5 Redenen Waarom Wielrennen Toffer Is Dan Voetbal

Greg Van Avermaet won net een rit in de Tour de France. Bij alle redacties gaat nu een belletje af. ‘Oei we moeten een vergelijking maken met de Rode Duivels! Dat gaan mensen zeker lezen!’ Om hen het leven makkelijker te maken, lijst ik alvast 5 redenen op waarom wielrennen toffer is dan voetbal.

Knappe mannen

In het wielrennen zijn nauwelijks knappe mannen. Je kunt je dus perfect focussen op de sport zelf zonder mannen te herleiden tot een stuk vlees en je schuldig te voelen

Geen Wilmots

Je hoeft niet plots te zeggen dat de coach geen schuld treft en dat het ook wel de spelers zijn die het moeten uitvoeren. Hoera!

Het duurt keilang

Even geen zin meer om te volgen? Geen probleem! Binnen 3 uur zijn ze nog aan het rijden en kun je gewoon terug inpikken zonder al te veel gemist te hebben!

Geen geld

In het wielrennen gaat wel wat geld rond maar niet zoveel als in het voetbal. Er kijken minder mensen naar. Dat betekent ook minder merchandising. Dus je kunt gewoon supporteren zonder vlaggen, spiegelhoesjes, zetelovertrekken of vuvuzela’s te kopen. Lekker goedkoop!

Interviews

De interviews met voetballers zijn saai. Die mannen krijgen mediatraining en verkondigen onzin als: ‘Wij staan allemaal achter de bondscoach.’ Wielrenners worden daar veel minder in begeleid. Daardoor kramen die vanalles raars uit en meestal op een zeer incoherente manier. Plezier verzekerd!

Like what you read? Give Kenny Vermeulen a round of applause.

From a quick cheer to a standing ovation, clap to show how much you enjoyed this story.