Eskişehir’de Neresi Gezilir? Ne Yenir? Ne Yapılır? ( 1 )

Gökhan Genç
Türkçe Yayın
Published in
14 min readSep 3, 2018

Bu yazıda sizlere uzun zamandır hazırlığını yaptığım bir çalışmamı paylaşmak istiyorum. Geçen ay yazdığım tatil yazısının ardından kendi yaşadığın yerde tatile gelenler mi yok mu diye sorular da geldi. Bunu da fırsat bilerek Eskişehir’de doğmuş, doymuş, okumuş ve hala yaşayan birisi olarak bu güzel şehirde neler yapabileceğinize dair öneriler sunmak istiyorum. Bu yazımın özellikle şehir dışından Eskişehir’e gelerek gezmeyi planlayanlar içinde faydalı olacağını düşünüyorum. Yazımı 2 bölüm olarak planladım. Bu ayki yazımda Eskişehir’in merkezinde gezilebilecek yerleri paylaşacağım. Bir sonraki ay yayınlayacağım yazıdan Eskişehir çevresinde gezip görebileceğiniz yerlerden bahsedeceğim.

Eskişehir elbette İstanbul, Antalya ve Bursa gibi şehirlerle karşılaştırıldığında turistik açıdan çok ön planda bir şehir değil. Ama Eskişehir’i gelip görenlerinde akıllarında yer ettiğine eminim. Birçok şeyi bir arada keşfedebileceğiniz bir şehirden bahsediyoruz aslında. Gezmenin yanında Eskişehir’in bu ülkenin en yaşanabilir şehirlerinden de olduğunun yadsınamaz bir gerçek olduğunu düşünüyorum.

Bu kadar lakırdıdan sonra esas meseleye gelelim… Öyleyse başlıyoruz.

Gezilecek yerleri sıralarken aynı bölgede bulunan yerleri bir arada zikretmeye çalıştım. Böylece o bölgeye gittiğinizde oradaki ilgili tüm yerleri kolayca bulabileceğinizi düşünüyorum.

Adalar

Eskişehir’in merkezinde bulunan tüm Porsuk nehrinin şehir merkezi içinde kalan kısmının sağlı-sollu kafelerle doldurulmuş olan ve çoğunlukla öğrencilerin rağbet ettiği bölge… Porsuk çayının 2 yanı boyunca kafe ve yeme-içme yerlerine gidebilirsiniz.

Köprübaşı

Google’a Eskişehir yazıp aratıp karşınıza çıkan o fotoğraf var ya. Hah işte orası köprübaşı. Üzerinde tramvayın, altından porsuk nehrinin geçtiği yer. Geldiğinizde bol bol özçekim çekineceğiniz, Eskişehir’in manzarasını izleyeceğiniz yer. Aynı zamanda Eskişehir’in çarşısının merkezi. Köprünün bir tarafı Doktorlar ve Cengiz Topel caddesine diğer tarafı ise 2 Eylül Caddesine bağlanıyor. Bu caddeler araç trafiğine kapalı ve birçok alışveriş merkezi ile dolu. Eskişehir’e geldim demek için buraya gelmeniz gerekiyor.

Porsuk Nehri

Eskişehir’in coğrafi olarak şüphesiz en önemli özelliği şehri ikiye bölen bir nehrin üzerinde kurulmuş olması. Sürekli Eskişehir için Türkiye’nin Venedik’i yakıştırması buradan geliyor. Kartpostal olacak güzellikteki bu fotoğraflar bu güzelliğini esasında Porsuk nehrine borçlu. Eskişehir merkezi olan Köprübaşı’na geldiğinizde Porsuk Nehri’ne de gelmiş oluyorsunuz. Neredeyse tüm nehir boyunca oturulabilecek kafeler ve alışveriş yapılacak yerler mevcut. Aynı zamanda porsuk üzerinde belediyenin hizmeti olan gondolla ve esbot ile nehir üzerinde bir geziye de çıkabilirsiniz.

