♻️ Sustainability Hackathon | 15–17 Απριλίου 2022 #hybrid

Konstantina Psoma
The crowdpolicy collection
3 min readApr 4, 2022

Για μία ακόμη χρονιά η Lidl Ελλάς, σε συνεργασία με το Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης πραγματοποιούν το Sustainability Hackathon, τη δεύτερη δράση ανοιχτής καινοτομίας, με την τεχνολογική και οργανωτική υποστήριξη της Crowdpolicy, στο πλαίσιο της εθνικής καμπάνιας «Ελλάδα Χωρίς Πλαστικά Μίας Χρήσης» και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το Sustainability Hackathon, o 2ος μαραθώνιος καινοτομίας ανάπτυξης λύσεων και εφαρμογών για τη βιωσιμότητα, την εκπαίδευση και την επιχειρηματικότητα, θα πραγματοποιηθεί 15–16–17 Απριλίου, υβριδικά, με φυσική παρουσία στο Innovathens (Πειραιώς 100, Γκάζι) και απομακρυσμένα με εργαλεία τηλεδιάσκεψης.

Δήλωσε συμμετοχή εδώ: https://crowdhackathon.com/sustainability/apply/

*Οι Αιτήσεις Συμμετοχής θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 14 Απριλίου 2022!

Στόχος του Sustainability Hackathon είναι η ενεργοποίηση (community activation) της κοινωνίας και των επιχειρήσεων για τη δημιουργία πρωτότυπων εφαρμογών που συμβάλλουν, μέσα από την τεχνολογία και την ψηφιοποίηση, στους στόχους της βιωσιμότητας, εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας.

Στο Sustainability Hackathon μπορούν να συμμετέχουν μηχανικοί, προγραμματιστές, οικονομολόγοι, αναλυτές, περιβαλλοντολόγοι, ερευνητές, φοιτητές και στελέχη επιχειρήσεων, μεμονωμένοι ή σε ομάδες, αλλά και γενικότερα οποιοσδήποτε έχει ένα ενδιαφέρον για θέματα που σχετίζονται με τους στόχους βιωσιμότητας, την αειφορία και την επιχειρηματικότητα και ενδιαφέρεται να αναπτύξει μια ολοκληρωμένη εφαρμογή. Η διοργάνωση θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες να σχηματίσουν ομάδες και να συνεργαστούν για να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους.

Προσκαλούμε κάθε ενδιαφερόμενο φυσικό πρόσωπο, ομάδα ή εταιρία να συμμετέχει στον μαραθώνιο με τους εξής τρόπους:

  • Δίνοντας θέματα προβλήματα ή προκλήσεις για λύση που σχετίζονται με τη μείωση των πλαστικών μιας χρήσης και ενδιαφέρεται να την αναπτύξει σε ολοκληρωμένη εφαρμογή μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας διαβούλευσης:
    https://hello.crowdapps.net/participation-sustainability/
  • Ως Διαγωνιζόμενος, αναπτύσσοντας πρωτότυπες μεθοδολογίες και εφαρμογές που αντιμετωπίζουν αυτές τις προκλήσεις: https://crowdhackathon.com/sustainability/apply/
  • Υποστηρίζοντας αυτή την προσπάθεια (μέντορες, υποστηρικτές, δημόσιοι οργανισμοί, εταιρείες, συλλογικοί φορείς):
    https://crowdhackathon.com/sustainability/supporters/

Η διοργάνωση θα υποστηρίξει τους συμμετέχοντες να σχηματίσουν ομάδες και να συνεργαστούν για να αναπτύξουν και να παρουσιάσουν την ιδέα τους. Οι ομάδες και οι λύσεις που θα διακριθούν θα έχουν τη δυνατότητα να υποστηριχθούν επί 5 μήνες για την ανάπτυξη της λύσης τους σε παραγωγική εφαρμογή (φάση acceleration), ενώ τον Νοέμβριο θα ανακοινωθεί η νικήτρια ιδέα στο πλαίσιο μιας σχετικής εκδήλωσης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης https://crowdhackathon.com/sustainability/ για να δουν όλες τις πληροφορίες που αφορούν στο Sustainability Hackathon και να δηλώσουν συμμετοχή, υποβάλλοντας την ιδέα τους στην πλατφόρμα ιδεών και προτάσεων έως και τις 14 Απριλίου 2022.

Το Sustainability Hackathon έχει τους παρακάτω βασικούς στόχους:

  • Δημιουργία κουλτούρας καινοτομίας και συνεργασιών εσωτερικά στον οργανισμό.
  • Στήριξη της νεανικής και καινοτόμου επιχειρηματικότητας, ευκαιρίες στους νέους, καταπολέμηση της ανεργίας.
  • Στήριξη της τοπικής οικονομίας, καθώς θα μπορούν να συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα, οι οποίοι μπορεί στη συνέχεια να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.
  • Ανάδειξη έξυπνων και καινοτόμων λύσεων στα προβλήματα και τις προκλήσεις που απασχολούν τόσο τις θεματικές της καμπάνιας όσο και τους πολίτες που ασχολούνται με συναφή θέματα.
  • Βελτίωση στην αποδοτικότητα και στην αποτελεσματικότητα της καμπάνιας, αξιοποιώντας τις νέες αναδυόμενες τεχνολογίες.
  • Διασύνδεση της καμπάνιας με την κοινότητα τεχνολογικής καινοτομίας και επιχειρηματικότητας της χώρας μας.
  • Δημιουργία οικοσυστήματος καινοτομίας και επιχειρηματικότητας στον τομέα της αειφορίας.

Περισσότερε Πληροφορίες

--

--