Crowdpolicy 2018: Ένας χρόνος γεμάτος καινοτομία και ψηφιακές εφαρμογές

Depy Douros
The crowdpolicy collection
13 min readDec 19, 2018

Στην εκπνοή του 2018 σημειώνουμε τις βασικές στιγμές που ζήσαμε ως ομάδα τη χρονιά που πέρασε, συμπληρώνοντας ταυτόχρονα τον 6ο χρόνο λειτουργίας μας.

To 2018 στην Crowdpolicy διοργανώσαμε 5 μαραθώνιους καινοτομίας crowdhackathons, στα οποία συμμετείχαν πάνω από 200 ομάδες προγραμματιστών και πάνω από 2000 συμμετέχοντες. Ολοκληρώσαμε με μεγάλη επιτυχία τον 2ο κύκλο του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης της Εθνικής Τράπεζας befinnovative και ξεκινήσαμε το εργαστήριο καινοτομίας του Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Switch_On καθώς και το εργαστήριο καινοτομίας για τις έξυπνες πόλεις της ΚΕΔΕ City Challenge Innovation Lab.

Επιπλέον υλοποιήσαμε έργα για ψηφιακές εφαρμογές fintech και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης civictech όπως chatbots, πλατφόρμες crowdfunding, open banking API sandbox, social wifi, crowdapps και άλλες και παράλληλα ξεκινήσαμε την ανάπτυξη νέων εφαρμογών καθώς και εφαρμογών με τεχνολογία blockchain.

Με την ευκαιρία αυτή, θέλουμε όλοι στην Crowdpolicy να σας ευχηθούμε Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία και καινοτομία για το 2019.

Ορόσημο του 2018 αποτέλεσε η αλλαγή γραφείων της εταιρίας. Τον Οκτώβριο μεταφερθήκαμε σε νέα μεγαλύτερα και καλύτερα γραφεία στο Μοσχάτο.

Ακολουθούν συνοπτικά κάποια από τις στιγμές μας για το Open Innovation, fintech και civitech καθώς και προγραμματισμός για το 2019.

Crowdpolicy Open Innovation

5 Crowdhackathons, 16 Citylabs, 18 πόλεις, μία τεράστια ψηφιακή εμπειρία.

Το Crowdhackathon είναι μία δράση ανοιχτής καινοτομίας. Συμμμετέχουν νέοι, προγραμματιστές, designers, αναλυτές και κάθε ενδιαφερόμενος που έχει ιδέες και προτάσεις για να λύσει πρακτικά προβλήματα ή να φτιάξει ένα πιλοτικό καινοτόμο προϊόν ή υπηρεσία.

KPMG Hackathon Cy insurtech — 26–28 Ιανουαρίου 2018 @KPMG HQ

Στις 26, 27 και 28 Ιανουαρίου 2018 ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος μαραθώνιος καινοτομίας Cy #insurtech με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products — MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης(#insurtech).*

Συνολικά συμμετείχαν 15 ομάδες με πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές που κάλυψαν θέματα όπως machine learning and data analytics, blockchain, insurance marketplaces, νέα ασφαλιστικά προϊόντα γύρω από το #insurtech κ.α.

Cyta Smartcity Crowdhackathon — 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018 @Cyta HQ

Στις 23, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2018 διοργανώθηκε για πρώτη φορά, στα Κεντρικά Γραφεία της Cyta στην Κύπρο, ο τριήμερος μαραθώνιος καινοτομίας Cyta Smartcity Crowdhackathon με θέμα την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών στον τομέα των έξυπνων πόλεων.

Συνολικά στο Cyta Smartcity Crowdhackathon συμμετείχαν 15 ομάδες με πολύ ενδιαφέρουσες εφαρμογές που κάλυψαν θέματα όπως διαφάνεια, parking, τεχνολογίες Internet of Things, blockchain, Civic Policies, νέα τεχνολογικά προϊόντα γύρω από το #smartcities κ.ά.

