Xiaomi Redmi Airdots Tws Bluetooth Kulaklık

Xiaomi Redmi Airdots Tws Bluetooth Kulaklık İncelemesi

Yusufcan Aksu
Türkçe Yayın

--

Özgür Hip Hop için yazmış olduğum bu incelemeyi Medium hesabım üzerinden Türkçe Yayın okurları ile de paylaşmak istiyorum. Bu yazımızdaki inceleme ürünümüz son yıllarda dünyayı kasıp kavuran teknoloji markası Xiaomi tarafından üretilen Xiaomi Redmi Airdots Tws oluyor.

Xiaomi markası yaklaşık 9 yıl önce kurulmuş olsa da, bu süre içerisinde dünyanın en büyük dördüncü akıllı telefon üreticisi unvanına sahip oldu. Çin merkezli olan firma sadece akıllı telefonlar değil, neredeyse tüketicilerin bulunduğu her alanda bir ürüne sahip. Bu ürünlere örnek vermek gerekirse; hava temizleme araçları, şemsiye, bilgisayar, su kalitesi kontrol cihazı, elektrikli Scooter ve sayamadığımız birçok farklı ürün bulunmakta.

Xiaomi Redmi Airdots İncelemesi

İnceleme konuğumuz olan Xiaomi Redmi Airdots Tws markanın en beğenilen ürünlerinden biri olmaya aday gibi görünüyor. Öncelikli olarak Redmi Airdots, bir tam kablosuz kulaklık. Yani piyasada bulabileceğiniz Bluetooth özelliğine sahip olan fakat iki kulaklığın birbirine bir kablo ile bağlı olan modellerden değil.

Cihaz elimize oldukça minimal bir kutu ile geçiyor. Bir telefonun boyutlarına yakın olan kutuyu açtığımızda bizleri Redmi Airdots Tws karşılıyor. Kutunun içerisinde cihaz haricinde sadece birer çift küçük ve büyük silikon pedleri yer almakta.

Görsellerden de görebileceğiniz gibi Redmi Airdots oldukça küçük bir boyuta sahip. Şarj ve taşıma kutusu kulaklıklar içerisindeyken 35.4 gramlık bir ağırlığa sahipken, kutu 6.2 santimetre uzunluğunda ve 4 santimetre genişliğinde. Yani cihazın kutusunun boyutları isminin esinlenildiği cihaz Apple Airpods ile oldukça yakın.

Oval bir yapıya sahip olan kulaklıklar rakiplerine göre oldukça küçük boyutlarda. Firma tarafından belirtilene göre her iki kulaklığın içinde de 7.2 mm’lik sürücüler bulunuyor. Bu kulaklıkların dışa bakan kısımlarını ise arama cevaplayabileceğiniz veya medya oynatmaya başlayıp durdurabileceğiniz tuşlar oluşturuyor.

Her iki kulaklığın da maalesef yukarıda yazdıklarımdan başka tuş fonksiyonu yok. Bu kesinlikle cihazın eksi yönlerinden biri. Şarkı değiştirmek veya müziğin ses seviyesini değiştirmek için telefona ulaşmak zorunda kalıyorsunuz.

Telefon demişken, kulaklıklar cihazınız ile Bluetooth 5.0 versiyonu ile iletişim kuruyor. Firma kulaklıklar ile bağlı olduğu cihazın 10 metre mesafede iletişim kuracağını söylüyor. Kendi deneyimlerimde ise fazla dolu olmayan bir mekanda bu mesafenin üzerine çıktığımı söyleyebilirim.

Peki bu cihaz ile ne kadar süre müzik dinleyebileceksiniz? Firmanın belirttiğine göre kulaklıklar 4 saat müzik deneyimi sunabiliyor. Kendi kullanımımda da belirtilen bu süreye ulaşabildim.

Xiaomi Redmi Airdots Ses Kalitesi

Teknik tarafı geçtiğimize göre biraz daha göreceli bir konu olan ses kalitesi kısmına geldik. Öncelikle Türkiye’de yaklaşık 180 liraya satılan bir cihazdan bahsettiğimi unutmayalım. Tam bir fiyat/performans ürünü olan Xiaomi Redmi Airdots, satın alanları üzmeyecek bir ses kalitesine sahip.

Eğer telefonunuzun içerisinden çıkan standart kulaklıklardan birini kullanıyorsanız, bu cihaz sizi bir üst seviyeye çıkartabilir. Ama yine de şunu söylemeliyim, eğer bu kulaklıkları yüksek ses kalitesi beklentisi ile alıyorsanız üzülebilirsiniz.

Bana göre bu cihazı almak için en mantıklı düşünce, kablolu kulaklıklardan sıkılıp, kendinize fiyatını hak eden bir Bluetooth kulaklık aramak olacak. Çünkü şu anki Türkiye durumunda Apple’ın kulaklıklarına binlerce lira vermek pek mantıklı görünmüyor.

Redmi Airdots ise biraz daha uygun fiyatlı olan rakipleri arasında ses kalitesi ve diğer özellikleri ile kendini öne çıkarmayı başarıyor.

Cihazın Artı ve Eksi Yönleri

Artı Yönleri

İncelemenin sonuna doğru geliyoruz. Redmi Airdots’un en önemli artı yönü kesinlikle uygun fiyatı. 180 liralık bir fiyata sahip olan cihazı indirim ve fırsatlar ile daha düşük fiyatlara yakalamak mümkün oluyor.

Başka bir artı yön ise kulağında Airpods tarzı kulaklıkları sevmeyenler için oluyor. Cihazın oldukça küçük yapısı ile dışarıdan sizleri görenlerin kulağınızda kulaklığın olduğunu fark etmesi zorlaşacak.

Eksi Yönleri

Xiaomi Redmi Airdots’un bence en büyük eksi yönü kronik bağlantı kesilme sorunu. Yaklaşık 1 veya 1.5 saat sıklıklarla sol kulaklık yaklaşık 1 saniyelik bağlantı kopması yaşayıp tekrardan bağlanıyor. Bu büyük bir sorun gibi gözükmese de, bir işe odaklandığınız sırada böyle bir durum dikkatinizi dağıtabiliyor.

Cihazın ikinci eksi yönü ise telefon konuşmalarında ortaya çıkıyor. Kulaklık kulağınızda telefon ile konuşma yaparken, karşı taraf gereğinden fazla dış ses alabiliyor. Bu da sizin biraz daha fazla yüksek ses ile konuşmanıza sebep olmakta.

Eksi yönlerdeki son bahsetmek istediğim nokta ise kulaklığın kulağınıza temas etmesi. Aslında bunu eksi yön olarak yazmakta emin değilim. Kulaklığı uzun süre kullandığımda kulaklığın ana parçasının kulağıma temas ettiği yer acımaya başlıyor. Bu sadece benim kulak yapımda gerçekleşebilecek bir durum olduğu için cihazı deneyimleyip daha sonra karar vermenizi tavsiye ediyorum.

--

--