takip edebilmelerini sağlayacak. Ayrıca bu noktada ise işlerinde ki verimliliklerini de arttıracaktır.

URL: https://to-do.microsoft.com/tasks/

Habitica

Motive kalmanın eğlenceli bir yolu olabilecek görevlerinizi yenmek için canavarlara dönüştürmenize yardımcı olan oyunlaştırılmış bir yapılacaklar listesi.

URL: https://habitica.com/static/home

Freedom

Dikkat dağıtan web sitelerini ve uygulamaları engelleyerek odaklanmanıza yardımcı olan bir web sitesi engelleyici.

URL: https://freedom.to/

RescueTime

Sizi kontrol eder ve raporlar, hangi siteye ne kadar süre girdiğinizi ölçer. Örnegin iş sürecinde Instgramda 15 dk takılırsam uyar beni diyorsunuz ve uyarıyor.

URL: https://www.rescuetime.com

Tasarım (Design)

Evernote Design

Bir üretkenlik ve organizasyon uygulaması olan Evernote’un tasarıma özel web sitesidir. Evernote ve ilgili ürünlerin tasarımına ve kullanıcı deneyimine odaklanır ve tasarım yönergeleri, vaka incelemeleri ve tasarımla ilgili konularda blog gönderileri gibi kaynakları içerir. Web sitesi, Evernote ve ürünlerinin tasarımıyla ilgilenen tasarımcılar ve diğer kişiler için bilgi ve ilham sağlamayı amaçlamaktadır.

URL: https://www.evernote.design/

DeviantArt

Sanatçıların ve sanat meraklılarının sanat eserlerini paylaşmaları ve keşfetmeleri için çevrimiçi bir topluluktur. Sanatçıların çalışmalarını sergilemeleri, başkalarıyla bağlantı kurmaları ve sanatla ilgili çeşitli etkinliklere katılmaları için bir platformdur. DeviantArt, geleneksel ve dijital sanat, fotoğrafçılık ve grafik tasarım dahil olmak üzere çeşitli medya ve stillerde geniş bir sanat eseri yelpazesine sahiptir. Ayrıca sanatçılar için öğreticiler, forumlar ve gruplar gibi araçlar ve kaynaklar sunar. DeviantArt, sanat topluluğu için bir merkez olmayı amaçlamaktadır ve dünya çapında sanatçılar ve sanat meraklıları tarafından kullanılmaktadır.

URL: https://www.deviantart.com/

Favori Sanatçım: https://www.deviantart.com/seven-teenth

Colors and Fonts

Projenizde kullanabileceğiniz harika renklerin ve yazı tiplerinin bir listesini sunan harika bir web sitesidir. Renk sistemleri, renk paletleri, renk gradyanları, yazı tipi eşleştirme ve daha fazlası…

URL: https://www.colorsandfonts.com/

The front-end checklist

The front-end checklist, tüm web geliştiricileri için çok faydalı bir web sitesidir. Front-end web geliştirme söz konusu olduğunda kuralları öğrenmenizi ve bunlara uymanızı sağlar. Oluşturulan bir raporda tüm front-end web geliştirme kurallarına uymanızı söyler.

URL: https://frontendchecklist.io/

Superhero.js

Superhero.js, Javascript kullanarak büyük projeleri nasıl yürüttüğümüz ve sürdürdüğümüzle ilgili tüm makaleleri ve videoları toplayan bir web sitesidir. Ancak bu yazılar temelden ileri seviyeye doğru sıralanacak, böylece daha fazlasını kolayca takip edebilir ve kavrayabilirsiniz.

URL: http://superherojs.com/

App Fuel

En iyi uygulamaların neden başarılı olduğunu anlamınızı sağlayan ve akışlarını içeren bir web sitesi. Bu sitede bulunan akışlar sayesinde zamandan tasarruf edip ürüne odaklanabilirsiniz.

URL: https://www.theappfuel.com/

StorySet

Fikirleri veya mesajları hızlı bir şekilde iletmek söz konusu olduğunda, çizimler en iyi aracınızdır.