City Challenge Crowdhackathon #smartcity2–28, 29, 30 Ιουνίου και 1 Ιουλίου 2018 @Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Ξεπερνώντας κάθε προσδοκία ολοκληρώθηκε με την τελετή βράβευσης την 1η Ιουλίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ο 2ος Μαραθώνιος Καινοτομίας της ΚΕΔΕ.

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν από τον Απρίλιο έως και τον Ιουνίου του 2018 16 τοπικά εργαστήρια — CityLabs, από τα οποία 43 ομάδες σε σύνολο προκρίθηκαν στην Αθήνα και στο Μαραθώνιο Καινοτομίας της ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2.

Στον Μαραθώνιο τερμάτισαν 77 από τις 128 ομάδες που ξεκίνησαν και παρουσίασαν τις εφαρμογές τους την Κυριακή από τη 13:00 έως τις 20:00 σε 4-λεπτα pitches. Στον Μαθητικό Διαγωνισμό παρουσίασαν 35 ομάδες από τις 80 που προκρίθηκαν.

Οι εφαρμογές περιελάμβαναν μεγάλη θεματολογία για τις έξυπνες πόλεις, όπως τουριστικούς οδηγούς, chatbot, διαχείριση ενέργειας, διαχείριση απορριμάτων, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, συμμετοχική δημοκρατία κοκ.

Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν από τον Απρίλιο έως και τον Ιουνίου του 2018 16 τοπικά εργαστήρια — CityLabs, από τα οποία 43 ομάδες σε σύνολο προκρίθηκαν στην Αθήνα και στο Μαραθώνιο Καινοτομία της ΚΕΔΕ City Challenge Crowdhackathon Smartcity 2.

BoC Hackathon Fintech 2.0–26–28 Οκτωβρίου 2018 @Πολιτιστικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου στην Λευκωσία.

Στις 26–28 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου το BoC Hackathon Fintech 2.0.

Το BoC Hackathon Fintech 2.0 αποτελεί τον μεγαλύτερο μαραθώνιο ανάπτυξης καινοτόμων εφαρμογών στα Κυπριακά Δρώμενα στον τομέα των χρηματοοικονομικών συναλλαγών (#fintech).

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία αφού δήλωσαν συμμετοχή πάνω απο 250 άτομα και πάνω απο 25 ομάδες. Το απόγευμα της Κυριακής παρουσίασαν 17 ομάδες.

NBG i-bank fintech 3.0 crowdhackathon — 30 Νοεμβρίου, 01 και 02 Δεκεμβρίου 2018 @Befinnovative

Την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις και τις βραβεύσεις των ομάδων ο μαραθώνιος καινοτομίας της Εθνικής Τράπεζας για την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών και υπηρεσιών στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech). Ο μαραθώνιος crowdhackathon fintech 3.0 πραγματοποιήθηκε 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2018 στους χώρους του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative στο Μοσχάτο.

Το crowdhackathon fintech 3.0 διοργανώθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στο πλαίσιο του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης για fintech startups “be finnovative” από την Εθνική Τράπεζα με την τεχνολογική και επιχειρησιακή υποστήριξη της ελληνικής εταιρείας καινοτομίας και τεχνολογίας Crowdpolicy Open Innovation.

Στον μαραθώνιο συμμετείχαν προγραμματιστές, στελέχη υπηρεσιών, φοιτητές και startups, 20 ομάδες έδωσαν το παρόν, ενώ την Κυριακή το βράδυ παρουσιάστηκαν 12 εφαρμογές που καλύπτουν ευρύ φάσμα υπηρεσιών του fintech.

To 2018 στα Crowdhackathons συμμετείχαν πάνω από 2000 συμμετέχοντες και 200 ομάδες.

