Διάκριση της πιλοτικής ψηφιακής κάρτας πολίτη City on pass για το Δήμο Ηρακλείου

Depy Douros
The crowdpolicy collection
2 min readJan 20

--

Με Bronze Βραβείο διακρίθηκε ο Δήμος Ηρακλείου για την υλοποίηση της πιλοτικής έκδοσης της άυλης ψηφιακής κάρτας City On Pass στα Best City Awards 2023 που πραγματοποιήθηκαν στις 16 Ιανουαρίου 2023 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Ο Δήμος Ηρακλείου, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy, προχώρησε στην υλοποίηση της 1ης δωρεάν ψηφιακής κάρτας, με την οποία ο δημότης θα αποκτά και θα αξιοποιεί δικαιώματα, προνόμια και ευκαιρίες.

To City on pass, θα αποτελεί το μέσο για την άμεση και εύκολη πρόσβαση και χρήση εγκαταστάσεων και υπηρεσιών που του προσφέρει ο Δήμος καθώς και την αξιοποίηση δυνατοτήτων ενημέρωσης, προβολής και προσφορών των τοπικών επιχειρήσεων. Η πρώτη ψηφιακή κάρτα δημότη αποτελεί χρήσιμο εργαλείο που επιτελεί σημαντικό ρόλο στη διασφάλιση της ισότιμης πρόσβασης των πολιτών στις νέες υπηρεσίες και υποδομές του Δήμου, συμβάλλοντας στη βιώσιμη αστική διαβίωση και θα λειτουργήσει ως υποδομή για μελλοντικές δράσεις όπως η χρήση των δημόσιων συγκοινωνιών και άλλων βιώσιμων τρόπων μεταφοράς, π.χ ηλεκτρικά οχήματα κ.α. Άλλες χρήσεις θα συνδέονται με την προώθηση του αθλητισμού και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων καθώς και επιβράβευσης για την συμμετοχή των πολιτών σε δράσεις για τα αδεσποτα ή την υποστήριξη δράσεων για την προστασία περιβάλλοντος.

Παράλληλα η κάρτα του Δημότη — City On Pass, θα προσφέρει μια ολοκληρωμένη λύση Ψηφιακού Μετασχηματισμού και αξιοποίησης δυνατοτήτων Έξυπνης Πόλης. Η βασική στόχευση είναι να ενισχύει την τοπική αγορά, και να συνδέει αμφίδρομα τον πολίτη με τον Δήμο Ηρακλείου, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για να απολαμβάνει προνόμια και προσωποποιημένες υπηρεσίες εύκολα και γρήγορα, χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις. Η εφαρμογή “City On Pass Δήμου Ηρακλείου” θα είναι προσβάσιμη από όλους τους πολίτες μέσω διαδικτύου, καθώς και μέσω της εφαρμογής για iPhone και Android ενώ θα υπάρχει πρόβλεψη ώστε παράλληλα, να παρέχεται και σε φυσική μορφή.

Ο σχεδιασμός της ψηφιακής κάρτας και η συγκεκριμένη διάκριση αποτελεί άλλη μία απόδειξη του στρατηγικού σχεδιασμού του Δήμου για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και την τοπική ανάπτυξη και συνδέεται με τις πολιτικές και πρωτοβουλίες οι οποίες συντονίζονται από την Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μαρίας Καναβάκη. Στα μέσα Φεβρουαρίου η ψηφιακή κάρτα θα παρουσιαστεί σε ανοικτή εκδήλωση στις επιχειρήσεις καθώς και σε συλλογικούς φορείς προκειμένου να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες για την προώθηση και υποστήριξη της τοπικής οικονομίας και την ενημέρωση των δημοτών.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βραβεία, καθώς και φωτογραφίες της Τελετής Απονομής των βραβείων μπορείτε να βρείτε στο https://www.bestcityawards.gr/.

--

--

Depy Douros
The crowdpolicy collection

Operations Manager @Crowdpolicy