40 ημέρες Crowdpolicy innovation integrator από απόσταση

Μένουμε Ασφαλείς & Δημιουργικοί. Προχωράμε.

Οι επιχειρήσεις στον χώρο της τεχνολογίας και της ψηφιακής καινοτομίας έχουμε τα μέσα και την τεχνογνωσία να δημιουργήσουμε μεθοδολογίες και εφαρμογές για τη νέα πραγματικότητα, να βοηθήσουμε την ελληνική οικονομία και κοινωνία και τις επιχειρήσεις να προσαρμοστούν. Να εκπαιδεύσουμε και να υποστηρίξουμε στην χρήση εργαλείων και της τεχνολογίας. Να ενθαρρύνουμε, να εμπνεύσουμε όσους περισσότερους μπορούμε και να βγούμε πιο δυνατοί.

Στην Crowdpolicy υλοποιούμε τεχνολογία, ψηφιακές πλατφόρμες και χτίζουμε μια ανοιχτή κοινότητα συνεργασίας και γνώσης.

Ως “innovation integrator” ενσωματώνουμε την καινοτομία, στην πράξη, με τρόπο ουσιαστικό και με αποτελέσματα για όλους. Η προσπάθεια πραγματοποιείται μέσα από δράσεις των business units της εταιρείας Crowdpolicy:

 • Govtech — Crowdapps για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες και δράσεις στη δημόσια διοίκηση και στις πόλεις μας.
 • Open innovation για καινοτομία και επιχειρηματικότητα, έχοντας υποστηρίξει τα τελευταία 5 χρόνια ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας από τουλάχιστον 500 ομάδες — startups και περισσότερους από 3500 προγραμματιστές.
 • Fintech Open finance και της πλατφόρμας FintelioX για τις enterprise εφαρμογές και υπηρεσίες υποστήριξης με χρήση τεχνολογιών αιχμής γύρω από SDK, APIs, Open Data.
 • Enterprise software μέσω mobile υπηρεσιών, της πλατφόρμας ψηφιακών βοηθών (chatbots) botakis.com της Crowdpolicy και τις υπηρεσίες service support centers & customer care.

Σε όλο αυτό το διάστημα καθιερωσαμε, την εργασία από απόσταση. Αξιοποιήσαμε συνεργατικά εργαλεία, επιχειρησιακές επιλογές που έχουμε εφαρμόσει εδώ και χρόνια στην Crowdpolicy, προκειμένου να μπορούμε να δουλεύουμε απομακρυσμένα, χωρίς γεωγραφικούς και χωρικούς περιορισμούς. Τον Μάρτιο δημοσιεύσαμε προτεινόμενα εργαλεία για απομακρυσμένη εργασία, για να βοηθήσουμε οργανισμούς και εταιρείες να προσαρμοστούν γρήγορα στην νέα πραγματικότητα. Δείτε το σχετικό άρθρο εδώ.

Διαμορφώσαμε νέα εργαλεία, προσαρμόσαμε υφιστάμενες μεθοδολογίες agile development, governance, υποστήριξης πελατών και customer care που θα μείνουν. Υποστηρίζουμε σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο σημαντικές δράσεις καινοτομίας και υλοποίησης εφαρμογών για την πανδημία, διαθέσαμε δωρεάν ψηφιακές πλατφόρμες που προωθούν τις απομακρυσμένες συναλλαγές για τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα κ.α

Είμαστε περήφανοι που από την πλευρά μας είμαστε μέρος της συνολικής προσπάθειας της κοινωνίας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της πανδημίας. Και της προσαρμογής στη νέα πραγματικότητα.

Μοιραζόμαστε εμπειρίες για το πώς θα αντιμετωπίσουμε μαζί τις προκλήσεις, τις ανάγκες για τον ψηφιακό μετασχηματισμό που αποτελεί πλέον την βασική προτεραιότητα σε όλους τους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Μοιραζόμαστε τις ιδέες μας και μεθοδολογίες για γρήγορες νίκες και παράλληλα στρατηγικές λύσεις στους τομείς που δραστηριοποιούμαστε.