Accelerator Program — Befinnovative 2.0–17 Μαΐου 2018 @Befinnovative

Την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε το Demo Day του δεύτερου κύκλου του προγράμματος επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative, στις εγκαταστάσεις του προγράμματος Πειραιώς 74 στο Μοσχάτο.

Στο Demo Day συμμετείχαν εκτός από τις ομάδες που παρουσίασαν τις ιδέες τους, τα στελέχη του προγράμματος, στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, συνεργάτες και υποστηρικτές του προγράμματος, εκπρόσωποι fund και επενδυτών καθώς και ενδιαφερόμενοι σχετικά με τα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν.

Το be finnovative είναι ένα πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης ομάδων και νεοφυών επιχειρήσεων στον τομέα της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας (fintech) και διοργανώνεται από την Εθνική Τράπεζα και την Crowdpolicy.

Crowdpolicy Technologies

CrowApps: 5 Gov Bots, 4 Διαβουλεύσεις, 7 ψηφιακές πόλεις με Social Wifi, 2 πλατφόρμες Crowdfunding και πολλά άλλα ψηφιακά εργαλεία.

Τα Crowd Apps είναι η ολοκληρωμένη σουίτα cloud εφαρμογών για πόλεις, δήμους, περιφέρειες και τοπικές ομάδες πολιτών.

Υποστηρίζουν τη συμμετοχικότητα, την επικοινωνία, τη διαφάνεια, τη λογοδοσία, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την τοπική ανάπτυξη και την εθελοντική προσφορά και αποτελούν βέλτιστες καλές πρακτικές σύγχρονης διακυβέρνησης.

Όλες οι εφαρμογές λειτουργούν σε cloud περιβάλλον. Η Crowdpolicy παρέχει συνεχή λειτουργική και τεχνική υποστήριξη για τη σωστή χρήση και αξιοποίησή τους.

To 2018 προχωρήσαμε σε αλλαγή του περιβάλλοντος των CrowdApps περιλαμβάνοντας νέο design, λειτουργικότητες και πολυγλωσσική υποστήριξη, στο http://hello.crowdapps.net .

Μπορείτε να δείτε στη συνέχεια τη χρήση τους, χρήσιμες εφαρμογές και σχετικά άρθρα επιλέγοντας την εφαρμογή που σας ενδιαφέρει.

Online Deliberation (Διαβούλευση)

Η πλατφόρμα Online Deliberation δίνει τη δυνατότητα για ψηφιακές διαβουλεύσεις που αφορούν την κοινωνία. Ο φορέας μπορεί να αναρτά θέματα και να καλεί τους πολίτες να εκφράσουν τις ιδέες και προτάσεις τους. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να προτείνουν θέματα προς διαβούλευση, τα οποία αξιοποιούνται και αναδεικνύονται από τους αρμόδιους φορείς.

Το 2018 η Crowdpolicy Technologies έχει υλοποιήσει 4 πλατφόρμες διαβούλευσης, οι οποίες έχουν ως στόχο την διαφάνεια και την ενίσχυση της συμμετοχικότητας φορέων και πολιτών με γνώμονα την καταγραφή αιτημάτων, προτάσεων και ιδεών για κάθε πόλη — φορέα.

Δείτε εδώ τις υλοποιημένες διαβουλεύσεις

  1. Participation Crete http://hello.crowdapps.net/participation-crete/
  2. Participation Trikalla http://hello.crowdapps.net/open-trikala/
  3. Participation DAD (Δήμος Αγίου Δημητρίου) http://hello.crowdapps.net/participation-agdimitrios/
  4. Participation Thessaloniki (Μητροπολιτική Αναπτυξιακή Θεσσαλονίκης) http://hello.crowdapps.net/participation-thessalonikh

Social WiFi

Η υπηρεσία Social WiFi παρέχει δωρεάν WiFi hotspots στους πολίτες των δήμων. Μπορούν να συμμετέχουν ιδιώτες, τοπικές επιχειρήσεις και δημόσιοι φορείς, δημιουργώντας και διευρύνοντας έτσι όλοι μαζί ένα δίκτυο πάνω από την πόλη. Ο εξοπλισμός στα μέλη του δικτύου παρέχεται δωρεάν, καθώς επίσης οι τοπικές επιχειρήσεις διαφημίζονται μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και το δήμο τους.