Bir konsepti güçlendirmenize ve tam olarak iletmek istediğiniz şeyi vurgulamanıza yardımcı olacak çizimleri bu site üzerinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

URL: https://storyset.com/

unDraw

Web siteleri, sunumlar ve belgeler gibi çeşitli bağlamlarda kullanılabilen açık kaynaklı çizimler ve grafikler koleksiyonudur. Çizimler basit, modern ve özelleştirilebilir olacak şekilde tasarlanmıştır ve çeşitli stillerde ve renk paletlerinde mevcuttur. unDraw, tasarımcılara ve geliştiricilere çalışmalarına görsel ilgi ve netlik katmak için kullanılabilecek yüksek kaliteli grafiklerden oluşan bir kitaplık sağlamayı amaçlamaktadır. Kullanımı ücretsizdir ve kullanıcılar çizimleri gerektiği gibi değiştirebilir ve uyarlayabilir.

URL: https://undraw.co/

Ikonate, Feather, Simple Icons

Ikonate, Feather ve Simple Icons, web tasarımı ve geliştirmesinde kullanılmak üzere özelleştirilebilir SVG simgelerinden oluşan bir kitaplıktır. Tasarımcıların ve geliştiricilerin yüksek kaliteli, ölçeklenebilir simgeleri projelerine kolayca dahil etmelerini sağlar ve simgelerin projenin genel görünümü ve hissi ile sorunsuz bir şekilde uymasını sağlamak için bir dizi özelleştirme seçeneği sunar. Ikonate, Feather ve Simple Icons simgeleri, hafif olacak ve hızlı yükleme için optimize edilecek şekilde tasarlanmıştır ve çeşitli çerçevelere ve ortamlara kolayca entegre edilebilir. Kitaplık, sosyal medya, e-ticaret, eğitim ve daha fazlasını içeren çeşitli kategorileri kapsayan çok çeşitli simgeler içerir.

URL: https://ikonate.com/

URL: https://feathericons.com/

URL: https://simpleicons.org/

Kodlama (Coding)

Bulut Bilişimciler

Eğitim gören gençlere yeni bulut teknoloji, ilgili platformları ve açık kaynak inisiyatiflerini özgürce ve ücretsiz şekilde deneyimleyebilecekleri ve bunlarla bilgi alabilecekleri, bu alanda çalışan deneyimli kişilerin sohbetlerinden bilgi alabilecekleri dolayısı ile endüstri ihtiyaçlarını daha iyi kavrayabilecekleri benzersiz bir platform deneyimi sağlamak amacı ile oluşturulmuş sürekli gelişerek büyüyecek olan bir inisiyatiftir.

BB’de, görünüşte basit olan yaratma eyleminin insanların yaşamlarında büyüme, değişim ve keşif için nasıl güç olabileceğini tekrar tekrar gördük. İfadeyi, öğrenmeyi ve uygulamayı ilerleten türden yaratıcı keşiflere ilham vermek ve bunları çoğaltmak istiyoruz. BB, yaratıcı ve meraklı insanlar için frontend, backend, bulut teknolojisi ve daha fazlasını içeren konularda binlerce sınıfa sahip bir çevrimiçi öğrenme topluluğudur.

URL: https://bulutbilisimciler.com/

gitignore

Gitignore, projeleriniz için kolayca .gitignore dosyaları oluşturmanıza olanak tanıyan harika bir araçtır.

URL: https://www.toptal.com/developers/gitignore

QuickType

Herhangi bir programlama dilinde verilerle hızlı ve güvenli bir şekilde çalışmak için JSON, şema ve GraphQL’den güvenli ve hızlı modeller oluşturabilisiniz.

URL: https://app.quicktype.io

JSON CRACK

Verilerle çalışma şeklinizde devrim yaratacak açık kaynaklı, ücretsiz JSON görselleştirme bir uygulamasıdır. Sezgisel ve kullanıcı dostu arayüzü ile JSON Crack, en karmaşık JSON yapılarını bile keşfetmeyi, analiz etmeyi ve anlamayı kolaylaştırır. İster büyük ölçekli bir projede çalışan bir geliştirici, ister gizli içgörüleri ortaya çıkarmak isteyen bir veri meraklısı olun, JSON Crack, verilerinizin tüm potansiyelini ortaya çıkarmak için ihtiyaç duyduğunuz araçlara ve özelliklere sahiptir. Hepsinden iyisi, JSON Crack açık kaynaklı ve ücretsiz olduğu için, bankayı bozmadan kullanabilirsiniz. JSON Crack’i bugün deneyin ve veri görselleştirmenin gücünü daha önce hiç olmadığı kadar deneyimleyin.

