Öneri: Üç Kitap

Kendine Hayran Bırakan Kadın Yazarlardan Üç Kitap

Eslem Nalbant
Türkçe Yayın

--

Medium hesabımı 2021'in Nisan ayında açmışım. Ne çok zaman geçmiş, aslında dün gibi. Hesabı açıp heyecanla bir şeyler yazmaya başladığımı anımsıyorum. Kendimden parçaları aktarabilmek için acelece cümleler kuruyordum.

Yazı hayatım ilkokula dayanıyor aslında. Kendi kendime anılar, hikayeler yazardım. Üzerine düşmediğim için yarım kalmış devamı asla getirilmemiş roman taslaklarımdan biri de o yaşlardayken yazılmıştı.

Medium’a üye değilseniz buraya tıklayarak ücretsiz olarak okuyabilirsiniz.

Bazı zamanlar bize iyi gelen şeyleri bilsek de önemsemiyoruz. Gün içinde su içmeyi unutmak gibi. Okumak ve yazmak bana her zaman çok iyi gelmiştir. Okumak beni konumumdan uzaklaştırır, yazmak ise kendimi iyi ifade ettiğim biçimlerden biridir. Beni yansıttığını düşünürüm. Yaşamımın telaşına düştüğüm süreçte bu iki alışkanlığımdan da fazlasıyla uzaklaştım. Haliyle kendimden de.

Şu an taslaklarda tam on altı tane bitirilmemiş, belki bitirilmeye teşebbüs bile edilmemiş yazı yığını var. Telefonumdaki notları saymıyorum bile…

İki yıl önceki taslaklarımdan birinde bunu yazmışım; Başlığı da Planlar, Rotadan Sapmak ve Değişen Hayat

Rotamızı oluştursak, aylık, yıllık hedefler yapsak, “Tamam her şey yolunda!” desek bile, bazen öyle zamanlar geliyor ki, ne kendimize inanabiliyoruz ne de geleceğimize. Hedeften sapıyoruz, bambaşka…

--

--