Як правильно зробити краудфандингове фінансування

Наші перші заходи щодо краудфандингу за участю в акціях — це скромний успіх, але виконайте ці кроки та зробіть свій грізний виграш …

Andrew Sheludenkov
Temy.co Ukraine
4 min readOct 16, 2020

--

Близько року тому моя компанія Stepstone Art Resources придбала See.me, провідну спільноту художників та фотографів. Ми з командою в минулому березні (2018 р.) Відновили роботу з цілеспрямованою ринковою моделлю, що керується членством. Що стосується оперативної сторони, то рік мав приголомшливий успіх. Ми організували сім виставок (нещодавно @ Scope протягом тижня Art Basel Miami) і підписали понад 1700 художників, отримавши права на понад 12000 зображень цього року. Проте, як і більшості молодих компаній, нам потрібен певний капітал для належного використання. Ми впродовж усього року завантажувались і дуже ефективно управляли своїми витратами за допомогою дисциплінованої структури витрат. Фінансування надходило від засновників, деякого ангельського капіталу та внутрішнього грошового потоку. Щоб підвищити обізнаність та трохи капіталу, ми вирішили продовжувати Reg CF, пропонуючи через Democracy VC спільне підприємство Microventures та Indiegogo. Це наша історія.

Трохи ділової довідки про See.me та чому ми були правильними для Reg CF

Найбільшою проблемою для амбітних художників, що розвиваються, є здобуття визнання за їхні роботи, відгуки справжніх колекціонерів та ентузіастів і, зрештою, заробіток на своєму мистецтві. Ми розробили конкурентний процес, який допомагає досягти цих цілей, генерує видатний контент (цифрові зображення разом із великим маркетинговим забезпеченням наших подій) та стимулює значний рух грошових коштів. Це працює шляхом проведення конкурсних виставок, які відповідають вже існуючим подіям, таким як Art Basel Miami.

Ці події для художників дуже дорогі, і їм важко потрапити в галереї. Будучи частиною See.me, вони можуть змагатися за якість своєї роботи та отримувати доступ до вкрай бажаного етапу.

Усі твори мистецтва оцінюються та курируються висококваліфікованими експертами з мистецтва. Це підтвердження є цінним для художників і забезпечує своєрідну «печатку схвалення» для майбутніх колекціонерів. Загалом процес є масштабованим і легко зрозумілим як бізнес:

Конкурсні виставки -> Членство в художниках -> Кількість зображень / поданих робіт = $$ від членства та продажів мистецтва

Процес Reg CF є економічно вигідним, але ви повинні бути добре організованими та підготовленими до належної перевірки

На щастя, наша команда має сильний фінансовий менеджмент і була добре підготовлена до належної перевірки. Це важливо, оскільки процес нагадує міні-IPO, і ваша компанія повинна бути підготовлена з фінансовою звітністю, банківською випискою, підтвердженою таблицею обмежень тощо. Кожна пропозиція (перед тим, як виходити в ефір) повинна мати підпис від незалежного юрисконсульта та аудитора. Але тоді як на звичайному приватному ринку пропоновані кошти можуть коштувати від 50 000 до 100 000 доларів, тут це можна зробити приблизно за 10 000 доларів, отже, доступною для невеликої компанії.

Це все в маркетингу

По суті, процес Reg CF найкраще підходить для компаній, які вже впровадили дітей та шалених фанатів. Не залежать від платформи (тобто Seedinvest), щоб збирати гроші за вас. Це відрізняється від звичайної пропозиції Kickstarter або Indiegogo, оскільки ви не купуєте продукт попередньо, а купуєте власний капітал або борг у компанії, але генерування галасу та вірусності є ключовим фактором.

Добре керуйте своїм вікном =розробляйте 120-денний ігровий план

Частина трансляції більшості кампаній Reg CF триває 60 днів, тому конкретний маркетинговий (включаючи соціальний) план на цьому етапі є критичним, але вам також потрібно мати дуже добре організований план протягом 60 днів до цього моменту. Ретроспективно, я думаю, що ми могли б зробити краще за цей рахунок. Ось один можливий календар виконання:

t-60: попрацюйте над формою С, зареєструйтесь у Едгара та дотримуйтесь усіх вказівок платформи Reg CF (тобто Microventures, Seedinvest тощо); призначити одну особу для управління інформацією про компанію та процесом перегляду

т-30: сценарій та відеофільм; проведіть дослідження найбільш ефективних відео та рекламних тактик для вашої кампанії

Запуск: важливо не продавати свою пропозицію заздалегідь, перш ніж вона з’явиться в реальному часі, або ви зможете скомпрометувати її. Однак ви хочете, щоб у вас був справжній список друзів, сім’ї та прихильників, як тільки пропозиція потрапить.

Методично керуйте обізнаністю та розвивайте підтримку протягом кампанії, регулярно оновлюючи та публікуючи публікації в соціальних мережах.

Фініш сильний

У повному розкритті саме тому ми хочемо поділитися цією публікацією. Наша кампанія вже перевищила мінімальну мету. Це поряд з деякими захоплюючими подіями на робочих позиціях See.me для сильного 2019 року, але у нас залишився час і ми закінчимо годинник! Поділившись своїм досвідом, ми сподіваємось допомогти іншим уникнути деяких підводних каменів і розглядати цей шлях як альтернативу традиційним джерелам капіталу. Це також дуже весело і спосіб для звичайних людей отримати маленький фрагмент вашого майбутнього успіху. Яскраві та нескінченні горизонти чекають …

Спочатку ця публікація була опублікована за адресою https://www.linkedin.com/pulse/how-do-equity-crowdfunding-right-brendan-burns/.

Brendan Burns люб’язно дозволив нам перекласти і опублікувати цю статтю.

--

--

Andrew Sheludenkov
Temy.co Ukraine

Temy.co is a software development house based in Ukraine. Feel free to use our expertise in e-commerce, PropTech, SmartHome and IoT