Hamamyolu

Eskişehir’in en eski çarşısının olduğu tüm halk kesimlerinin ekonomik şekilde alışveriş yapabildiği meşhur çarşımızdır. AVM’lerde vakit kaybedeceğinize burada vakit geçirin derim. Yapılan son restorasyondan sonra halk olarak beğenenler ve beğenmeyenler olarak ikiye bölündük ama gidin görün ve beğenip beğenmediğinizin kararını kendiniz verin. Burası Eskişehir’in en eski çarşılarının olduğu yer aynı zamanda. Adını bu bölgede bulunan hamamlardan alıyor. Gelmişken hamamları da mutlaka deneyin derim.

Reşadiye Camii

Eskişehir’in merkezinde yer alan, güzel mimarisi ve büyüklüğü ile dikkat çeken camimizdir. Şehrin tam merkezi olduğu için aynı zamanda bu bölge tüm halkın uğrak noktasıdır.

Hamamlar

Eskişehir’e geldiyseniz olmazsa olmazlardan birisi de Eskişehir hamamlarıdır. Eskişehirliler arasında özellikle kış aylarında hafta sonları hamamları hıncahınç dolu görürsünüz. Sakın ola 5 yıldızlı otellerdeki SPA’lar ile Eskişehir Hamamlarını karıştırmayın. Dünya’nın hiçbir yerinde göremeyeceğiniz hamam kültürü ile mutlaka Eskişehir Hamamlarını denemenizi tavsiye ediyorum. Hamamdan sonra Atom / Bomba içmeyi unutmayın. ( Ayran + Soda + Limon + Tuz Karışımı) Özel oranlarda karıştırıyorlar evde denemeyin o tadı bulamazsınız. Bu hamamların birçoğu adından da anlaşılacağı üzere Hamamyolu caddesi üzerinde bulunuyor.

Eskişehir hemen hemen tüm hamamları çok güzel ama ben size 3 yeri ayrıca tavsiye edeceğim.

1. Kent Hamamı — Eskişehir’in en yeni açılan hamamı. İçinde sauna ve buhar banyosu da var.

2. Uysal Hamam — Eskişehir en eski hamamlarından. Öğrencilik yıllarından beri gittiğim için benim için ayrı bir yeri vardır. Suyu çok sıcak değildir. Çabuk bunalanlardansanız bu hamamı tercih edebilirsiniz.

3. Beyoğlu Hamamı — Hamamların kalabalık ortamını sevmiyorsanız, bu hamamda da aileye özel banyolarda saatlik havuz kiralayabilirsiniz.

4. Diğer Hamamlar

· Demirkazık Hamamı

· Erler Kaplıcası (Erkekler Hamamı) ( En sıcak hamam suyu bu hamamdadır.)

· Ferah Hamamı ( Kadınlar İçin)

· Güneş Termal

· Has Termal

· Keçeciler Hamamı

· Şiraze Termal

· Vakıf Yeni Kaplıca

· Eski Termal Hamam

Kentpark

Tüm Türkiye’ye plajı ile meşhur olmuş parkımız. Buraya uğramadan Eskişehir’den ayrılanı dövüyorlar. 😊 Büyükşehir Belediyesinin Porsuk Nehri Üzerine kurduğu kentpark günümüzün Millet Bahçesi ve Central Parkına karşılık geliyor. Yapılan güzel peysajı ve yeşil alanlarıyla mutlaka görmeniz gereken bir yer.

Şehr-i Aşk Adası ve Aydın Arat Parkı

Sevdiğinizin ismini ağaca kazımak mı istiyorsunuz? İşte burası tam size göre tam da bunun için planlanmış Aşk Adasına giderek eşinizin ismi ağaca kazıyabilirsiniz. Aşk Adası aynı zaman Aydın Arat Parkı ile yan yana olan bir konumda. Burada da porsuk nehri boyunca yürüyebilir ve sabah sporunuzu yapabilirsiniz.