URL: https://jsoncrack.com/

Hasura.io

Bulut tabanlı uygulamalar oluşturmak ve dağıtmak için bir platformdur. Bulut tabanlı bir veritabanı, bir GraphQL API sunucusu ve uygulamaları yönetmek için web tabanlı bir konsol da dahil olmak üzere uygulamaları oluşturmak, dağıtmak ve yönetmek için çeşitli araçlar ve hizmetler sağlar. Hasura, temel altyapı görevlerinin birçoğunu yöneten basit ve esnek bir platform sağlayarak geliştiricilerin uygulama oluşturmasını ve dağıtmasını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Esnek ve verimli bir veri sorgulama dili olan GraphQL kullanan uygulamalar oluşturmak ve dağıtmak için özellikle uygundur.

URL: https://hasura.io/

NocoDB

NoCodeDB, kullanıcıların herhangi bir kod yazmadan bir veritabanı oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanıyan bir platformdur. Veritabanı tabloları ve alanları oluşturmak ve değiştirmek ve veri eklemek ve güncellemek için web tabanlı bir arayüz sağlar. NoCodeDB, teknik olmayan kullanıcıların programlama becerilerine ihtiyaç duymadan veritabanlarıyla çalışmasını ve verileri yönetmesini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Verileri yönetmek için basit ve kullanımı kolay bir araca ihtiyaç duyan küçük işletmeler, yeni başlayanlar ve bireyler gibi çok çeşitli uygulamalar için uygundur.

URL: https://nocodb.com/

PocketBase

PocketBase, kullanıcıların kendi veritabanlarını oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanıyan bir arşiv yönetim aracıdır. Tablolar, alanlar ve tablolar arasında açıklamaları oluşturmak ve verileri birleştirmek, düzenlemek ve kapatmak için web ortamında bir olmasını sağlar. PocketBase, verileri korumak için basit ve kullanımı kolay bir araç olarak tasarlanmış ve bilgileri depolaması ve düzenlemesi gereken küçük işletmeler, yeni başlayan ve büyüyenler gibi çok çeşitli uygulamalar için uygundur. Verileri içe ve dışa aktarma aktarımı ve kullanıcı izinlerini ve güvenliğini ayarlamak dahil olmak üzere bir dizi özelliği ve özelleştirme seçeneği sunar.

URL: https://pocketbase.io/

CollectAPI

Kullanıcıların çeşitli veri kaynaklarına ve işlevlerine tek bir birleşik API üzerinden erişmesine olanak tanıyan bir API (Uygulama Programlama Arayüzü) hizmetidir. Web kazıma, veri çıkarma ve görüntü işleme gibi görevler için bir dizi API sağlar ve kullanıcıların bu işlevlere tek bir uç noktadan erişmesine olanak tanır. CollectAPI, geliştiricilerin birden fazla API ile entegre olmaya veya kendi altyapılarını oluşturmaya gerek kalmadan uygulamalarında çeşitli veri ve işlevlere erişmelerini ve bunları kullanmalarını kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Farklı ihtiyaçlara ve bütçelere uygun bir dizi fiyatlandırma ve kullanım planı sunar.

URL: https://collectapi.com/tr/

Temp Mail

Tek kullanımlık e-posta olarak da bilinen geçici posta, kısa bir süre için kullanılan ve daha sonra otomatik olarak silinen bir tür geçici e-posta adresidir. Geçici posta adresleri genellikle gerçek e-posta adreslerini açıklamadan e-posta almalarına izin vererek kullanıcının gizliliğini korumak için kullanılır. Ayrıca, kişisel bilgileri vermeden çevrimiçi hizmetlere kaydolmak veya çevrimiçi alışveriş yapmak için kullanılırlar.

