O κλάδος του insurtech — Οι ευκαιρίες στην Ελλάδα & στην Κύπρo

Το #insurtech είναι ένα νέο πεδίο επιχειρηματικής και τεχνολογικής ανάπτυξης νέων υπηρεσιών και startup επιχειρήσεων στον χώρο της ασφάλισης. Βασίζεται σε ανατρεπτικές — disrupting τεχνολογίες, καθώς και σε νέες τάσεις της φηφιακής οικονομίας όπως το mobility, τα big data, οι cloud υποδομές, το AI , το blockchain, το VR / AR και το IOT..

Διάβασε πιο κάτω

Η αλλαγή παραδείγματος στον χώρο της ασφάλισης συμβαίνει σε 5 σημεία

 1. Νέα επιχειρηματικά και τεχνολογικά μοντέλα διαμορφώνονται. Μέσα από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών — aggregators, ασφάλιση νέων προϊόντων και υπηρεσιών, χρήση dirupting τεχνολογιών σε παραδοσιακούς κλάδους ασφάλισης (π.χ IOT, telematics στα αυτοκίνητα), αποκεντρωμένα επιχειρηματικά μοντέλα p2p insurance, και συγκέντρωσης ζήτησης για την πληρωμή ασφαλίστρων, σύνδεση επιχειρηματικών μοντέλων insurtech με το fintech (re insurance, payments κ.α).. Δείτε εδώ μερικά https://angel.co/insurtech-2
 2. Αλλάζει η παραδοσιακή / υφιστάμενη αλυσίδα αξίας των υφιστάμενων ασφαλιστικών. Νέα προϊόντα και υπηρεσίες που καλύπτουν τις ανάγκες βασικών εργασιών των ασφαλιστικών εταιρειών όπως servicing, renewals, claims handling and management, payments, customer feedback. Oι παραδοσιακές δουλειές μπορούν να γίνονται με νέο τρόπο π.χ νέα κανάλια παροχής υπηρεσιών μέσα από chatbots, διαχείριση απαιτήσεων και integration με 3rd party service providers από το δημόσιο κ.α
 3. Aυξανόμενα και απαιτητικά κοινά και χρήστες (π.χ millennials) και αγαθά / υπηρεσίες που μπορούν να ασφαλίζονται στην λογική των micro payments — micro insurance models.
 4. Υπάρχουν νέες ευκαιρίες συνεργατικής ανάπτυξης υπηρεσιών βασισμένα σε open APIS από startups σε συνεργασία με ασφαλιστικές και win — win συνεργασίες ανάπτυξη δικτύου και διαχείρισης εργασιών (out sourcig)
 5. Αξιοποίηση υφιστάμενων υποδομών και πληροφοριακών συστημάτων των ασφαλιστικών (π.χ CRM, βάσεις δεδομένων) με στόχο το digital transformation στο πλαίσιο της οικονομίας των APIs και ευκαιρίες στην ανάπτυξη υπηρεσιών IT outsourcing για τις παραδοσιακές εταιρίες του κλάδου.

Tι εφαρμογές μπορώ να φτιάξω στα επερχόμενα crowdhackathon insurtech σε Κύπρο και Ελλάδα.

Δείτε κάποιες ιδέες πιο κάτω. Περισσότερες πληροφορίες υπάρχουν στις τεχνικές προδιαγραφές που θα βρείτε πιο κάτω!

