Dormeo

A termékkeresési szempontok szerepe

Termék

A Dormeo egy matracokkal és alvással kapcsolatos termékeket árusító webshop.

Üzleti igény

Azzal keresett meg minket a Dormeo csapata, hogy gyűjtsünk felhasználói visszajelzéseket a honlapjukról, és fogalmazzunk meg jobbító javaslatokat a és checkout folyamatukra és az oldal egészére vonatkozóan.

Módszertan

Elsőként a matracválasztási folyamat feltárását tartottuk fontosnak, ezért a kutatás első fázisában a legutóbbi matracuk vásárlásáról és a kiválasztási szempontokról kérdeztük a felhasználókat. A második fázisban olyan párokkal készítettünk interjúkat, akik a közelmúltban közösen vásároltak matracot. A kutatás utolsó fázisában személyes interjúk során tártuk fel a webshop felhasználói élményét, a kiválasztási és a vásárlási folyamatot.

A kutatás eredményei

Miután feltártuk a matrackeresés főbb szempontjait kiderült, hogy a Dormeo oldala ezek egy részét nem teszi kereshetővé.

További problémát jelentett az is, hogy néhány, az oldalon használt fogalom (pl. komfortzóna, ecocell) ismeretlen a felhasználók számára.

Javaslatok

A Dormeo számára egy design draftot adtunk arra vonatkozóan, hogyan nézzen ki a keresés, és milyen szűrőfeltételek jelenjenek meg, amelyek eddig nem voltak elérhetők a weboldalon (pl. méret). A draft a szakzsargon magyarázatára vonatkozóan is tartalmazott megoldási javaslatokat.

A Dormeo csapata a checkout folyamatban sejtette az oldal legfőbb hiányosságát. A kutatás azonban bebizonyította, hogy esetükben a keresés és a szűrőfeltételek hiányosságai eredményezhetik a nagyobb lemorzsolódást, így első körben ezek javítására érdemes koncentrálni.


Élményszerű digitális felületek és kiszolgálási folyamatok létrehozásában segítjük ügyfeleinket. Ez a Testbirds.

További esettanulmányaink →