Kullanıcıların geçici bir e-posta adresi oluşturmasına ve bu adresi belirli bir süre e-posta almak için kullanmasına izin veren çevrimiçi olarak kullanılabilen birçok geçici posta hizmeti vardır. Bazı popüler geçici posta hizmetleri arasında Temp-Mail, Mailinator ve 10 Minute Mail bulunur. Bu hizmetler genellikle kullanıcıların geçici e-posta adresleri için bir kullanıcı adı ve etki alanı seçmelerine izin verir ve adresten alınan e-postaları okumak ve yönetmek için bir web arayüzü sağlar.

URL: https://tempail.com/tr/

NVM(Node.js Version Manager)

Node Version Manager (nvm), Node.js’nin birden çok sürümünü tek bir makinede yönetmeye yardımcı olan bir araçtır. Node.js, geliştiricilerin JavaScript kullanarak sunucu tarafı uygulamalar oluşturmasına olanak tanıyan bir JavaScript çalıştırma ortamıdır.

nvm, makinenizde yüklü olan diğer sürümleri etkilemeden farklı Node.js sürümleri arasında kolayca geçiş yapmanızı sağlar. Bu, Node.js’nin farklı sürümlerini gerektiren birden çok projeye sahip olabileceğiniz ve herhangi bir şeyi yeniden yüklemeniz veya yeniden yapılandırmanız gerekmeden bunlar arasında geçiş yapabileceğiniz anlamına gelir.

URL: https://github.com/nvm-sh/nvm

excalidraw

Açık kaynaklı bir sanal elle çizilmiş stil beyaz tahta.

İşbirliğine dayalı ve uçtan uca şifrelenmiş.

DEV DOCS

DevDocs, birden fazla API dokümantasyonunu hızlı, düzenli ve aranabilir bir arayüzde birleştirir.

Ücretsiz SaaS Kitleri ve Başlangıç Şablonları

Wave Free

Wave, kimlik doğrulama, abonelikler, faturalar, duyurular, kullanıcı profilleri ve çok daha fazlası gibi harika özelliklerle dolu başlangıç kitidir!

Bullet Train — Ruby on Rails SaaS Framework

Sizi her üründe aynı olan tüm özelliklerle başlatarak aylar süren geliştirme sürecinden kurtarır, böylece uygulamanızı benzersiz kılan şeylere odaklanabilirsiniz.

SaaSKit Deno

Fresh ve Deno ile oluşturulmuş açık kaynaklı, modern bir SaaS şablonu.

SaaS Starter Kit

Çok hızlı bir şekilde React & Node.js Saas uygulamaları oluşturun

Diğer (Entrepreneurship, Job, …)

Angel & AngeLList

Girişimcileri, yatırımcıları ve iş arayanları birbirine bağlayan bir platformdur. Girişimlerin finansman toplayabileceği, yetenek kiralayabileceği ve ürün ve hizmetlerini sergileyebileceği ve yatırımcıların ve iş arayanların yeni başlayanları keşfedip onlarla bağlantı kurabileceği bir web sitesidir. Yeni başlayanlar, yatırımcılar ve iş arayanlar için profil oluşturma ve yönetme, listeleri arama ve filtreleme ve başkalarıyla iletişim kurma yeteneği dahil olmak üzere bir dizi araç ve kaynak sunar. Başlangıç ​​​​ekosistemi için merkezi bir merkez olması amaçlanmıştır ve dünya çapında girişimler, yatırımcılar ve iş arayanlar tarafından kullanılır.

URL: https://angel.co/

URL: https://www.angellist.com/

Clerky

Clerky, yeni başlayanlara ve küçük işletmelere yasal hizmetler sağlayan bir platformdur. Kuruluş belgeleri, iş sözleşmeleri ve bağış toplama belgeleri dahil olmak üzere yeni başlayanların ve küçük işletmelerin ihtiyaçları için özel olarak tasarlanmış bir dizi yasal belge ve araç sunar. Clerky ayrıca, yeni kurulan şirketlere ve küçük işletmelere bir iş kurmanın ve büyütmenin yasal yönlerinde gezinmelerine yardımcı olmak için yasal tavsiye ve rehberlik sağlar. Uygun fiyatlı ve erişilebilir yasal yardım arayan yeni başlayanlar ve küçük işletmeler için bir kaynak olması amaçlanmıştır.