Sazova Bilim, Kültür ve Sanat Parkı

Burası da Eskişehir’e gelindiğinde olmazsa olmazlardan bir mekân. Esasen bir park olmak ile birlikte bu parkın içindeki Masal Şatosu, Korsan Gemi gibi özenle yapılmış sanat eserlerini görmeniz ve gezmenizi mutlaka tavsiye ederim. Özellikle çocuğunuz varsa bahsettiğim bu yerlerin yanında aşağıda bahsedeceğim yerleri de aynı bölgede ziyaret edebilirsiniz.

Bilim Deney Merkezi

Okul sıralarından kurtulup Fizik, Kimya ve Matematik ile ilgili birçok deneyi gerçekleştirebileceğiniz çocuklara özel hazırlanmış mekân. Çocuğunuzun vizyonunun genişlemesi adına mutlaka buraya uğrayın derim.

Uzay Evi

Uzayda 3 boyutlu bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız. İşte burası tam size göre. Bir kürenin içinde başlayan yolculuk tüm galaksiye uzanıyor. Mutlaka deneyin.

Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum

Türkiye’nin en büyüğü en iyisi değil ama gene de çok güzel… Henüz yeni açıldığı için bazı bölümler henüz daha tam devreye alınmadı. Hayvanat bahçesine gittiğinizde içindeki Japon Bahçesine de uğramayı unutmayın.

Esminyatürk Türk Dünyası Şaheserleri

Türk Dünyası vakfı tarafından yaptırılan İstanbul’daki miniatürk benzeri açık hava müzesi. Türk Dünyasına mal olmuş olan önemli mimari yapıların birebir ölçekli tasarımlarını görebileceğiniz çok güzel bir müze.

Türk Dünyası Bilim Kültür ve Sanat Merkezi

Anadolu Üniversitesi tarafından yaptırılan ve Dünya tarihinde önemli açılımlar yapmış olan Türk ve Müslüman önemli Bilim Adamlarını tanıyabileceğiniz harikulade bir eser. Özellikle çocuklarını götürmenizi tavsiye ediyorum. Çocuklarımıza Einstein gibi Avrupalı Bilim Adamlarını öğretirken bunun yanında tarih çok büyük açılımlar yapmış Farabi’yi İbn’i Sina gibi Müslüman İlim adamlarını da tanıtabileceğiniz çok büyük bir açığı kapatan bir mekan.

Şelale Park

Eskişehir’i ayaklarınızın altında hissetmek ve kuş bakışı izlemek istiyorsanız mutlaka Şelale Park’a gitmenizi tavsiye ederim. Eskişehir’in manzarasının yapay şelaleye bakarak serinlerken bir yandan da çayınızı yudumlayabilirsiniz.

Odunpazarı Evleri

Burası da Eskişehir’in en çok turist çeken bölgelerinden birisi. Osmanlı örneklerini koruyan kent, kıvrımlı yolları, çıkmaz sokakları, ahşap süslemeli bitişik düzenli, cumbalı evleri ile örf, adet ve geleneklerini koruyarak bir bütün olarak günümüze kadar gelmiştir. Odunpazarı konutları genelde iki tip olarak yapılanmıştır. İlk tip konutların girişleri sokaktan, bahçeleri arkadadır. İkinci tip konutlar ise bahçeler önde, konutlar bahçe içinde olacak şekilde; 1, 2, veya 3 katlı olarak yapılmışlardır. Konutlar genelde bir sofa ve etrafındaki odalardan oluşmaktadır. Çok katlı konutlarda zemin kat, mutfak, depo gibi servis hizmetlerine ayrılmış olup, yaşam üst katta sürmektedir. Konutların ön cephelerindeki iki tarafa pencereli köşe odası, daha büyük ve önemlidir. Tarihi Odunpazarı evlerinin restorasyonu sonrası canlanan bölgede tarihin içinde bir yürüyüşe çıkabilirsiniz. Bu bölgede bulunan külliyeler camiler ve tarihi yapılarıyla Eskişehir’in ilk yerleşkesinin yapıldığı yer. Bu bölgede keşfedebileceğiniz birçok yer mevcut. Sokak aralarında dolaşırken karşınıza birçok sürpriz çıkacağını göreceksiniz. Bu bölgeye gittiyseniz uğramanız gereken birçok durak var. Bunlardan yazımın devamında bahsedeceğim.