Το 2018 η Crowdpolicy Technologies, έχει προχωρήσει σε εγκατάσταση δωρεάν ασύρματου δικτύου στις παρακάτω περιοχές. Κάθε περιοχή διαθέτει μία ψηφιακή σελίδα όπου κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να δει τα ενεργά σημεία wifi (hotspots) πάνω στο χάρτη κάθε περιοχής.

Δείτε εδώ τις περιοχές

  1. Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου http://crowdpolicy.com/project/social-wi-fi-dimoy-moschatoy-tayroy/?lang=el
  2. Δήμος Αγίου Δημητρίου http://crowdpolicy.com/project/social-wi-fi-dimoy-agioy-dimitrioy/?lang=el
  3. Δήμος Πλατανία http://crowdpolicy.com/project/social-wi-fi-dimou_platania/?lang=el
  4. Δήμος Αγιάς http://crowdpolicy.com/project/social-wi-fi-dimoy-agias/?lang=el
  5. Δήμος Φυλής http://crowdpolicy.com/project/social-wi-fi-dimoy-fulhs/?lang=el
  6. Δήμος Αμφιλοχίας http://crowdpolicy.com/project/social-wi-fi-dimoy-amfiloxias/?lang=el
  7. Συνδυασμός Χαϊδάρι Ξανά (Αντιπολίτευση) http://crowdpolicy.com/project/social_wifi_xaidari_xana/?lang=el

Δείτε το βίντεο:

Πλατφόρμα Crowdfunding

Η πλατφόρμα Crowdfunding αποτελεί ένα καινοτόμο ψηφιακό εργαλείο για την συγκέντρωση χορηγιών, δωρεών και χρηματοδοτήσεων με στόχο την ανάπτυξη και υλοποίηση έργων και πρωτοβουλιών οργανισμών του δημοσίου ή ιδιωτικού τομέα.

To 2018 η Crowdpolicy Technologies, υλοποίησε 1 νέα πλατφόρμα Crowdfunding, και αναβάθμισε την πλατφόρμα της Εθνικής Τράπεζας Αct4Greece.

Δείτε εδώ τις πλατφόρμες Crowdfunding.

  1. Funding Crete http://funding.crowdapps.net/crete/
  2. Act4Greece https://www.act4greece.gr/

Open Budget

Η πλατφόρμα Open Budget αποτελεί ένα ψηφιακό εργαλείο για την παρουσίαση του προϋπολογισμού σε πραγματικό χρόνο, καθώς διασυνδέεται με το λογιστικο πληροφοριακό σύστημα ενός δημόσιου οργανισμού ή της τοπικής αυτοδιοίκησης. Βασικός στόχος της υπηρεσίας είναι η διαφάνεια προς τους πολίτες, καθώς χρησιμεύει ως απολογιστικό εργαλείο παρουσίασης των εσόδων και εξόδων του φορέα που χρησιμοποιεί την υπηρεσία.

Η Crowdpolicy Technologies, το 2018 υλοποίησε την πλατφόρμα Open Budget της Περιφέρειας Κρήτης η οποία είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο.

Open Budget Crete http://hello.crowdapps.net/open-budget-crete/

Crowd Budget

Η πλατφόρμα Crowd Budget αποτελεί μία ηλεκτρονική υπηρεσία με στόχο την συνδιαμόρφωση του προϋπολογισμού ενός δημοσίου φορέα. Ο φορέας παρουσιάζει τα προτεινόμενα έργα και δράσεις προς υλοποίηση και καλεί τους πολίτες να δηλώσουν την προτίμησή τους ψηφίζοντας τα έργα που προτιμούν. Οι πολίτες συμμετέχουν ενεργά στην επιλογή και προτεραιοποίηση των έργων του δήμου τους, καθώς δηλώνουν δημόσια για ποιο σκοπό επιθυμούν να δαπανηθεί μέρος του προϋπολογισμού του δήμου τους.