URL: https://www.clerky.com/

ProductHunt

Product Hunt, yapımcıların, geliştiricilerin ve girişimcilerin en son ürünlerini toplulukla paylaşmalarına olanak tanıyan bir platformdur. Her gün güncellenen, “Ürün Avı ana sayfası” adı verilen, özenle hazırlanmış bir yeni ürün listesi içerir. Kullanıcılar, sitede öne çıkan ürünlere oy verebilir, yorum yapabilir ve tartışabilir. Product Hunt aynı zamanda yeni ürünler ve startup’lar hakkında bilgi edinmek isteyen üreticiler, yatırımcılar ve meraklılardan oluşan geniş ve aktif bir topluluğa da ev sahipliği yapmaktadır. Platform 2013 yılında kuruldu ve üreticiler ve erken benimseyenler için yeni ürünleri keşfetmeleri ve paylaşmaları için önemli bir yer haline geldi.

URL: https://www.producthunt.com/

30 SECONDS OF INTERVIEWS

Mülakat sırasında sık sorulan soruları özetleyen bir web sitesidir. Aynı zamanda bu soruları en mantıklı şekilde cevaplamanız için önerilerde bulunur.

URL: https://30secondsofinterviews.org/

DEV

DEV, birbirine yardım eden yazılım geliştiricilerinden oluşan bir topluluktur. Programcıların çalışmalarında kazanılan deneyimler sayesinde alanınızda birçok faydalı makale bulabilirsiniz.

URL: https://dev.to/

DigitalOcean Community!

DigitalOcean Topluluğu geliştiricilerin, yöneticilerin ve diğer teknik profesyonellerin bilgilerini ve uzmanlıklarını topluluktaki diğer kişilerle paylaşmalarına yönelik bir platformdur. DigitalOcean ürün ve hizmetlerinin kullanıcılarının soru sormaları, yardım almaları ve birbirleriyle en iyi uygulamaları paylaşmaları için bir kaynaktır. DigitalOcean Topluluğu forumu, kullanıcıların DigitalOcean personeli ve diğer topluluk üyeleriyle etkileşime girebileceği, DigitalOcean ürünleri için destek alabileceği ve şirket ve teklifleri hakkında daha fazla bilgi edinebileceği bir yerdir. Ayrıca, kullanıcıların deneyimlerini ve içgörülerini DigitalOcean ürün ve hizmetlerini kullanmakla ilgilenen diğer kişilerle paylaşabilecekleri bir yerdir.

URL: https://www.digitalocean.com/community

Roadmap.sh

Geliştiricilerin kariye yolu seçmelerine ve öğrenmelerine rehberlik etmelerine yardımcı olmak için yol haritaları, kılavuzlar ve diğer eğitim içeriği oluşturmaya yönelik bir topluluk çabasıdır.

URL: https://roadmap.sh/

Full Stack Open

React, Redux, Node.js, MongoDB, GraphQL ve TypeScript’i tek seferde öğrenin! Bu kurs size modern JavaScript tabanlı web geliştirmeyi tanıtacaktır. Ana odak noktası, Node.js ile oluşturulmuş REST API’lerini kullanan ReactJS ile tek sayfalı uygulamalar oluşturmaktır.

URL: https://fullstackopen.com/en/

Listede görebileceğiniz gibi, bunlar çoğu geliştiricinin günlük hayatta işini çok kolaylaştıran harika ve kullanışlı web siteleri. Bu yüzden bunları sizlerle paylaşmak istedim.

Bu makaleyi okuduğunuz için teşekkür ederim. Eğer sevdiğiniz ve faydalı bulduğunuz bir site var ise kısaca açıklamasını yapın hem ben öğrenmiş olurum hem de bu yazıya ekleyerek daha fazla kişiye ulaştırmış olurum.

--

--