Eren Bali – Udemy

Özak Durmuş
Jul 25, 2017 · 2 min read

Eren Bali (1984- …) Turkish entreprenuer who founded most common online learning platform U-demy, which service more than 7 million users with their 20000 trainers all around world.

Eren was born in a small village of Malatya, Turkey, he has graduated from Middle East Technical University as a computer engineer. He showed entreprenuership and software skills also during his education years, he created a website for online music platform at his first year in university, then many projects followed them. In 2007 after his graduation, he started to foundation of U-demy in Turkey but he saw better potential to work at Silicon Valley, then two years later he found a company. The site was launched by Bali, Oktay Caglar and Gagan Biyani in early 2010.

In 2017 company reached 1 billion dolar value and it was the first online Turkish company reached 1 billion dolar, and Eren achieved this success at the age 32. Recently he is founding a new company called Carbon Health in order to build world smartest healthcare network that makes comprehensive care available for all.

— — — — — — — — — — — — — — — — — — —

Eren Bali (1984-…) U-demy adında dünyanın en geniş online eğitim platformunu kuran Türk girişimci. U-demy şu an 7 milyondan fazla kullanıcıya 20000 eğitmeni ile hizmet veriyor.

Eren Malatya’nın bir dağ köyünde doğmuş ve çocukluğunu burada geçirmiş, daha sonrasında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’ni bitiren Bali, ilk girişimcilik çalışmlarına da üniversitenin ilk yıllarında imza atmış. Üniversite’nin ilk sınıfında online müzik dinlemek için bir internet sitesi kuran Bali, buna benzer birçok başarılı projeyi daha okuduğu dönemlerde gerçekleştirmiş.

2007 yılında mezun olduktan sonra U-demy’nin kuruluşu için ilk adımları Türkiye’de atmış fakat daha sonra Silikon Vadisi’nin kendisine daha büyük fırsatlar sunacağını görmüş ve Amerika’ya taşınmış. 2010 yılında Oktay Cağlar ve Gagan Biyani ile internet sitesini hizmete sunan Eren, kısa zamanda büyük bir talep görmüş. 2017 yılında 1 milyar dolar değere ulaşarak, ilk 1 milyar dolarlık değere sahip online Türk şirketi olmayı başarmış hem de daha Eren 32 yaşındayken. Şimdilerde Carbon Health adlı yeni bir şirket kuran Eren Bali bununla beraber dünyanın en akıllı sağlık sistemini kurmayı ve insanlara kapsamlı bir sağlık hizmeti sunmayı hedefliyor.

Source: Wikipedia, Eren Bali Interview, Carbon Health

Türkçe Yayın

Düşünce ve fikir hürdür. 'Türkçe Yayın' her düşünce ve fikri duyurmayı amaçlayan özgür blog platformudur.

Özak Durmuş

Written by

Türkçe Yayın

Düşünce ve fikir hürdür. 'Türkçe Yayın' her düşünce ve fikri duyurmayı amaçlayan özgür blog platformudur.

Welcome to a place where words matter. On Medium, smart voices and original ideas take center stage - with no ads in sight. Watch
Follow all the topics you care about, and we’ll deliver the best stories for you to your homepage and inbox. Explore
Get unlimited access to the best stories on Medium — and support writers while you’re at it. Just $5/month. Upgrade