Δείτε εδώ την πλατφόρμα Συμμετοχικού Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας: https://pbplatform.crowdapps.net/sterea/

City Agenda

Η πλατφόρμα City Agenda είναι μία υπηρεσία για την συγκέντρωση προβλημάτων, λύσεων, εμπειριών και καλών πρακτικών από τους πολίτες. Η υπηρεσία βρίσκει εφαρμογή στον δημόσιο τομέα με στόχο την αποτύπωση των θεμάτων που απασχολούν τους πολίτες πάνω στον χάρτη, τη συλλογή τους και αντιμετώπισή τους από τις αρμόδιες τοπικές αρχές.

Το 2018, η Crowdpolicy, ολοκλήρωσε επιτυχώς τρεις πλατφόρμες City Agenda, στον Δήμο Αγίου Δημητρίου, στην Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Τεμπών.

Δείτε εδώ τους διαθέσιμους συνδέσμους.

  1. City Agenda DAD (Δήμος Αγίου Δημητρίου) http://hello.crowdapps.net/city-agenda-dad/
  2. Crete Plus http://hello.crowdapps.net/crete-plus/
  3. City Agenda Tempi http://hello.crowdapps.net/city-agenda-tempi/

Chat Bot — Ψηφιακός Βοηθός

Το Chat bot είναι μια υπηρεσία που λειτουργεί μέσω του Facebook Messenger ή του ιστοτόπου ενός φορέα και παρέχει αυτοματοποιημένη ενημέρωση των πολιτών για θέματα της τοπικής κοινωνίας και της καθημερινότητας. Οι πολίτες μπορούν να συνομιλούν με το chat bot και να λάβουν απαντήσεις που αφορούν το δήμο τους, χρήσιμες πληροφορίες όπως τηλέφωνα των τοπικών αρχών, καθώς και γενικές πληροφορίες όπως εκδηλώσεις, φαρμακεία ή τον καιρό. Η υπηρεσία βασίζεται στην τεχνολογία Botakis και χρησιμοποιείται από δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς.

To 2018, η Crowdpolicy Technologies, προχώρησε σε εγκατάσταση 5 Ψηφιακών Βοηθών (ChatBots) σε φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Μέσω του ψηφιακού βοηθού ο χρήστης μπορεί να μαθαίνει άμεσα και χωρίς κόπο όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται.

Δείτε παρακάτω τα διαθέσιμα Bots.

  1. Δήμος Πλατανία — Platanias Bot https://www.facebook.com/PlataniasBot/
  2. Δήμος Φυλής Bot — GovBot https://www.facebook.com/Δήμος-Φυλής-Bot-2543397299011245/. O Δήμος Φυλής βραβεύτηκε με Gold Βραβείο στα Best City Awards του 2018 για την υπηρεσία GovBot.
  3. Δήμος Καλαμαριάς https://www.facebook.com/Δήμος-Καλαμαριάς-Bot-376609119744290/
  4. Περιφέρεια Κρήτης https://www.facebook.com/Περιφέρεια-Κρήτης-Bot-144530499737157/
  5. Δήμος Τρικκαίων — Trikala Bot https://www.facebook.com/DimosTrikkaionofficial/

Open Data

Η πλατφόρμα Open Data αποτελεί ένα ψηφιακό εργαλείο για την απεικόνιση των ανοιχτών δεδομένων ενός δημοσίου φορέα. Κάθε πολίτης έχει πρόσβαση στα δεδομένα και τις πληροφορίες του φορέα, ώστε να μπορεί να τις ελέγχει, αξιολογεί και αξιοποιεί. Στόχος κάθε δημοσίου φορέα που χρησιμοποιεί την υπηρεσία είναι να συνδυάσει τα ανοιχτά δεδομένα με καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, να δημιουργήσει καινοτόμες εφαρμογές για την καθημερινότητα των πολιτών, να γίνει αποτελεσματικότερος και να αναδείξει τα προβλήματα της κοινωνίας.