Kurşunlu Külliyesi

Eskişehir’in en eski ve bugüne kadar ayakta kalmış olan tek külliyesi olan Kurşunlu Külliyesi yapılan restorasyonlarla birlikte bugün hem ibadetin yapılmaya devam ettiği hem de birçok turistin ziyaret ettiği bir bölge. Külliye içindeki cami dışındaki binalar, yapılan restorasyon sonrası müze, Mevlevihane ve Cam Üfleme Atölyesi olarak kullanılmaya devam ediyor. Buraya geldiğinizde kendinize külliye bahçesinde banklara oturup ortamın maneviyatından faydalanmanızı tavsiye ediyorum.

Lületaşı Müzesi

Kurşunlu külliyesinin içinde bulunan bu müzede lületaşından el işçiliği ile yapılmış sanat eserlerini ziyaret edebilirsiniz.

Eskişehir Kurtuluş Müzesi

Bu müzede Eskişehir’de yeni açılan müzelerimizden. Kurtuluş Savaşına tanıklık etmek için bu müzeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Kurşunlu Külliyesinin hemen karşısında göreceksiniz.

Atlıhan Çarşısı

Odunpazarı Evleri bölgesinde yer alan Eskişehir’in Beyaz Altın’ı olarak tabir edilen Lületaşı’nı alabileceğiniz ve sanatkarları ile tanışabileceğiniz Lületaşı Çarşısı. Eski zamanlarda odunların getirilerek satışa çıkarıldığı bölge olan Atlıhan tarihi yapısına uygun olarak restore edildi ve Lületaşı çarşısına dönüştürüldü.

Arasta Çarşısı

Osmanlıdan gelen bir başka çarşı geleneği olan Arasta Çarşıları Odunpazarı bölgesinde gezilecek yerlerin başında geliyor.

Şehabettin Sühreverdi Türbesi

Tasavvuf ekolünün büyüklerinden Şehabettin Sühreverdi Hazretlerinin Türbesi Kurşunlu Külliyesinin karşısında bulunuyor.

Alaattin Camii

Bu cami Eskişehir’in en eski camisi olarak biliniyor. Yapılan restorasyon sonrası orjinal görünümüne kavuşturuldu. Mutlaka uğrayın derim.

Balmumu Heykeller Müzesi

Yılmaz Büyükerşen’in ve öğrencilerinin Türkiye ve Dünya’daki önemli şahsiyetlerinin balmumundan yaptığı heykelleri görebileceğiniz balmumu heykeller müzesine uğramadan Eskişehir’den ayrılmayın. Fakat bir süre sırada beklemeyi göze almalısınız. Özellikle hafta sonu çok yoğun oluyor.

Çağdaş Cam Sanatları Müzesi

Balmumu Heykeller müzesinin hemen üzerinde yer alan bu müze Cam Sanatına merak duyan misafirlerini bekliyor. Özellikle Odunpazarı bölgesi el işçiliği ile yapılmış eşsiz cam sanatı ürünleri bulabilirsiniz.

