Платформи для прогресу

Andrew Sheludenkov
Temy.co Ukraine
2 min readOct 15, 2020

--

Під час панельної дискусії мене нещодавно запитали про виклики, з якими стикаються стартапи. Я відповів, зазначивши, що руйнуюча технологія або послуга спочатку може здатися не кращим, ніж нинішній спосіб робити щось, і я використав приклад машини та коня. Генрі Форд сказав, що клієнти вважають, що вони хочуть “швидшого коня”. Але перші машини були не швидшими за коні, вони були галасливими, смердючими, крихкими, небезпечними та дорогими — насправді не що інше, як новинка для початківців, які просто були захоплені технологією. Фактично вони не диференціювали переважну більшість людей, які звикли коней для перевезення і не бачили вагомих причин для змін.

Принциповою відмінністю коня від машини була можливість того, чим машина може стати з часом. 100+ років потому кінь все ще є конем, але машини немислимо більш здібні, ніж були на початку, і тепер можуть робити багато речей, яких кінь ніколи не міг зробити. Сьогодні всі використовують автомобілі для перевезення, а коні — новинка. Автомобіль був «платформою для прогресу», кінь — ні. Не зрозумійте мене неправильно, я щодня виріс на ранчо, на конях коня, і досі люблю коней та верхову їзду, але це не з практичних міркувань.

Джефф Безос справедливо каже, що зосередитись на клієнта, вигадувати і мати терпіння. Інновації можуть зайняти деякий час, щоб люди зрозуміли, особливо коли ранні основні версії цієї інновації явно не відрізняються від існуючого стану. Побудова такої диференціації вимагає часу та зусиль. Потенційні клієнти орієнтовані на те, що є новою пропозицією сьогодні, тоді як команда, що займається початковою діяльністю, зосереджена на своїй платформі для прогресу і може розчаруватися, думаючи, що інші не бачать те, що вони бачать. Терпіння має вирішальне значення для команди, їх інвесторів та ранніх клієнтів — хоча швидкість виконання також є критичною. Новачок добре підійде для пошуку інвесторів, що підтримують, та споживачів, які першими впроваджують, які цінують довгострокове бачення та потенціал. Але стартапу також потрібно рухатись швидко, щоб продемонструвати, що прогрес, навіть невеликими кроками, що йдуть один за одним, щоб більша аудиторія почала бачити прогрес і обіцянку.

Для цього дотримуйтесь свого довгострокового бачення, не виходьте з колії або не потрапляйте в бокові шоу. Для ефективного та швидкого руху вам потрібен лазерний фокус. Але отримайте свою першу версію перед багатьма клієнтами і зверніть увагу на те, що вони вам говорять. Намалюйте картину того, куди ви йдете, і подивіться, як вони реагують. Уважно слухайте підказки щодо дрібних впливових речей, які ви можете швидко зробити, щоб вирішити невеликі больові точки та продемонструвати потенціал своєї платформи, одночасно просуваючись до свого довгострокового бачення.

Спочатку ця публікація була опублікована за адресою https://www.linkedin.com/pulse/platforms-progress-philip-brittan/.

Philip Brittan люб’язно дозволив нам перекласти і опублікувати цю статтю.

--

--

Andrew Sheludenkov
Temy.co Ukraine

Temy.co is a software development house based in Ukraine. Feel free to use our expertise in e-commerce, PropTech, SmartHome and IoT