Aξίζει να επιμένουμε. Nαι

Tα crowdhackathon, το blockchain, o Aλέξης και ο Νικόλας Καραδήμος.

Το προηγούμενο Σάββατο είχα την τιμή να συμμετέχω με ομιλία σε εκδήλωση που οργανώθηκε από το Mindspace Πάτρας. Βασικό θέμα της, ήταν νέα ψηφιακή οικονομία, το #fintech, και το impact των τεχνολογιών blockchain . [Δείτε εδώ την εκδήλωση & τη δική μου ομιλία].

Εκεί συνάντησαμε και την ομάδα ehosp. Η ομάδα έχει συμμετάσχει σε δύο crowdhackathon (#insurance) με εφαρμογές που κάνουν disrupt τον χώρο της υγείας και των ασφαλειών, αξιοποιώντας τεχνολογίες blockchain. Βραβεύθηκαν για την τεχνολογική και επιχειρησιακή καινοτομία των εφαρμογών που παρουσίασαν. Συνεχίζουν και δουλεύουν με την εφαρμογή και την ιδέα τους μετά το Crowdhackathon! Είναι μια επιβράβευση του θεσμού. Τεκμηριώνει ότι αυτό που κάνουμε έχει αξία. Η προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων (100δες στελέχη που συμμετέχουν ως μέντορες, εθελοντές κλπ) επιβραβεύεται.

Η ομάδα αξιοποιεί τυα χρήματα του βραβείου για να καλύψει κόστη όπως την σύσταση εταιρείας, τη συνέχεια και ολοκλήρωση της αρχικής τους ιδέας και άλλα ‘μικρά’.. αλλά σημαντικά πράγματα όπως η έκδοση business cards και προωθητικού υλικού :)

To eHOSP

Το eHOSP προσφέρει σε Γιατρούς, Νοσοκομεία και Ασφαλιστικές εταιρείες μια ολοκληρωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα με εργαλεία και υπηρεσίες για την καλύτερη διαχείριση και αξιοποίηση ηλεκτρονικού φακέλου υγείας, με σκοπό κυρίως τη μείωση των διαχειριστικών εξόδων. Η πλατφόρμα του eHOSP απαρτίζεται από τρια βασικά κομμάτια: ένα σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών καρτών υγείας NFC, μια ηλεκτρονική πλατφόρμα Blockchain και μια πλατφόρμα Cloud υπηρεσιών, η οποία αποτελεί και τον κορμό του συνολικού συστήματος

Βασικό δομικό συστατικό της προσέγγισης της ehosp είναι οι τεχνολογίες blockchain για την ασφαλή διαχείριση ιατρικών δεδομένων και φακέλου.

Ο γιατρός κάνει τη διάγνωση και συμπληρώνει τα συμπεράσματα του μέσω της online web πλατφόρμας. Τα δεδομένα μετά κρυπτογραφούνται και αποθηκεύονται σε ασφαλή χώρο ενώ παράλληλα υπολογίζεται από τα δεδομένα αυτά, ένα μοναδικό ψηφιακό αποτύπωμα το οποίο αποθηκεύται στο Blockchain και χρησιμοποιείται για να πιστοποιηθεί οτι τα δεδομένα δεν έχουν πειραχτεί.

Επίσης ο ασφαλιστής μπορεί άμεσα να ειδοποιηθεί από τη χρησιμοποίηση της ηλεκτρονικής κάρτας και να εκκινήσει τις ασφαλιστικές διαδικασίες, μπορεί να συλλέξει πολύ πιο γρήγορα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ενώ έχει πρόσβαση μόνο στα οικονομικά στοιχεία του ιατρικού ιστορικού.

Μάθε πληροφορίες για την εξέλιξη της ομάδας εδώ https://ehosp.gr

Τα Crowdhackathon

Tα ξεκινήσαμε το 2015. Με όραμα να δικτυώσουμε και να αναδείξουμε ένα δημιουργικό μέρος της κοινωνίας. Τους νέους και ευρύτερα..:) που ελέγχουν την τεχνολογία, έχουν ιδέες και μπορούν να φτιάχνουν καινοτόμες εφαρμογές.

Σε 2 μέρες ( διάρκεια του κάθε crowdhackathon) συνεργαζόμαστε, μαθαίνουμε όλοι.

To Crowdhackathon είναι μια ανοικτή διαδικασία. Είναι βασικός όρος όλων των Crowdhackathon ότι τo σύνολο των εφαρμογών και επιμέρους στοιχείων όπως κώδικα, υλικού, μακετών, σχεδίων που θα παραχθεί στο πλαίσιο του crowdhackathon θα είναι διαθέσιμο σε δημόσια προσβάσιμη διαδικτυακή σελίδα ή/και αποθετήριο κώδικα (github ή αντίστοιχο) με την άδεια (CC BY-SA 4.0).

Η ανοιχτή δημοσίευση του υλικού των εφαρμογών ενισχύει τις συνεργασίες ενδιαφερόμενων με τους δημιουργούς και αυξάνει τις δυνατότητες και πιθανότητες περαιτέρω συνεργασιών και δημιουργεί κλίμα εμπιστοσύνης, αφού το πλαίσιο είναι από την αρχή γνωστό σε όλους. Mέσα από τα crowdhackathon Έχει σχηματιστεί ένα σημαντικό ανθρώπινο δίκτυο από 2000 developers, mentors, στελέχη οργανισμών που συνεργάζονται!

Ενημερώσου για όλα τα Crowdhackathon.com και τα αποτελέσματά τους εδώ http://crowdhackathon.com/

Mην το χάνεις ευκαιρίες. Έλα στο crowdhackathon smartcity 2

Για παράδειγμα οι πόλεις που μένουμε. Είναι ένα τεράστιο πεδίο επιχειρηματικής δραστηριοποίησης. Η αγορά καινοτομίας — πληρηφορικής και λύσεων στον τομέα των έξυπνων πόλεων είναι επιπέδου trillion $. Από την άλλη μια εφαρμογή και μια ιδέα μπορεί να κάνει την πόλη μας καλύτερη.

Το City Challenge crowdhackathon #smartcity 2 θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Ιουνίου έως τη 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Στο Μαραθώνιο θα αναπτυχθούν πιλοτικές υπηρεσίες και εφαρμογές που λύνουν προβλήματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και υποστηρίζουν την τοπική και εθνική ανάπτυξη μέσω των νέων τεχνολογιών. Στο πλαίσιο του Μαραθωνίου θα διοργανωθούν ειδικές δράσεις όπως ο μαθητικός διαγωνισμός καινοτομίας και τοπικά εργαστήρια citylabsσε 16 πόλεις της Ελλάδας.

Δήλωσε συμμετοχή σε όλες τις δράσεις και στον μαραθώνιο ανάπτυξης εφαρμογών. Μάθε περισσότερα εδώ http://crowdhackathon.com/smartcity2/

Τι άλλο να διαβάσω