Eti Arkeoloji Müzesi

Eti’nin sponsor olduğu ve bir çok arkeolojik kalıntının bulunduğu müze. Eğer Arkeolojiye merakınız varsa bu müze olmazsa olmazlardan… Balmumu Heykel müzesini yaklaşık 1 km mesafede…

Eti Şehir ve Göç Müzesi

Eti’nin sponsor olduğu başka bir müze ise şehir ve göç müzesi. Bu müzeyi mutlaka ziyaret edilecekler listenize ekleyin. Kurşunlu Külliyesine çok yakın bir mesafede bulunuyor.

Eskişehir Fotoğraf Müzesi

Bu müze foto meraklıları için. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk fotoğraf müzesi olma özelliğine sahip.

Eskişehir Karikatür Müzesi

Karikatüre meraklıysanız bu müzeyi kaçırmayın derim.

Tayfun Talipoğlu Daktilo Müzesi

Rahmetli Tayfun Talipoğlu’nun emekleriyle oluşturulan Daktilo müzesi özellikle gazeteciliğe meraklı olan ziyaretçiler tarafından ilgi görüyor.

TCDD Müzesi ve Devrim Arabası

Bilindiği üzere Eskişehir’de demiryolunun çok köklü bir geçmişi var. Bulunduğu konum itibariyle tüm raylı yolların kesişim noktasında bulunuyor. Eskişehir’de bulunan Tülomsaş Fabrikası ise bu trenlerin birçoğunun üretildiği yer. Bu yer aynı zamanda Devrim Arabalarının da tasarlanıp üretildiği atölye idi. Devrim Arabasını görmek ve TCDD tarihi ile ilgili bir gezintiye çıkmak istiyorsanız bu müzeye uğramanızı tavsiye ederim.

Dede Korkut Parkı

Burası Vişnelik Mahallesi bölgesine yakın özellikle koşu ve yürüyüş sporu yapanlar için ideal olan parkın içinde koşu parkuru olan bir yer. Çok büyük bir beklentiye girmeyin gene de park henüz yeni kurulduğu için etraftaki ağaçların büyümesine ve güzel bir park olmasına biraz daha var. Ama çayınızı demleyip çimlerin üzerinde (mangalsız) bir piknik yapabilirsiniz.

Regületör / Botanik Park

Eskişehir ilk piknik alanlarından birisidir Regletör. Çocukluğumun geçtiği ailemle piknik yaptığımız yerlerdendi. Daha sonrasında regletörün yanına oradaki ormanlık alan değerlendirilerek birbirinden güzel peysajların yapıldığı botanik park ilave edildi. Porsuğun kıyısındaki bu mesire alanını da görmenizi tavsiye ederim. Burası gelin ve damatların fotoğraf çekimi için uğrak yeri aynı zamanda. Eşimle benim için de özel anlamı vardır. 😊

Karacahisar Kalesi ve Camii

Botanik Parktan biraz yukarıya doğru çıktığınızda Tarihimizde çok önemli bir yer tutan ve Osmanlı’da ilk hutbenin okunduğu yer olan Karacahisar Camii’yi göreceksiniz. Buradaki yolu takip ettiğinizde şarkılara konu olan Karahisar kalesine ulaşacaksanız. Bu topraklarda gezip tarihe şahitlik etmek eminim sizi de heyecanlandıracaktır.

Eskişehir Hava Müzesi

Bildiğiniz gibi Eskişehir hem askeri hem sivil havacılıkta Türkiye’nin en gelişmiş şehri. Açık hava müzesi olan bu müzede artık uçuş yapmayan uçakları daha yakından görüp ziyaret edebilirsiniz.

Bunları Yemeden, İçmeden Eskişehir’den Dönmeyin

Çibörek

Eskişehir’e özgü ve başka bir yerde yiyemeyeceğiniz Çibörek’i mutlaka deneyin. Şehir içinde gidebileceğiniz bir çok yer olmakla birlikte Çarşı Merkezinde en meşhur yer Papağan Çibörekçisidir. Burada da çibörek yiyebilmek için genellikle sıra beklemeniz gerekmektedir. Bunun için Hamamyolu bölgesinde olan Temel Çiğbörek ( özellikle eşimin ) ve Kentpark için bulunu Kırım Çibörekçisi tavsiye edeceğim güzel çiğbörek yapan yerlerdir.