Το 2018, υλοποιήθηκε η πλατφόρμα ανοιχτών δεδομένων της περιφέρειας Κρήτης, Open Data Portal η οποία βρίσκεται διαθέσιμη στον σύνδεσμο http://crete.crowdapps.net/.

Post-it

Η πλατφόρμα Post-it είναι ένα ψηφιακό εργαλείο για την καταγραφή ιδεών των πολιτών με διαδραστικό τρόπο. Ο πολίτης μπορεί να γράψει την ιδέα του, όπως σε ένα χαρτάκι post-it, και αυτή να αναρτηθεί δημόσια στην πλατφόρμα. Οι ιδέες αυτές συλλέγονται προκειμένου να αξιολογηθούν και να αποτελέσουν θέματα διαβουλεύσεων από τις τοπικές κοινωνίες.

To 2018, υλοποιήθηκε η πλατφόρμα post-it της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης, Post-it Thessaloniki η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο http://hello.crowdapps.net/postit-thessaloniki/.

Projects @Map — Έργα σε Χάρτη

Η πλατφόρμα Project@map βοηθάει στην απεικόνιση έργων & δράσεων σε χάρτη ενός δημόσιου φορέα. Μέσω της πλατφόρμας παρουσιάζονται οι εξελίξεις των έργων και δράσεων του φορέα. Επίσης, οι πολίτες μπορούν να αξιολογούν τα έργα & δράσεις του φορέα, αναρτώντας φωτογραφίες και σχόλια στην πλατφόρμα.

Η Crowdpolicy, υλοποίησε την πλατφόρμα Έργα σε Χάρτη για την Περιφέρεια Κρήτης, η οποία είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο http://hello.crowdapps.net/perifereia-kritis/.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τις ψηφιακές πλατφόρμες της Crowdpolicy στο http://hello.crowdapps.net/.

2019 Νέες δράσεις καινοτομίας

H Crowdpolicy υποδέχεται το 2019 με νέες δράσεις καινοτομίας και νέες ψηφιακές εφαρμογές με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, της συμμετοχικότητας φορέων και πολιτών, της διαφάνειας και την ενίσχυση και προώθηση της τοπικής οικονομίας.

Crowdhackathon Cy Insurtech 2–18–20 Ιανουαρίου 2018 @ KPMG HQ στην Λευκωσία

Στις 18–20 Ιανουαρίου 2019 διοργανώνεται ο δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας Crowdhackathon cy #insurtech 2 με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products — MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης(#insurtech).

Crowdhackathon Insurance 3–9–10 Φεβρουαρίου 2019 @Innovathens

Στις 09 με 10 Φεβρουαρίου διοργανώνεται στο INNOVATHENS στο Γκάζι, ο τρίτος διήμερος μαραθώνιος καινοτομίας crowdhackathon #Ιnsurance 3 με θέμα την ανάπτυξη καινοτόμων εφαρμογών (Minimum Viable Products — MVP) στον ευρύτερο κλάδο της ασφάλισης (#insurtech).

3 New Accelerator Programs

ΚΕΔΕ Innovation Lab — To εργαστήριο καινοτομίας της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας για τις έξυπνες πόλεις. (Σε εξέλιξη)

Το smart city innovation lab της ΚΕΔΕ είναι ο πρώτος accelerator στην Ελλάδα για τις έξυπνες πόλεις και την ψηφιακή καινοτομία!