Ψηφιακή Διακυβέρνηση #Govtech — Η ευκαιρία για τις πόλεις που ζούμε

 • Ενεργοποιήσαμε δωρεάν το κέντρο υπηρεσιών και ηλεκτρονικών αιτημάτων για όλους τους δημόσιους φορείς και την τοπική αυτοδιοίκηση. Οι δημόσιοι φορείς μπορούν να λαμβάνουν πλήρως ηλεκτρονικά αιτήματα από πολίτες και επιχειρήσεις, να τα διεκπεραιώνουν και να τα επιστρέφουν στην ψηφιακή θυρίδα των πολιτών. Έτσι, δεν απαιτείται η φυσική παρουσία και τα αιτήματα διεκπεραιώνονται από απόσταση. Η υπηρεσία παρέχεται σαν εφαρμογή μέσω διαδικτύου, αλλά και σαν εφαρμογή (mobile app) για κινητές συσκευές (smartphone, tablets) με λειτουργικό Google Android & Apple iOS. Περισσότερα εδώ.
 • Παραδώσαμε 2 e-Gov portal για τους Δήμους Χαϊδαρίου και Δυτικής Λέσβου. Σε εξέλιξη είναι η τελική παράδοση άλλων 5 e-Gov portal ψηφιακών υποδομών ηλεκτρονικών υπηρεσιων καθώς και 5 εφαρμογών ηλεκτρονικών αιτημάτων.
 • Συνεχίσαμε την υλοποίηση του προγράμματος παροχής ασύρματης δικτύωσης WiFi4EU της Ευρωπαϊκής Ένωσης για Δήμους της χώρας μας. Ήδη λειτουργούν πάνω από 15 δίκτυα WiFi4EU τα οποία έχουν υλοποιηθεί απο την Crowdpolicy και το διάστημα αυτό ολοκληρώθηκε η υλοποίηση άλλων 6, ενώ βρίσκονται σε υλοποίηση πάνω από 10 ακόμα. Περισσότερα εδώ.
 • Σε μικρό αγροτικό Δήμο της χώρας. Το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθεί ηλεκτρονική πλατφόρμα προσφοράς-ζήτησης εργασίας (matchmaking) και ανοικτών δεδομένων για τη δημοσίευση αναγκών και αναζήτηση εργατικού δυναμικού στην αγροτική παραγωγή. Η πλατφόρμα διαμορφώθηκε μέσα από online συναντήσεις και σε συνεργασία με το Δήμο, αγρότες και συλλογικούς φορείς. Συγκινητικό να είμαστε μέρος της όλης διαδικασίας, να μοιραζόμαστε την όρεξη, την αξία και το άγχος να αποδώσει η τεχνολογία στην πράξη.
 • Στελέχη μικρών και μεγάλων Δήμων σε όλη την Ελλάδα χρησιμοποιούν αποδοτικά την τεχνολογία — απαντούν σε μηνύματα και διαχειρίζονται αιτήματα πολιτών έως τα μεσάνυχτα μέσα από την πλατφόρμα service support center - city agent της Crowdpolicy.
 • Εμπλουτίσαμε τις εφαρμογές hello.crowdapps.net για να υποστηρίζουν τους Δήμους να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της πανδημίας.
 • Δικτυώνουμε και υποστηρίζουμε τους Δήμους με χρηματοδοτικά εργαλεία από την ΕΕ και διεθνείς φορείς. Περισσότερα εδώ.

Μαζί με το οικοσύστημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας

 • Ολοκληρώθηκε η επιλογή startup εταιρειών για τον 2ο κύκλο του Visa Innovation Program που υποστηρίζεται από την Crowdpolicy. Αφορά την συνεργατική πλατφόρμα, όπου startups στον χώρο των financial technologies (fintech) συνεργάζονται για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της αγοράς μέσω καινοτόμων μοντέλων που στοχεύουν να αλλάξουν τον τρόπο που γίνονται οι πληρωμές και οι ηλεκτρονικές συναλλαγές. Περισσότερα εδώ.

Υπάρχει ελπίδα για τη δυναμική του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας & τεχνολογίας.

 • Στις 2–5 Απριλίου 2020 ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία ο 1ος κύκλος του απομακρυσμένου μαραθωνίου καινοτομίας για την αντιμετώπιση της πανδημίας Antivirus Crowdhackathon. Είναι ο 1ος μαραθώνιος καινοτομίας στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των συνεπειών του COVID-19 καθώς και ο 1ος απομακρυσμένος μαραθώνιος, καθώς τρέχει εξ΄ολοκλήρου με ψηφιακά εργαλεία, απομακρυσμένα. Συμμετείχαν πάνω από 70 ομάδες και παρουσιάστηκαν 26 εφαρμογές. Μπορείτε να τις δείτε εδώ. Προς τα τέλη Μαΐου θα τρέξει ο 2ος κύκλος.
 • Υποστηρίζουμε ως εθνικο σημείο επαφής και οργάνωσης τον Πανευρωπαϊκό Μαραθώνιο Καινοτομίας #EUvsVirus Hackathon. Η Ελλάδα τερμάτισε στην 8η θέση μετά την λήξη των συμμετοχών με πάνω από 670 διαγωνιζόμενους, από τους συνολικά 20.000+ διαγωνιζόμενους από 50 χώρες της Ευρώπης και όχι μόνο. Μεταξύ των νικητών υπάρχουν και ελληνικές συμμετοχές. Περισσότερα εδώ.
 • Ξεκινήσαμε την κοινότητα ανοιχτής καινοτομίας στο Viber, ώστε όλοι να έχουν πρόσβαση. Συνδεθείτε εδώ.