Karakedi Bozacısı

Eskişehir’e geldiyseniz Karakedi Bozacısına uğramadan sakın dönmeyin. Özellikle kışın geldiyseniz asla…

Tanınmış Helvacısı

Bunu iddia ile söylüyorum Dünya üzerinde yiyip yiyebileceğiniz en güzel helvayı Tanınmış Helvacısından yiyebilirsiniz. Yalnız akşam saatlerine kalır ve Pazar günü giderseniz dükkanı açık bulamazsınız bu yüzden gideceğiniz zamanı iyi ayarlamanızı tavsiye ederim. Her türlü helvası çok güzel. Eskişehir’e özel Met Helvasını da gelmişken mutlaka deneyin.

Balaban Kebap

Bu kebapta Eskişehir’e geldiğinizde yiyebileceğiniz özel tatlardan. Özellikle tavsiye edeceğim mekanlar. Kebapçı Abdüsselam (Çarşı Merkezinde Belediyenin Arkası kalıyor. Mekanın yerinin salaş olmasına ve pasaj içinde olmasına aldırmayın.) ve Köfteci Ahmet ( Odunpazarı Bölgesinde Atlıhan çarşısının karşısındadır)

Simit

Şimdi diyeceksiniz ki simiti de nereden çıkardın? Eskişehir’le ne alakası var. Bunun için özel bir yere ihtiyacınız yok. Çarşının içinde gezerken herhangi bir simitçiden bir simit alıp deneyin. Bu tadı unutamayacaksınız.

Haşhaşlı Ekmek

Eskişehirlilerin en çok sevdiği şeylerden birisi de Haşhaşlı. Her ne kadar Afyonlulara mal olmuş olsa da Eskişehir’de en leziz haşhaşlıları yiyebilirsiniz.

Kalabak Suyu

Eskişehirliler olarak en çok övündüğümüz şeylerden biri de Kalabak suyumuzdur. Paketlenmiş halde hemen hemen tüm bakkal ve marketlerde bulabilirsiniz. Bu suyun tadına bakan sonrasında başka suyu beğenmez. Söylemiş olayım. Şansınız varsa kendine özgü melodisi ile damacana ile sokaklarda kalabak suyu satan su sakalarına rastlarsınız. Bu durumda sadece Eskişehir’e özgü sanırım.

Su Muhallebisi

Haller Gençlik Merkezinin içindeki tarihi muhallebiciden Eskişehir’e özgü Su muhallebisinden tadabilirsiniz. Buradaki tatın farklılığı konusunda diğer tavsiyelerim kadar iddialı değilim. Ama denemenizde fayda var.

İstasyon Köftecileri Tatlıdil Köftecisi ve Rodop Köftecisi

Bu köftecilerdeki köfteler Eskişehir’e özgü olmamakla birlikte kendilerine özgü tatlarıyla her bir köftecide Eskişehir’de marka olmuş mekanlardır. Tatlıdil Köftecisi Hamamyolu’na çok yakın bir mekandadır. Rodop Köftesi için küçük sanayinin olduğu bölgeye gitmeniz gerekiyor. İstasyonun karşısındaki sırayla dizilmiş köftecilerde yıllardan beri Eskişehir’de en sevilen köftecilerdir.

Hamburger ( Pino ve Doy Doy’s)

Amerika’nın Mc Donalds’ı ve Burger King’i varsa bizimde Pino’muz ( Eskişehir Çarşı bölgesinde bir çok şubesi mevcut) ve Doy Doys’umuz (Hamamyolunda) var. Bu markalar Eskişehir’de yıllarca güzel hamburger yapan markalarımız. Yiyecek olarak hamburgeri tercih ettiyseniz bu mekanlard aklınızda olsun.