 • Εφαρμογές που φέρνουν πιο κοντά τους πελάτες με της εταιρίες και σε όλους τους τομείς της ασφάλισης (π.χ Υγεία, ζωή, αυτοκίνητα κλπ)
  loyalty και gamification στον χώρο της ασφάλισης.
 • Eφαρμογές chatbots — robo advisors για επιλογή ασφαλιστικών συμβολαίων.
 • Blockchain apps — smart contracts για έξυπνα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
 • Ανάλυση δεδομένων — Risk management.
 • p2p insurance.
 • aggregators — προσφορές και σχετικοί μηχανισμοί.
 • Συνδυαστικές υπηρεσίες — Υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που μπορούν να αναπτύσσονται από startups και να βασίζονται στις υποδομές, δεδομένα και ανάγκες των ασφαλιστικών εταιρειών.
 • Εφαρμογές σύνδεσης προσφοράς και ζήτησης (match making).
 • Εφαρμογές χρέωσης — συστήματα τιμολόγησης, Ηλεκτρονικές πληρωμές.
 • Αξιολόγηση εμπειρίας χρηστών και καταναλωτών — Loyalty schemes και μηχανισμοί κινήτρου σε ασφαλισμένους — geolocation για ενημέρωση — ηλεκτρονικά κουπόνια
 • Εργαλεία προς ασφαλιστικές εταιρείες / Εργαλεία προς καταναλωτές π.χ δήλωσης περιστατικών, υπολογισμού ασφαλίστρων, αξιολόγησης υπηρεσιών, Εργαλεία και μεθοδολογίες ανάλυσης και οπτικοποίησης δεδομένων για την υποστήριξη διαχείρισης κινδύνων κ.α.
 • Αξιοποίηση μηχανισμών και μεθοδολογιών crowdsourcing στον κλάδο της ασφάλισης.

Crowdhackathon cy #insurtech 2 — Λευκωσία, 18–20 Ιανουαρίου 2019

Στις 18–20 Ιανουαρίου 2019 διοργανώνεται ο δεύτερος μαραθώνιος καινοτομίας Crowdhackathon cy #insurtech 2 με θέμα την ανάπτυξη εφαρμογών (Minimum Viable Products — MVP) και την επιχειρησιακή καινοτομία στον τομέα της ασφάλισης(#insurtech).

To Crowdhackathon cy #insurtech 2 διοργανώνεται από την KPMG με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της εταιρείας καινοτομίας Crowdpolicyκαι με την συμμετοχή σημαντικών φορέων της οικονομίας και της κοινωνίας στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας crowdhackathon.com

Mάθε περισσότερα και δήλωσε συμμετοχή http://crowdhackathon.com/cyinsurtech2/

crowdhackathon #insurance 3, 09 με 10 Φεβρουαρίου στο INNOVATHENS

Το crowdhackathon #Insurance 3 διοργανώνεται από την εταιρία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy και την Ethos media SA, με την υποστήριξη του insuranceworld.gr, στο πλαίσιο της δράσης ανοικτής καινοτομίας Crowdhackathon.com.

Mάθε περισσότερα και δήλωσε συμμετοχή https://crowdhackathon.com/insurance3/

Τα Crowdhackathon

Tα ξεκινήσαμε το 2015. Με όραμα να δικτυώσουμε και να αναδείξουμε ένα δημιουργικό μέρος της κοινωνίας. Τους νέους και ευρύτερα..:) που ελέγχουν την τεχνολογία, έχουν ιδέες και μπορούν να φτιάχνουν καινοτόμες εφαρμογές.

Σε 2 μέρες ( διάρκεια του κάθε crowdhackathon) συνεργαζόμαστε, μαθαίνουμε όλοι. Σε ολες τις διοργανώσεις υπάρχουν σημαντικά βραβεία. Το πιο σημαντικό ομως είναι οι οι εμπειρίες που όλοι θα κερδίσουμε αφού μαζί μας έχουμε σημαντικά στελέχη της αγοράς, τεχνολογικούς παρόχους . Είναι μια μοναδική ευκαιρία επίσης για να αναπτυχθούν συνέργιες και συνεργασίες με τους Φορείς και Οργανισμούς που συμμετέχουν.. Διαβάσε εδώ για ένα παράδειγμα https://medium.com/the-crowdpolicy-collection/a%CE%BE%CE%AF%CE%B6%CE%B5%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-n%CE%B1%CE%B9-e974ecaebc73

Αναφορές