Στόχος του innovation lab είναι η υλοποίηση καινοτόμων και τελευταίας τεχνολογίας εφαρμογών με την υποστήριξη νέων ελληνικών ομάδων και εταιριών, η διάθεση των εφαρμογών καθώς και των υπηρεσιών από κεντρικό marketplace για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας, η διασύνδεση με φορείς από το εξωτερικό για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, η κατάρτιση και εκπαίδευση στις σύγχρονες τεχνολογίες και η συμβουλευτική αρωγή και υποστήριξη των Δήμων σε θέματα καινοτομίας και ψηφιακών τεχνολογιών.

Tο innovation lab υποστηρίζει την νεανική, εξωστρεφή και καινοτόμο επιχειρηματικότητα καθώς ομάδες όπως αυτές που συμμετέχουν σε ανοικτούς μαραθώνιους καινοτομίας θα υποστηρίζονται για να αναπτύξουν τις λύσεις τους και να γίνουν νέες εταιρείες.

befinnovative 3.0

Έλα στο ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα επιτάχυνσης ομάδων και επιχειρήσεων στον αναπτυσσόμενο κλάδο του #fintech με mentoring, coaching, τεχνική υποστήριξη και resources.

Η Εθνική Τράπεζα σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και με την υποστήριξη σημαντικών εταιρειών τεχνολογίας και φορέων του οικοσυστήματος, διοργανώνουν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το πρόγραμμα επιχειρηματικής επιτάχυνσης be finnovative innovation lab.

Το πρόγραμμα be finnovative απευθύνεται σε φοιτητές, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων και, γενικότερα, οποιονδήποτε θέλει να αναπτύξει την ιδέα του ή την μεθοδολογία του σε ένα βιώσιμο επιχειρηματικό μοντέλο με την προοπτική να επιτύχει στην Ελληνική αγορά και στη συνέχεια να γίνει εξωστρεφές.

Ο τρίτος κύκλος του προγράμματος be finnovative ξεκινάει στα τέλη Ιανουαρίου 2019 και ολοκληρώνεται στα μέσα Ιουνίου 2019.

Στη διαδικασία τελικής επιλογής (selection day) θα συμμετέχουν οι καλύτερες ομάδες που θα προκύψουν μετά από αξιολόγηση και συμπλήρωση ειδικής φόρμας στο site (open call), η οποία θα είναι ανοιχτή μέχρι 7/1/2019.

Switch_On Innovation Lab powered by ΔΕΔΔΗΕ (σε εξέλιξη)

Το Switch_On Innovation Lab του ΔΕΔΔΗΕ είναι το πρώτο εργαστήριο καινοτομίας για την ενέργεια και τα έξυπνα δίκτυα στην Ελλάδα και ένα από τα πρώτα στην Ευρώπη.

Το Εργαστήριο Καινοτομίας έχει ως στόχο την υποβοήθηση ομάδων νέων μηχανικών και προγραμματιστών ώστε να αναπτύξουν και να εφαρμόσουν πρωτότυπα και καινοτόμα προϊόντα και υπηρεσίες με άμεση εφαρμογή στα δίκτυα διανομής ηλεκτρικής ενέργειας του ΔΕΔΔΗΕ.

Έχει ολοκληρωθεί η υποβολή αιτήσεων. Λόγω της ποιότητας αλλά και της ποσότητας των καταθετέντων ιδεών, η αξιολόγηση έχει πάρει παράταση.

Σύντομα αναμένεται ανακοίνωση για την ολοκληρωση της αξιολόγησης και την διοργάνωση του Bootcamp.

Εταιρική Παρουσίαση Crowdpolicy 2018

Σας ευχόμαστε Χρόνια Πολλά, Καλές Γιορτές και το 2019 να είναι έτος καινοτομίας και δημιουργικότητας.

Wishes for an Innovative and Digital Year.

Σχετικοί σύνδεσμοι:

--

--