Alumnihaastattelu
Oikeustiede
Tallinnan Teknillinen yliopisto tarjoaa oikeustieteen opiskelu mahdollisuuden täysin englanniksi, niin kandidaatti- kuin maisteriohjelman. Pääaineena opiskelija voi valita kandidaatin tutkinnossa Euroopan Unionin oikeus sekä kansainvälinen oikeus tai kansainväliset suhteet. Opiskelu tapahtuu pienissä luokissa, joten opiskelijoilla on mahdollisuus keskustella professoreiden kanssa. Moni professori tulee Viron ulkopuolelta, ja heidän taustansa omien kotimaidensa lakimiehinä antaa laajan kuvan opiskelijalle maailman eri oikeusjärjestelmistä. Opiskelussa painotetaan käytännönläheistä opiskelua, opiskelijat ratkovat paljon oikeustapauksia ja tekevät tutkimuksia. Tutkintoon kuuluu myös pakollinen työharjoittelu, joka avaa monelle paikan työelämästä.
TalTech:lta valmistuneet ovat jatkaneet maisteritutkintoihin ympäri maailmaa. Suosituimpia yliopistoja opiskelijoidemme maisterikoulutuksessa ovat Lundin ja Tukholman yliopistot, Helsingin ja Turun yliopistot, King’s College ja Stanford Law School.
Mikä on nimesi ja mistä päin Suomea olet kotoisin?
Olen Helinä Heikkinen, ja olen kotoisin Lohjalta.
Mitä ja milloin opiskelit TalTech:lla?
Aloitin Euroopan Unionin oikeuden ja kansainvälisen oikeuden opiskelun vuonna 2014 syksyllä ja valmistuin 2017 keväällä.
Mistä löysit tietoa yliopistosta ja koulutusohjelmasta?
TalTech:in nettisivuilta, osa sivuista on suomeksi mikä auttoi yhteishaussa
Miksi valitsit oikeustieteellisen koulutusohjelman?
On erittäin vaikeaa päästä opiskelemaan oikeustiedettä Suomen yliopistoihin ja olen kiinnostunut kansainvälisestä oikeudesta. Tallinnan teknillinen yliopisto tarjoaa paljon kiinnostavia kursseja kansainvälisestä oikeustieteestä.
Luettele kolme parasta asiaa opiskella TalTech:lla
Kansainvälinen tunnelma yliopistolla, mielenkiintoiset ja osaavat professorit sekä suomalaiset ystävät!
Piditkö opiskelijaelämästä Tallinnassa?
Kyllä! Varsinkin meidän vahvasta suomalaisten opiskelijoiden yhteisöstä ja omista opiskelijatraditioista. Pelkästään meidän yliopistollamme opiskelee yli 400 suomalaista ja yliopistomme on vain yksi Tallinnan monista.
Olitko mukana opiskelijajärjestö toiminnassa?
Olin MTÜ Õigus kansainvälisen oikeustieteen ainejärjestön hallituksessa kolme vuotta. Järjestimme paljon tapahtumia oppilaille, kuten vuosijuhlat sekä muita juhlia, sekä vierailimme monissa lakifirmoissa. Mielestäni on tärkeää että opiskelijoilla on tällainen opiskelijajärjestö, auttamassa päivittäisissä asioissa; varsinkin muutossa Tallinnaan, sekä jos on kysymyksiä koskien yliopiston käytäntöjä tms.
Mikä on mieleisin paikka Tallinnassa?
Vanhakaupunki
Mikä oli suurin yllätys muuttaessasi Tallinnaan?
Halvat hinnat, ihanat ravintolat, ilmainen joukkoliikenne ja vahva suomalainen yhteisö
Kuka oli lempi professorisi ja miksi?
Evhen Tsybulenko. Hän on pelottava mutta todella hyvä opettaja, hän todellakin tietää mistä puhuu. Hän on myös luotettava ja kohtelee oppilaita tasavertoisesti.
Missä teit työharjoittelusi? Miten se on auttanut sinua omalla urallasi?
Tein työharjoitteluni Lex Gaudius lakiasiantoimistossa Helsingissä. Työskentelen heille yhä, joten vakituinen työpaikka työharjoittelun jälkeen on auttanut minua paljon urallani.
Mitä teit valmistumisesi jälkeen? Teetkö maisteriopintoja?
Teen kahta maisteriohjelmaa saman aikaisesti, Lundin yliopistossa Ruotsissa kansainvälisistä ihmisoikeuksista sekä Helsingin yliopistossa suomen laista.
Miten TalTech:ssa opittu tieto on auttanut sinua nykyisissä opiskeluissasi?
Lundissa olen huomannut kuinka hyvän pohjan olen saanut kansainvälisestä oikeustieteestä TalTec:lla opiskellessani.
Kuinka TalTech ja sinun nykyinen yliopisto eroavat?
Lundissa opiskelijat ovat kuin professoreiden työkavereita, heidän mielipiteitään kuunnellaan ja kurssien loputtua kootaan feedback kurssista, kuten TalTech:illakin. Lundissa on vahvat vanhat perinteet opiskelussa niin yliopistossa kuin myös opiskelijajärjestöissä. Jokaisen kokeen oikeat tulokset julkaistaan nettisivuilla, mikä auttaa oppimisessa paljon. Luokassamme on oppilaita 25 eri maasta, joten tunnelma on todellakin kansainvälinen!
Mitä suunnitelmia sinulla on tulevaisuuden varalle?
Suunnitelmani eivät ole aivan selviä vielä. Kun olen valmistunut näistä maisteriohjelmista on minulla mahdollisuus toimia Suomessa ”normaalina” lakimiehenä. Olen myös kiinnostunut työskentelemään syyttäjänä tai tuomarina. Yksi mahdollisuus on työskennellä kansainvälisen ihmisoikeuden lakimiehenä, mikä voisi olla ideaali kombinaatio urahaaveelleni.
Ikävöitkö Tallinnaan?
Kyllä!