Çorbacılar

Eskişehir’e gelmişken bir çorba içeyim derseniz işte size tavsiye 3 mekan. ( Bunların hepsi gurme olan iş arkadaşım Tayfun tarafından denenmiş lezzeti test edilmiş mekanlardır.)

1.Paçacı Kardeşler- Ayak Paça, Beyin ve Gerdan Çorbası

2. Kosova — Emirdağlı Paça ve Beyin Çorbası

3. Park Çorbacısı — Bamya Çorbası buralara gittiğinizde bu lezzetleri deneyebilirsiniz.

Alışveriş Merkezleri

Her ne kadar turistik gezilerde AVM gezilerinin yapılmasını tasvip etmesem de özellikle kadınlar için gezi demek aynı zamanda alışveriş demek anlamına geliyor. Bu yüzden Eskişehir’e geldiğiniz gidebileceğiniz alışveriş merkezlerini de sıralamak istedim

EsPark

Eskişehir’in En büyük AVM’si. Bildiğiniz hemen hemen önemli markaların bir çoğuna bu AVM’de ulaşabilirsiniz. Şehrin tam merkezinde olduğu için yürüyerekte gidilebilir.

Neo — Carrefour

Çevre yolu üzerinde bulunan AVM. Bir çok mağazayı burada bulabilirsiniz.

Özdilek

Türkiye’nin birçok şehrinde de olan Özdilek Mağazası da Eskişehirliler tarafından en çok tercih edilen alışveriş merkezlerinden. Diğer mağazalardan en önemli farkı gece 12:00’ye kadar açık olması.

Banio — Metro

Neo’ya yakın bölgedeki bu 2 mağaza karşılıklı olarak konumlanmış durumda.

Kanatlı

Doktorlar Caddesi üzerinde olan diğer AVM’lere göre daha küçük olan içerisinde Boyner Mağazasının ve Sinemanın da bulunduğu Alışveriş Merkezi

Esnaf Sarayı

Daha adına AVM dediğimiz kocaman binalar yokken Eskişehir var olan alışveriş merkezi. En alt katından kuş ve balık satanların olduğu ve yeni evlenenlerin uğrak yeri olan Esnaf Sarayına uğramanızı tavsiye ederim. Kendinizi 90’lı yıllarda hissedeceksiniz. Burası bir zamanlar öyle bir yerdi ki cep telefonunun olmadığı zamanlarda tüm Eskişehirlililerin alışveriş yapmaktan çok buluşma noktası olarak geçerdi.

Yunus Emre Halk Çarşısı

Adından da anlaşılacağı üzere Hakiki halk çarşısı. Bilindik markaların olmadığı ve fiyat olarak da çok uygun ürünlere bulabileceğiniz çarşı. Daha kısıtlı ekonomiye sahip olan insanların daha çok tercih ettiği mekân.

Çarpa

Adı üstünde Çarşamba Pazarı. Eğer Eskişehir’e Çarşamba günü geldiyseniz Çarpa’ya alışveriş için mutlaka uğrayın. Her hafta Vişnelik mahallesinde kurulan halk pazarı. Eskişehir’in açık hava sosyete pazarında uygun fiyatlı kendinize göre bir şeyler mutlaka bulursunuz. Pazar esnafının “Gel Abla Gel” sesleri alışveriş esnasında size eşlik edecektir.

Bir daha ki yazımda Eskişehir’in civarında gezilecek yerlerden bahsedeceğim inşallah.

Önümüzdeki ay görüşmek üzere…

Selametle…

Facebook | Twitter | Instagram | Slack | Kodcular | Editör | Sponsor

--

--

Gökhan Genç
Türkçe Yayın

Neyi Aradığını Bilmeyen, Neyi Bulduğunu Anlayamaz. İnsan, Baba, Mühendis, Sosyoloji Öğrencisi