All-you-can-read.

Estat: afamada

Tens tanta gana quan entres a la Powell’s. L’estómac dins un forat. Els forats sempre estan afamats. La fam només passa quan empasses. Paraules com carbasses. Suposes que saciar-te és fàcil en aquell bufet lliure. I quan dius lliure vols dir llibre. Un all-you-can-eat que és un all-you-can-read.

Tenen dos milions de llibresa la Powell’s. No és un número exagerat. Ho diu el seu menú i també el seu empleat, ulls despentinats, que t’explica que cada dia compren 3000 llibres usats. I dibuixa cercles espàstics amb les mans. Et mareges una mica i dius que te’n vas.

Bramen els budells i tens 6300 metres quadrats per fer-los callar. Comences tastant Carvers i Lethems i una mica d’Olivia Laing. El plat fort el fas a la secció d’Small Press, una manera gentil de parlar d’editorials que no fan prou diners. Aquest prou no saps qui el diu. Suposes que les corporacions, el plurar majestàtic de l’enemic literari. Per contrarestar-lo, t’omples la boca de indie-publishers.

Tens una editorial preferida que t’agrada molt llepar. Es diu Future Tense Books i és d’allà. Menjar els seus llibres a Barcelona vol dir pagar molt i esperar tant. Ara, en canvi, els pots tocar, paladejar, endrapar. Els de Future Tense Books tenen llibres-llibres i tenen llibres-chapbooks. T’entusiasmen tant els chapbooks. Podries viure només llegint chapbooks. I quan dius llegint vols dir devorant. Voldries viure només publicant chapbooks. I quan dius publicant vols dir vomitant. Et preguntes si a Barcelona algú llegeix chapbooks. No saps ni com es tradueix chapbook. Llibre esquerdat? Paraules grapades? Pamflet de prosa?

La prosa et fa pensar en els postres. Tries un tros de dick de la Chris Kraus i l’engoleixes fins que fa mal però et descordes un botó i et forces a empassar. I si el diafragma es belluga, el fas reposar. Perquè feia tretze mesos que vivies anorèctica a Barcelona. I ara, a Portland, finalment greix i llard.

One clap, two clap, three clap, forty?

By clapping more or less, you can signal to us which stories really stand out.