Sup Free Innovation Lab

Το πρώτο εργαστήριο ανοιχτής καινοτομίας λύσεων και εφαρμογών για μια ζωή χωρίς πλαστικά μίας χρήσης Sup Free Innovation Lab συνεχίζεται δυναμικά! Προστατεύουμε ενεργά το φυσικό περιβάλλον και την υγεία μας. Αφήνουμε θετικό αντίκτυπο στον πλανήτη μας.

Η δράση εντάσσεται σε ένα ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών που αφορούν την ανοιχτή καινοτομία μέσω των οποίων υλοποιείται το εργαστήριο Sup Free Innovation Lab που έχει στόχο την προώθηση νέων αναπτυσσόμενων τεχνολογιών (disrupting technologies) σε θέματα αειφορίας και προστασίας του περιβάλλοντος και υποστηρίζεται στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μιας Χρήσης» από την Lidl Hellas, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Λασκαρίδη και την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy.

Το εργαστήριο καινοτομίας Sup Free Innovation Lab είναι η πρώτη δράση ανοιχτής καινοτομίας στο πλαίσιο της καμπάνιας “Ελλάδα: Χωρίς πλαστικά μίας χρήσης” και έχει στόχο την ενεργοποίηση της κοινωνίας και των επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών και λύσεων που συμβάλλουν μέσα από την τεχνολογία, για να ζούμε χωρίς πλαστικά μίας χρήσης.

Οι ομάδες που αναδείχθηκαν στην συνέχεια του επιτυχημένου μαραθωνίου καινοτομίας Sup Free Hackathon και συνεχίζουν την δυναμική πορεία τους στο fast-track acceleration πρόγραμμα παρουσιάζονται στην συνέχεια:

Feel The Cup: Μια καινοτόμος υπηρεσία που επιδιώκει να τοποθετηθεί δυναμικά εντός του ελληνικού επιχειρείν συνδυάζοντας ένα φυσικό προϊόν και μια ψηφιακή εφαρμογή για τη ριζική μεταστροφή της κουλτούρας των καφετεριών και των καταναλωτών ροφημάτων μέσω της ανάπτυξης δικτύου καταστημάτων καφέ στα οποία κινούνται κυκλικά επαναχρησιμοποιούμενα premium ποτήρια.

MS: Υπηρεσία αυτόματου καθαρισμού περιοχών με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης και robotics για την αναγνώριση και περισυλλογή απορριμμάτων. Οι εφαρμογές που μπορεί να γίνει χρήση του ρομπότ θα μπορούσαν να είναι από παραλίες μέχρι αστικές περιοχές, εταιρικές εγκαταστάσεις και συναυλιακοί χώροι.

ECOCup: Το ECOCup είναι μια εφαρμογή (mobile app) που απευθύνεται σε αγοραστές ροφημάτων (καφέ) αλλά και επιχειρήσεις πώλησης ροφημάτων. Λειτουργεί ως ένα οικολογικό σύστημα Loyalty που επιβραβεύει το χρήστη κάθε φορά που χρησιμοποιεί το δικό του ποτήρι πολλαπλών χρήσεων, επιφέρει επιπλέον έσοδα στις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και των δύο. Ακόμα, συλλέγει εξακριβωμένα δεδομένα από τους χρήστες του σε σχέση με την εξοικονόμηση πλαστικού που επιτυγχάνεται.

Resolution: Εφαρμογή που χρησιμοποιεί ένα loyalty scheme με επιπλέον rewarding gamification συστήματα για να ενθαρρύνει τους χρήστες να χρησιμοποιούν εναλλακτικά προϊόντα, έναντι των πλαστικών μίας χρήσης.

Analog Programmers: Χρήση ανακυκλωμένων πλαστικών για εκτύπωση σε τρισδιάστατους εκτυπωτές κατά παραγγελία αντικείμενα για πελάτες λιανικής μέσω e-shop ή πελάτες χονδρικής, ενώ τα πλαστικά θα μπορούν να παρέχονται από τους πελάτες και θα επεξεργάζονται στον χώρο ή ήδη διαχωρισμένα από άλλους φορείς.

Κατά την διάρκεια των δύο πρώτων μηνών του εργαστηρίου καινοτομίας Sup Free Innovation Lab (Ιανουάριος και Φεβρουάριος) οι ομάδες σε συνεργασία με την εταιρεία τεχνολογίας και καινοτομίας Crowdpolicy δόμησαν τον τρόπο εργασίας που θα ακολουθήσουν κατά την διάρκεια του προγράμματος. Σημαντική ήταν και η καθοδήγηση από κορυφαίους εμπειρογνώμονες στο χώρο μέσω σειράς από workshop.

Αξίζει να αναφερθεί πως 45 συναντήσεις μεταξύ μεντόρων του προγράμματος και των ομάδων υλοποιήθηκαν το πρώτο αυτό διάστημα του Sup Free Innovation Lab!

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των workshops αναλύθηκαν βασικές αρχές καθώς και τρόποι εργασίας για την ανάπτυξη μιας ιδέας με στόχο οι ομάδες να δομήσουν καλύτερα την επιχειρηματική τους ιδέα και το οργανωτικό τους πλάνο, να βελτιώσουν το προϊόν τους επιχειρησιακά και από πλευράς marketing, να παρουσιάσουν την καινοτόμο ιδέα τους γραφιστικά και σε site και να προχωρήσουν με ένα MVP (Minimum Viable Product) που θα αναπτύξει επαγγελματικές συνεργασίες

Σχετικοί Σύνδεσμοι:

--

--