Η τεχνητή νοημοσύνη μέσα από τις υπηρεσίες enterprise chatbots botakis.com

Αξιοποιώντας την ενοποιημένη πλατφόρμα ψηφιακών βοηθών (digital agents — chatbots) και υποστήριξης Πελατών (customer care) δώσαμε λύσεις σε περιπτώσεις αναγκών για άμεση ενημέρωση πολιτών και χρηστών ηλεκτρονικών υπηρεσιών. Όλες οι υπηρεσίες είναι διαθέσιμες μέσα από messenger, web widget και viber.

 • Ενεργοποιήσαμε 5 ψηφιακούς βοηθούς (chatbots) για Δήμους της χώρας μας και την Περιφέρεια Αττικής.
 • Ο Ψηφιακός Βοηθός της Περιφέρειας Αττικής (attica bot) παρέχει με εύκολο και απλό τρόπο πληροφορίες και ενημέρωση για την Περιφέρεια Αττικής και τις υπηρεσίες της και παράλληλα δίνει χρήσιμες πληροφορίες και ενημέρωση σχετικά με τον COVID-19. Περισσότερα εδώ. Μιλήστε του εδώ https://www.messenger.com/t/atticabot .
 • Σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση enterprise έκδοση chatbot για 2 μεγάλους οργανισμούς στον χώρο των δικτύων υποδομών (utilities).

FintelioX — Fintech λύσεις και εργαλεία για τον ψηφιακό μετασχηματισμό

To FintelioX είναι η πρώτη ολοκληρωμένη σουίτα enterprise λύσεων και υπηρεσιών στον χώρο των χρηματοοικονομικών τεχνολογιών (Fintech) και open finance στην Ελλάδα. Η ανάγκη σήμερα για ηλεκτρονικές υπηρεσίες και απομακρυσμένες συναλλαγές είναι μεγαλύτερη από ποτέ (π.χ εγγραφή νέων πελατών (onboarding), ηλεκτρονικές πληρωμές, πρόσβαση σε δεδομένα μεταξύ διαφορετικών οργανισμών με ασφάλεια κ.α).

Το διάστημα αυτό:

 • Βρίσκονται σε εξέλιξη 2 έργα υλοποίησης στρατηγικής Open Banking στην Ελλάδα και Κύπρο για Ιδρύματα Ηλεκτρονικού Χρήματος.
 • 2 πλατφόρμες crowdfunding είναι σε εξέλιξη. Η μία αφορά την πλατφόρμα Social Crowdfunding για την Τράπεζα Credins στην Αλβανία με την ονομασία smile.
 • Ολοκληρώθηκε η υλοποίηση της εφαρμογής social distancing και ticketing για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
 • Συνεχίστηκε απρόσκοπτα η υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου INFINITECH που χρηματοδοτείται από την Ε.Ε. μέσω του προγράμματος Horizon 2020 και είναι μια κοινή προσπάθεια 48 εταιρειών τεχνολογίας, fintech και ερευνητικών ινστιτούτων από όλη την Ευρώπη, για την αξιοποίηση disrupting τεχνολογιών BigData / IoT / AI και την υλοποίηση καινοτόμων πιλοτικών εφαρμογών στο χώρο των fintech και insurtech. Περισσότερα εδώ και στο https://www.infinitech-h2020.eu/.

Περισσότερες Πληροφορίες: www.crowdpolicy.com

Get the Medium app

A button that says 'Download on the App Store', and if clicked it will lead you to the iOS App store
A button that says 'Get it on, Google Play', and if clicked it will lead you to the Google Play store
Depy Douros

Depy Douros

Operations Manager @Crowdpolicy

More from Medium

Coming Soon:

⚡️BigTurn Summary

Update Feb.15, 2022